Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +12 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Dolgopolovs: SC Valsts prezidenta vēlēšanās, visticamāk, būs brīvais balsojums

Saskaņas centram (SC) Valsts prezidenta vēlēšanās 2.jūnijā, visticamāk, būs brīvais balsojums, pirmdien Latvijas Televīzijas raidījumā 100.panta preses klubs sacīja viens no SC līderiem Sergejs Dolgopolovs.

"Izvēle šodien ir brīva un es domāju, ka visdrīzāk [SC] būs brīvais balsojums. Jo ir iespēja balsot pret abiem kandidātiem, ja neapmierina ne viens, ne otrs. Ir iespēja atbalstīt vienu vai otru. Bet šodien, tā kā mēs esam gandrīz simtprocentīgi vienojušies, ka nevienu nespiedīsim, jo simpātijas un antipātijas ir ļoti dažādas, īpaši pēc pēdējā Zatlera kunga paziņojuma, nevar tīri cilvēcīgi izslēgt, ka šeit kaut kas mainās," sacīja Dolgopolovs.

Viņš savu izvēli esot izdarījis, tomēr pirms balsojuma nevēloties atklāt, par kuru no Valsts prezidenta amata kandidātiem balsos. SC pārstāvis solīja savu izvēli atklāt pēc balsojuma.

Jau vēstīts, ka SC līderis Jānis Urbanovičs pirmdien atzina, ka apvienībā ir dažādi viedokļi par Zatleru, bet pauda cerību, ka SC būs vienots balsojums prezidenta vēlēšanās.

"Es ceru, ka būs vienots balsojums, tāpēc mēs velkam garumā. Ir tādi, kam pēc sestdienas mainījās viedoklis par labu Zatleram, ir tādi, kam tieši otrādi – no laba viedokļa uz mazāk labu,” sacīja Urbanovičs.

Ziņots arī, ka Zatlers 28.maija vakarā uzrunā tautai paziņoja, ka rosina 10.Saeimas atlaišanu.

Tomēr Saeimai joprojām ir tiesības un pienākums vēlēt nākamo Valsts prezidentu, un vēlēšanas notiks 2.jūnijā. Valsts prezidenta amatam oficiāli izvirzītas divas kandidatūras – Zatlers un Andris Bērziņš (Zaļo un zemnieku savienība).

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas