Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Dombrovskis apkopo simts dienās paveikto; uzsver sociālo aizsardzību

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
V
V
JL rullē, kārtējie ciniski nožēlojamie meli, tieši sociālo budžetu, kā jau šajā liberālajā un labējā valdībā pieņemts, 2010g. budžetā griezīs visvairāk
jautājums
j
Bet es izpētīšu arī Dānijas praksi un eksporta nozares. Nebiju tam pievērsis tik daudz uzmanību, jo tur lielā mērā dominē lauksaimniecība. Bet, Jums par prieku, es izpētīšu...
jautājums
j
Kuras ES regulas, kas aizliedz valsts uzņēmumus ? Ar ko Dānija labāka par Zviedriju ? Zviedrijā dzīves līmenis augstāks , saskaņā ar oficālajiem reitingiem...Jūs solat 1000 gadu un 100 Ls ? Un brīnaties , ka Šlesers uzvar ? Šajās vēlēšanās un nākamajās... Pensionāriem atņemt jau , protams, ir daudz vieglāk...
Econ
E
Un vēl arvien gaidu - lūdzu, tad nosauciet man uzņēmumu Dānijā, kas tā darbojas un neietilptu īpašo nozaru (enerģētika, telekomunikācijas, valsts īpašuma pārvaldīšana (interesanti tikai priekš kam šim mērķim ir nepieciešams uzņēmums ar peļņu kā pseidomērķi)) sastāvā, kā arī parādiet, kura tieši no Beļģijas farmācijas kompānijām darbojas pēc tādas sistēmas.
Econ
E
Jūsu nosauktie uzņēmumi darbojas īpašās nozarēs, kurās arī agrāk vai vēlāk nāksies domāt par privatizāciju (vai to paredzēs ES noteikumi), bet pašreiz tas ir atļauts. Tas, ka tiek bezjēgā veidoti valsts un pašvaldības uzņēmumi, kas izveidojas par korupcijas un neekonomisku darbību vietām, ir cits jautājums - ja izdomātu, tad Latvijas valsti tieaā iesūdzēt kāda cita dalībvalsts par šiem veidojumiem varētu bez problēmām, viņi vienkārši nav aizdomājušies līdz tam.
jautājums
j
Latvenergo, Latvijas dzelzceļš, Latvijas valsts meži , VNĪ, Latvijas pasts, Hipotēku banka? Mums pat visi teātri un opera ir valsts SIA ? Mēs pārkāpjam regulas?
jautājums
j
Es visu sapratu. Latvija ir unikālā situācijā . Kā Jūs par to varat pārliecināties palasot pasaules presi. Jo liberārais tirgus ir ar mums paspēlējis burbuļu spēli un pametis ar to kas ir. Ar bankrotu... Jūs neko nezinat par Ziemeļvalstīm ? Ziemeļvalstis ir augsts valsts kapitālisms un tās ir iedzīvotāju ziņā salīdzināmas ar Latvijas 2,3 milj. Zviedrija 9,2 milj, Norvēģija 4,7milj, Somija 5,2 milj.. Viņiem gan varbūt nav farmācija eksports, bet augstās tehnoloģijas. Bet farmācija ir mazāka riska bizness. Bet Ķīna savā lieluma grupā pateicoties savai plānveida ekonomikas attīstībai un valsts kontrolei attīstības tempu ziņā iet garām visiem liberālā tirgus piekritējiem ,arī ASV. Un Latvijas valsts var nodarboties ar visu , ko gan banku biznesu( Hipotēku banka), gan īpašumu apsaimniekošanu....Un kādas tad ir problēmas ar valsts uzņēmumiem ? Es arī uz Franciju atsaucos, kas ir ES valsts . Jūs paskaidrojiet kādas regulas mums to aizliedz ?
Econ
E
Ja godīgi, man radās iespaids, ka īsti nesapratāt, ko jautāju - es lūdzu Jūs nosaukt valstis (pielīdzināmas Latvijai, Ķīna tāda nav) un konkrētus tajās strādājošos uzņēmumus (minējāt Ziemeļvalstis, tad, nosauciet kādu, piemēram, Dānijā), kas darbojas pēc Jūsu iepriekš aprakstītās shēmas, protams, ir vērts atcerēties, ka Latvija (tāpat kā Beļģija, kuras farmācijas uzņēmumi nedarbojas pēc šādas shēmas) ir arī ES dalībvalsts ar visām no tā izrietošajām sekām.
???
?
mopsis vien tu esi.runāt ne pa tematu māki,bet kad jādara tad tik uz maznodrošinātajiem vien māki uzklupt,bet no biezo maciņiem bail-mīkstais-mērkaķis,ne premjers rīkotājs.
jautājums
j
Nezinu, ko saka Ziemeļvalstu pārstāvji, bet Ziemeļvalstīs šāda veida saimniekošana tradicionāli nodrošina vienu no visaugstākajiem dzīves līmeņa standartiem pasaulē.
jautājums
j
Beļigija peldās naudā no savas farmācijas . Arī maza valsts. Tikai mums nav tik daudz laika kā bija Beļģijai Bet Ķīna vispār ir kļuvusi par pasaules līderi. Aizejot garām liberālā tirgus lielvalstīm Un kur atšķirība, kāds kapitāls pelna un rada darba vietas , valsts vai privātais ? Un Skandināvija ar savu valsts uzņēmumu īpatsvaru valsts ekonomikā nebūt nedzīvo slikti. Bet Jūs varat piedāvāt savu darbības plānu. Vai Jūs varat piedāvāt tikai 100ls kā max algas perspektīvu ?
jautājums
j
Un kurš valdībai traucē darīt? Liberālais tirgus un mentalitāte ?
lno
l
Ko Jūs brīnaties, ka tauta, ko Jūs uzskatat par pūli brēc un ir neapmierināta ? _____________________________ Es nebrīnos, bet skumstu, jo nav šaubu, ka nākošajās vēlēšanās atkal nobalsos par "darītājiem" un nejutīs absolūti nekādu atbildību.
Econ
E
Lūdzu, nosauciet man konkrētu valsti (pielīdzināmu Latvijai) un konrētus uzņēmumus, kuros tiek pielietota šāda veida saimniekošana.
Econ
E
Paši Ziemeļvalstu pārstāvji (arī visai augstā līmenī) gan saka pavisam kaut ko citu par šāda veida saimniekošanu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas