Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Doma par ministru vietniekiem vēl aizvien nesajūsmina

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Politiskais
P
Ierēdņu ir nepietiekoši. Daudzi jautājumi ir atstāti novārtā.
ja neproti , pasaki to
j
Katram ministram ir 3 līdz 7 palīgu , cik un ko vēl viņam vajag , lai viņš saprastu kas viņam jādara ??!!?? Vai citās bagātās valstīs arī tik daudz palīgu , vai tur tomēr ministru ieceļ nevis partijas ielikteņi , kurš'' kompetents visos jautājumos'' , izņemot to kas viņam jādara.
Rasmuss
R
Jā, mēs tuvojamies mazai un efektīvai valsts pārvaldei! Līdztekus liekēžiem parlamentārajiem sekretāriem vēl jāievieš ministru vietnieku amats, tad katrā ministrijā jāizveido valde un padome, lai visu koalīcijas partiju biedri tiktu nodrošināti ar labu un siltu dzīvi pie valsts siles.
a ko ta nu?
a
Jāstiprina ir augstākais ierēdniecības korpuss, kā teica savulaik Bismarks - ja ir slikti likumi, bet labi ierēdņi, tad valsts var iet uz priekšu. Taču pat pie labiem likumiem stulbi ierēdņi valsti var nolaist. Nav vajadzīgi ministru vietnieki, tad šajos amatos nonāks nevis profesionāļi, bet partijām pietuvinātie, kas nav atraduši darbu.
to un
t
Valsts sekretāram jābūt profesionālim, augstākajam ierēdnim ministrijā. Ministrs ir politisks amats. Valdība pieņem politiskus lēmumus, kuriem nenoliedzami jābūt juridiski pamatotiem
  • 1
  • 0
Un
U
kāpēc ,tas pats Valsts sekretārs( Vai nav vienalga kā viņam amata nosaukums) nevar aizvietot ministru tā prombūtnes laikā, ja vien ir zinošs un sava amata pratējs, ne tikai aizņem krēsla vietu.
  • 0
  • 1
Un
U
kāpēc ,tas pats Valsts sekretārs( Vai nav vienalga kā viņam amata nosaukums) nevar aizvietot ministru tā prombūtnes laikā, ja vien ir zinošs un sava amata pratējs, ne tikai aizņem krēsla vietu.
  • 2
  • 1
prātiņ nāc mājās
p
es tā saprotu, ka ar lielāko valsts aparātu eiropā mums vēl par maz? vajag vēl kādus parazītus ieviest, kas sēdēs uz nodokļiem? tikai kur jūs tos nodokļus ņemsiet, kad vieni paši būsiet te Latvijā palikuši, bet visi citi vai nu aizbraukkuši, vai aizgājuši bezdarbniekos? jo drīz jau šitanī valstī strādāt vairs nebūs jēgas.
Gatis
G
Vienotības apetīte ir neizmērojama. Viss Dombrovska t.s. ''Veiksmes stāsts" bija birokrātiskā aparāta uzpūšanās un Vienotības ielikteņu sabīdīšana siltos amatos, izrādās, ar to neesot pietiekami!!!! Vienotība jau pilnīgi nekautrēdamās kopē putinisko Kremļa režīmu.
vilis
v
Kā padomju laikos- stulbs priekšnieks gudrs vietnieks
Baiba
B
Pats galvenais-samazināt uzpūstos un nevajadzīgos štatus!
hmm...
h
Vai tik netaisās to ierēdņu varzu palielināt?
Latvija zeltu un plauktu -
L
ja ministra vietnieki sev palīgos vismaz 5 vietnieku vietniekus sauktu...
VVZ
V
Pastāstīšu jums pasaciņu par ministra vietniekiem. Pasaciņa sekojoša- sensenos laikos, tāltālā valstī dzīvoja Lauksaimniecības ministra vietnieks Andris. Viņš kūrēja visu, kas saistīts ar pārtikas rūpniecību un alkohola ražošanu. Kad sākās juku laiki, viņš kopīgi ar citu Andri, kurš likumus tāltālajai valstij taisīja, sakārtoja likumus tā, ka ministra vietnieks visu sev piederošo nozari iebāza savā kabatā. Daļu pēc tam krieviem pārdeva. Tā nu dzīvo ilgi un laimīgi, ja vien nav miris. Un, ja nav miris, tad sit kurmjus- pavisam noteikti! Pasakas morāle ir tāda- ja grib atjaunot ministra vietnieku amatus, tātad taisās atkal ko lielu zagt. P.S.Pasakas personāži un sižets ir izdomāti, īsti ir tikai kurmji.
> VVZ
&
Patiesa pasaciņa.
  • 8
  • 0
Ko es redzu
K
A.Bērziņu - Tautsaimniecības komisijas priekšsēdētāju, kas parakstījās par Būvvaldes likvidēšanu - bet atbildības nekādas. Kā prezidents nāca pie tautas ar uzrunu par cilvēku slepkavību - vai savu vainu redzēja? Nē, neredzēja. Rezultātā demisionēja V.Dombrovskis un ZZS ienāca koalīcijā. Pienākumu izpildīja. Atbildība - kāda bija un ir A.Bērziņa atbildība? Parlamentārais sekretārs vai ministra vietnieks? Sauciet kā vēlaties, kas mainīsies? Vai nosaukums ko mainīs?
george
g
Dombrovskis demisionēja nejau dēļ Zolitūdes traģēdijas. Ja būtu dēļ Zolitūdes, tad demisionētu nākamajā dienā. Viņš pagaidīja 2 nedēļas, parunāja ar Bērziņu un tad ar asarām acīs demisionēja. Kāpēc? Tāpēc ka Bērziņam bija pret viņu savākta lieta? Nepatīk, ka žurnālisti tikai atgremo oficiālu versiju, ka Dombrovskis atkāpās dēļ traģēdijas. Lai gan skaidri redzams ka tā nav. Dombrovskim bija jāaiziet, lai atbrīvotu vietu Laimdotai.
  • 1
  • 3
zahars
z
Nezinu, cik prātīgi ir sākumā palielināt ministriju skaitu, tad obligāto amatpersonu skaitu!? Var kritizēt Šķēli cik grib, bet ministriju skaits finālā bija vismamzākais un ministru skaits arī....
Juhans
J
Nu, kā, ja Beļēvičam pa zāļu līniju ir vajadzīgs normāls vietnieks, tad veco zālusieviņu atlaiž 1 un 2.
jau ir
j
Beļēvičam par vietnieci var kalpot grīdas biedrene. Kandidatūra labu labā, der visiem caurumiem.
  • 0
  • 0
VVZ
V
Nav nemaz tik sen, kad ministra vietniekus pārdēvēja par parlamentārajiem sekretāriem. Tagad es saprotu šīs pārdēvēšanas jēgu- ieviesīs ministra vietnieku amatus, bet parlamentārie sekretāri paliks. Tā sacīt, siles garums palielināsies, un vēl daži partiju bonzas tiks pie tās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas