Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +14 °C
Smidzinošs lietus
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Dombrovskim nav saprotama Auguļa vēlme steidzināt airBaltic pamatkapitāla palielināšanu

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Cityfinances
C
Manuprāt aizdevums biznesam ir ātrākais veids ka paplašināt biznesu un veikt tā izaugsmi. Citi veidi arī ir ļoti efektīvi, bet aizņem lielāku laiku. https://www.cityfinances.lv/rekinu-finansesana/
tu tas padzinējs, vai?
t
tīnīt, pēc tava pieprasījuma neviens ne no kurienes neaizies. audz un mācies uzvesties.
ddd
d
Ja esi duraks tad arī neko nesaproti, tāpēc no premjera amata jāaiziet. Toč ididiņš vēl taisa pirmsvēlēšanu PR trikus.
vientulais vilks
v
Lai Fliks atmaksa VALSTIJ IEGULDITO NAUDU UN AR SAVU AIR FLIKS TINAS UZ VISAM DEBES PUSEM. Nesaprotu ko te viens otrs ,,babele,, par biznesu.
vairis
v
kas tur nesaprotams? steidzas jo zin ka pec meneša vairs nebus ministrs
KA
K
Diezgan vienkārši. Ja to nedarīs valsts tad to darīs Flika cilvēki, jo lielāks būs Flika kapitāla daļas jo vairāk procenti no firmas (akcijas) aizies viņa pārvaldībā, valsts zaudēs vairākumakcionāra statusu un Fliks varēs darīt ko grib.
KA
K
Ja sēdē tiek nolemts par kapitāla palielināšanu tad itkā ir un ja valsts neiesaistās...
  • 1
  • 1
joe
j
No malas pa spraugu lūkojot izskatās pata situācija - mazākumakcionāriem bav tiesību vienpersoniski palielināt kapitālu, jo tad valsts daļa automātiski samazinās, bet tas nav atļauts. Kamēr valsts stīvējas, bizness stāv uz vietas. Par bankrotu/nebankrotu - itāļi bankrotē jau vairāk kā 10 gadus, šveicieši un beļģi nobankrotēja, briti arī ik pa laikam balansē uz naža asmens, tāpat arī francūži un tas ne tuvu nav pilns saraksts. Lai novērstu reālu bankrotu, attiecīgās valstis visu laiku vairāk vai mazāk atklāti dotē savas nacionālās kompānijas. Tikai komentētājiem tas viss pie ...
  • 1
  • 1
navnav
n
Augulim nav saprotama Dombrovska vēlme steidzināt KNAB vadītāja izvēli.
Ministry of Truth
M
Nemāku spriest, bet /nenopietni/ izskatās, ka Augulis grib uzpūst kompāniju ar naudu tā, ka Fliks tomēr sakāros atgriezties Latvijā - ja AB būs miljardu vērta. Tad tas būs vēriens - ēsma Flikam. :)
beta > anna
b
Fliks lidostu attīstījis tāpat kā Lembergs Ventspili - rubli savā kabatā , 5 kapeikas - valstij, pilsētai... Pirms slavēt Fliku, varbūt vajag uztaisīt un izpētīt pilno auditu (kuru Fliks ne pa kam nepieļauj). Varbūt tiks konstatēts, ka neesot vēzim Flikam, AB būtu attīsījusies vēl straujāk un spētu ne tikai pumpēt naudu no valsts un pastāvīgi balansēt uz bankrota robežas, bet arī kādu dividendi valstij ienest...
  • 12
  • 1
Ministry of Truth > Anna
M
Es gan māku spriest par ko citu - vieta tukša nestāv. Ja robežu nav, tad ātri vai vēlu kāds lidotu. Ja nauda ir, ātri vai vēlu kāds tos ceļus būvētu. Iztiksim bez mesiānisma pašsaprotamās lietās. Es gan neredzu, kur Flikam būtu tā lielā veiksme bijusi, ja finanšu rādītāji ir tādi, kādi tie ir.
  • 7
  • 0
anna
a
nemāku spriest, bet spriežu. es arī. Fliks šo uzņēmumu ir attīstījis. un patiesībā tas ir labi gan valstij. gan Flikam. vienlkārši Dombrovskis kādu iemslu dēļ ņemas. viens varēti būt citi investori, otrs solījumi valūtas fonadam. nedomāju, ka tam ir sakars ar Latvijas interesēm. vismaz līdz šim neesmu neko tādu manījusi
  • 2
  • 6
Hm
H
Ja nav saprotama - priekš tam taču cilvēkiem mēle mutē - tajā skaitā Augulim. Var taču paskaidrot. Un Dombrovskis var paprasīt paskaidrojumu. Kādas problēmas? Abi nesaatiekas vai nesazinās mēnešiem ilgi? Mēles izrautas, vai svina ekrāni uzbūvēti, kā tur ir?
anna
a
varbūt Dombrovskis šito velk garumā tāpēc, ka var nošaut 2 zaķus. viens - atdot citiem investoriem (kur pats ieinteresēts). un otrs - to var izmantot priekšvēlēšanu cīņās
bimbam
b
Fliks uzsver, ka kapitāla palielināšana ir priekšnosacījums "airBaltic" stabilas attīstības un ilgtspējīgas darbības nodrošināšanai. Pamatkapitāla palielināšana esot nepieciešama "airBaltic" turpmākai izaugsmei, tostarp lidmašīnu flotes atjaunošanai. --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Ja tas ir viss, ko friču iznirelis ir pateicis, tad Dombrovskim ir pilnīga taisnība, jo Fliks acīmredzot "aizmirsis" pateikt, ka nauda vajadzīga arī, lai viņa kompānija varētu tālāk valsts naudas iesūknēt! Domborvskis skaidri un gaiši pateica, ka nav skaidrs, vai Flika firma strādā valsts interesēs (tātad piedāvā samērīgus pakalpojumus), vai arī piedāvā pakalpojumus un vēl iesūc pamatīgu summiņu uz māksliīgi sadārdzinātu pakalpojumu pamata. Tā liekas, jo citādi taču Fliks sen jau būtu pielaidis, ka šie pakalpojumi tiek pakļauti pamatotības pārbaudei!
zahars
z
Menedžmenta tizlumu varētu mērīt --- Valdiņos. Nez kādēļ - parasti ko un kā darīt koalīcijas partneri vienojas koalīcijas līgumā, ja ir kādas papildus liietas, tad koalīcijas partneri savstarpēji apspriežās, ja neizdodas vienoties tad nedara, bet ja tomēr dara, tad jūk koalīcija..... ignorējot minētos mehānismus valdība nepātraukti ir jukšanas stadijā , visu tās laiku.. Šeit viss notiek , brīnīšanās, bažu , neizpratnes un citas pupināšanas stilā.... Vājnieki un muļlas!
zahars to Janka
z
Saeimas sastāvu ievēl tauta - ko ta Vienotība taisīja koalīciju, ko nevar pavadīt ... Esam demokrātiska valsts , tādēļ valdību var vadīt ne tikai Dombrovskis.
  • 1
  • 1
Janka
J
Ja izjuktu koalīcija, saeima, kurā ir urlu balsu pārsvars, visticamāk nobalsotu par neuzticības izteikšanu V mazākuma valdībai un čau, Rasma! Visa problēmas sakne ir saeimas sastāvā, ne valdībā.
  • 6
  • 1
Bezdievis
B
Pamatkapitāla palielināšana var nākt tikai komplektā ar akcionāru līguma maiņu. Faktiski, valstij vajadzētu iegūt papildus akcijas, papildus pilnvaras, lielākas kontroles iespējas. Tas tad būtu normāli. Nenormāli būtu iedot airBaltic miljonus neko negūstot pretī un atstājot visu nekontrolētu, izlaupāmu, kā tas pašlaik ir.
Buba
B
Kā Dombrovskis var nesaprast, - ja Balsu Pavēlnieks uzdevis Augulim līdz vēlēšanām ( pastāv tomēr variants palikt opozīcijā!) sabīdīt Air Flik "uzbungāšanu", tad steidzīgi jāiepludina valsts 15 mil, lai kārtējā "valsts nolaupīšana" būtu treknāka.
te ir viedoklis
t
tas viss ir nedaudz sarežģītāk...

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas