Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Dombrovskis apliecina, ka JL vēlas bezpartejisku premjeru

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Aiča
A
V.Dombrovskis ir OK.
gm
g
"Ok, ja bezpartejisks premjers, tad bezpartejisks premjers :) Tikai tādā gadījumā viņam jābūt izcilam diktatoram, kurš spētu savaldīt šo bankrotējošo "valdošo koalīciju". " --------------------------------------------------------- -------------------------------------------------- Kāpēc uzreiz diktatoram, ja nu vienīgi izcilam diplomātam un pārliecinošam vadītājam, kurš māk savākt labu komandu un pārliecinoši to vadīt. Valstī ir pietiekami daudz labi izglītotu prātu, kas neliegtu atbalstu un padomu tīri profesionālā ziņā. Te vienkārši jāsaprot, ka ja kaut kas bruks, tad cietīs visi sākot ar oligarhu un beidzot ar nabagmājas sētnieku, vienalga kādā secībā. Ja sāksies vājprāts, tad nelīdzēs ne Mākoņu, ne Puzes augstais žogs.
ha ha
h
Dombrovskis grib tikt par prmjēru, lai izrēķinātos arSudrabu, kuru viņš kā finansu ministrs atlaida par nekompetenci
riņķī apkārt
r
Ok, ja bezpartejisks premjers, tad bezpartejisks premjers :) Tikai tādā gadījumā viņam jābūt izcilam diktatoram, kurš spētu savaldīt šo bankrotējošo "valdošo koalīciju". Neticu, ka TP vai ZZS ir spējīgas uz "godīgu un konstruktīvu" darbu. Laiks rādīs, kas notiks tālāk. Ilgi nebūs jāgaida. Tikai negribētos, ka šīs šūpošanās dēļ notiktu ar mums kat kas tāds, ko grūti vēlāk būtu labot, tādēļ es lielāku drošību saskatu ārkārtas vēlēšanās pēc kurām "valdošie" jaunajā Saeimā tiktu pārstāvēti tieši proporcionālie šobrīd esošajiem reitingiem :)
Terorists
T
Jā ,šitais puikiņš laikam prasās uz nepatikšanām.Šitā atteikties no sava mīļā ,neredzamā partijas tēva.Viņam jau tagad ir problēmas skaidrojoties ar saviem sponsoriem,bet nu vēl duncis mugurā paša partijas rindās.Skaties kad drīz nav jāmeklē jauna partija kur piesliet savu godaprātu.
gm
g
Protams, ka ir naivi iedomāties, ka ir iespējams atrast 100% politiski neitrālu, neatkarīgu premjeru tik salīdzinoši mazā sabiedrībā kā Latvija. Tomēr šajā konkrētajā brīdī ir nepieciešams puslīdz ārpuspartejiska persona vismaz no komunikācijas viedokļa. Latvijas lielajiem polittehnologiem vēl nav pielecis acīmredzamais fakts, ka jebkurai veiksmīgai darbībai vajadzīgas trīs lietas - ideoloģija, stratēģija un komunikācija. Ja nav šīs trīs lietas, tad nav iespējama efektīva darbība. Ja auksti apskatamies uz faktiem, tas ir uz reitingiem un sabiedrības viļnošanos, tad komunikācija partijām ar sabiedrību ir pilnībā sabrukusi, tā ir bankrotējusi. Ja nav iespējama komunikācija, tad nav iespējama efektīva darbība, kas tik nepieciešama krīzes pārvarēšanai. Komunikāciju var cerēt atjaunot, ja izvirza premjeru, kuru neapgrūtina grēku saraksts un ar to saistītā vispārējā neuzticība. Tas faktiski nenozīmē, ka būs pilnība neatkarīga persona, Saeima pārstāvētajām partijām vien jāvienojas ar viņu un savā starpā par normālu savstarpējo dialogu savā starpā un šo premjeru. Jo konstruktīvāks būs šis dialogs, jo labāko būs tilti uz sabiedrības uzticības atjaunošanu. Atslēgas vārds, ko jau agrāk teica JL un vēlāk mazliet citos vārdos, bet pēc būtības atkārtoja prezidents - ir laiks domāt nevis vien par partijas seju, bet gan par kopējām valsts interesēm. Nākošajās Saeimas vēlēšanās panākumus var sagaidīt tieši tās partijas, kuras to spēs.
riņķī apkārt
r
Toreiz jau bija zināms, ka Šķēle ir visīstākais politbiznesmenis, bet uz šo faktu pievēra acis. +++ Un tagad? Kur pēkšņi radīsies tāds sirdsšķīsts cilvēks, gudrs "politmenidžeris", kuram nebūtu nekādu savtīgu interešu? Un kādas viņam būs iespējas savaldīt partijas, kad tām liksies, ka pienācis laiks atkal realizēt savas "šaurās partijas intereses"( sponsoru intereses Latvijas gadījumā) "...atliek atcerēties TP un LPP rīcību, kad tās bija vienā valdībā ar JL. Tā bija atklāta čakarēšana pat vienas valdības komandas sastāvā. .." +++ un vai ar Godmaņa valdību šobrīd nenotiek tas pats? Būtībā šeit izskatās, ka politiskās partijas vienojas, ka valdību vada profesionāls administrators, menedžeris, kurš bezkaislīgi piedāvā variantus, risinājumus un partijas bez savstarpējas greizsirdības mēģinā tos aukstuprāt izvērtēt.+++ piedod, bet tāda idille ir tālu no mūsdienu realitātes. Katrai partijai vienmēr un visur savas intereses būs "galvenā valsts problēma", kura jārisina, tieši tā un ne citādi ZZS skaļi sūkstās, ka tās pārziņā nav finanšu ministrija un tādēļ tā nespēj risināt zemnieku problēmas, TP atcērt, ka zemnieku dēļ nesamazinās algas policistiem, bet Šlesers savu nadas pelnošo satiksmes ministriju pretstata pārējām, kā argumentu un pierādijumu tam, cik viņš labs un labi strādā :)) Un tā tas būs mūžīgi mūžos un nelīdzēs te neviens menedžers, sevišķi tādēļ, ka tuvojas pašvaldību vēlēšanas Lai situāciju mainītu Saeimā ir krasi jāmainās politiskajam klimatam. Opozīcijai beidzot ir jāsāk strādāt. Pierādot vēlētājiem savu taisnību ar savu ēnu kabinetu, alternatīvu budžetu (martā tiks mainīts budžets - lūdzu, jūsu variants, kā neiegrūst cilvēkus vēl dziļākā purvā), bet nevis censties sevi uzturēt ar frāzēm un aicinājumiem un "bezpartejisku" premjeru, kurš momentā iegūs tās partijas piederību, kura viņu būs atradusi un izvirzījusi. Vārdu sakot -partijām ir jāgatavojas ārkārtas vēlēšanām . Ideālais laiks - tūlīt pēc pašvaldību vēlēšanām un mēs iegūsim lemtspējīgu Saeimu un valdību, kurai uzticamies, jo nupat kā būsim paši to ievēlējuši, bet līdz tam - šos četrus mēnēšus ir jāļauj Godmanim strādāt, nebāžoties virsū ar uzspiestām prasībām pēc jaunām sejām, reorganizācijām utt. Lai tiek galā ar Parex, ar SVF, utt
zaza
z
tiesam drosmigs izgajiens, ja rekina, ka valsts ir bankrotejusi ar beznaudas budzetu , klaigajosiem cilvekiem un neeksistejosu glabsanas planu. Jabut trakam, lai ietu par premjeru
Labu veiksmi, Valdi!
L
Man tiešām nāk smiekli par tiem, kas pārmet Dombrovskim jaunību!!! Vai mums vajag vecu marasmatiķi? Vai šis te - esošais - ir labāks? Pie tam, ja 38 gadi /Dombrovskis dzimis 1971.gadā/ ir zaļa jaunība, tad... Ja kādu interesē Dombrovska izglītība un iepriekšējā darba prakse, tad paskatieties viņa mājas lapā - vienam otram var atkārties žoklis no skaudības. Adresīte vienkārša - valdisdombrovskis.lv
gm
g
Es saprotu bažas, par cilvēku no malas. Tomēr nevar noliegt faktu, ka aktīvās partijas ir izsmēlušas savus uzticības un arī intelektuālos resursus. Pat ja izvirza kādu no JL par premjeru, atliek atcerēties TP un LPP rīcību, kad tās bija vienā valdībā ar JL. Tā bija atklāta čakarēšana pat vienas valdības komandas sastāvā. TP premjers aci nepamirkšķinādams pūta presei definfo pats par savas valdības ministru tikai tādēļ, ka tas bija no Šķēles nīstās JL. Vienvārdsakot visi ir sadarījuši, savārījuši pietiekami daudz, lai spētu uzticēties. Šķēles gadījums kā bezpartejiska premjera precedents nav tik viennozīmīgs. Lielāka problēma toreiz bija preses, it īpaši Dienas, nekritiskā attieksme. Toreiz jau bija zināms, ka Šķēle ir visīstākais politbiznesmenis, bet uz šo faktu pievēra acis. Faktiski viņš bija zināma grupējuma iemanipulēta figūra. Tāpat nevar noliegt, ka īstermiņā viņam bija stabilizējošs faktors. Šobrīd mēs par to arī runājam, jo Saeimas pāšreizējas partijas grūti nosaukt par rīcībspējīgām. Parodoksālā kārtā tās atkal tādas varētu būt, ja tām būtu kopīgi jāsadarbojas ar bezpartejisku premjeru. Tas, ka tā varētu būt bezpartejiska persona jau uzreiz nenozīmē, ka viņam būtu iespēja pilnībā ignorēt Saeimā pārstāvētās partijas. Vienīgi šajā gadījumā sadarbība varētu būt konstruktīvāka, jo izpaliktu traumējošā politiskā retorika, kurā tiktu šauts ar nodrāztajiem "taukmūļu un jēlīšu" tekstiņiem. Būtībā šeit izskatās, ka politiskās partijas vienojas, ka valdību vada profesionāls administrators, menedžeris, kurš bezkaislīgi piedāvā variantus, risinājumus un partijas bez savstarpējas greizsirdības mēģinā tos aukstuprāt izvērtēt. Tas, ka politiķi ar šādu gājienu tiktu vaļa no atbildības, neliekas īpaši ticami. Un galu galā, kāda sabiedrībai jēga no viņu atbildības šobrīd? Viņi ir izgāzušies nevis vienreiz, bet vismaz divreiz kā Kalvīša, tā Godmaņa valdība. Ko tagad gaidīt, lai trešo reizi izgāžas. Vai mēs to varam atļauties? Tas atgādina savādo Sudrabas loģiku, viņa teica, ka pašreizēja valdība ir ievārījusi ziepes, lai tad ir tik godprātīga un arī pati atrisina problēmas. Tas būtu apmēram tas pats, ja Sudraba konstētu, ka viņas priekšgājējs Černajs bija salaidis dēlī Valsts Kontroles darbu, nestāties amatā kamēr viņš nav visu sakārtojis. Vai tā viņa gadījuma pēc nebūtu gaidījusi līdz Pastardienai ... Šī ir situācija valstī, kad jāiemācas domāt mazliet neordināri, veikli un izlēmīgi. Ar gudru tvērienu.
riņķī apkārt
r
.Šāds domāšanas veids neļauj saprast, ka partijas seja var būt ar konstruktīva un valsts stabilitāti vērsta, kas atbalsta premjeru, kā efektīvu krīzes menedžeri un neizmantot situāciju šauri partejisku interešu dēļ. +++ Te ir divas lietas. Pirmkārt, mēs atkal gaidām kādu no malas, kurš atnāks un sakārtos valsti. Viens "bezpartejiskais" jau tāds mums ir bijis. Šķēle. Vai nepietiek jau ar to problēmu sekām, kuras viņš Latvijai ir radījis un atstājis šajos gados? Otrkārt. Mēs konsekventi negribam atcerēties, ka esam parlamentāra republika, kur lēmumus pieņem Saeima, bet Saeimu sastāda politiskas partijas, kuras dod uzdevumus premjeram. Tā tas ir pēc definīcijas. Mēs pilnīgi voluntāri taisāmies apgriezt ar kājām gaisā pašus valsts pastāvēšanas principus, "krīzes laikā" praktiski atceļot Saeimu un tās vietā iesēdinot "bezpartejisku" premjeru. Krīzes laikā, kad, valdošo partiju vainas dēļ, esam iebraukuši dziļāk purvā ne kā pārējās ES valstis, šāds "bezpartejisks" premjers mūsu politiķiem ir lieliska iespēja tikt vaļā no atbildības un ļauties laikam, kurš dzēš mūsu atmiņas par nu pat kā notikušām lietām. Un tas ir nepieļaujami, tādēļ - ja Godmaņa valdība krīt, šīs pašas Saeimas ietvaros ir jāsastāda jauna valdība. Ja tas neizdodas - jārīko ārkārtas vēlēšanas.
kaka
k
beidzot Valdi, sanemies !
gm
g
Te mēs redzam to domāšanas veidu, kas iesīkstējies Latvijā un nespēja mainīties ... "Kura partija līdz nākošajām vēlēšanām būs gatava palikt bez savas sejas un pakļauties šim bezpartejiskajam premjeram?" Šāds domāšanas veids neļauj saprast, ka partijas seja var būt ar konstruktīva un valsts stabilitāti vērsta, kas atbalsta premjeru, kā efektīvu krīzes menedžeri un neizmantot situāciju šauri partejisku interešu dēļ. Valdošie iedomājušies, ka tā ir automātiska sejas zaudēšana, ja pakļaujas bezpartejiskam premjeram. Vai tiešām ir grūti saprast, ka bezpartejisks premjers ir vajadzīgs tieši tādēļ, ka ..... partijas, visas partijas jau ir pazaudējušas seju. Vai tiešām tas vēk nav saprasts? Pat ja no kādas partijas tiks izvirzīts latviski runājošs Obama, pat tādām neticētu un neļautu efektīvi strādāt. Vai šīs ir tas labākais brīdis izlikties, ka nesaprot situāciju?! Ne jau tāpat vien JL uzstāj uz bepartejiskus premjeru, no partiju vidus nākušais vienkārši nebaudītu sabiedrības uzticamību un nespētu efektīvi strādāt. Vislabākais un gudrākais partiju izdzīvošanas plāns šobrīd ir tikai viens - atrod sabiedrbas uzticbu baudou bezpartejisku premjeru, visas vienojs ap viņu konstruktīvam darbam, garantē normālas parlamentāras diskusijas un atbalstu. Godmanis ar savu komandu cieņpilnā veidā nodod aizsāktos darbus, plānus, atskaites par situāciju un palīdz uzsākt efektību darbu. Šāda komanda darbojās, kamēr partijas gatavojas ārkārtas vēlēšanām. To rezultātus lielā mērā noteiks cik konstruktīvs ir bijis atbalsts krīzes valdībai. Piedevām tās varēs puslīdz distancēties no premjera izdarītajām grūtajām izvēlēm. Vai tiešām šī ir tik neiespējama misija. Protams, ka Šķēlēs politehnologi GBērziņa viedajā gaumē šādu risinājumu nespēj sagremot ... viņiem vajag kādu gānīt, ja ne JL, tad prezidentu, ASV un sazinkovēl ... Visi citi tie vainīgie. Mēs tie vārgie, apbižotie.
zabans
z
Liekas, ka Dombrovski tiesam cilveki atbalstitu . Tiesi jauniba un aizrautiba ir tagad vajadziga
riņķī apkārt
r
"Pašreizējā situācijā mēs nevirzām savu premjera kandidātu, bet uzskatām, ka premjeram ir jābūt bezpartejiskam kandidātam, kas spētu apvienot politiskās partijas un ari atjaunot sabiedrības uzticību valdībai... .." +++ uz cik ilgu laiku var apvienot JL un pārējo opozīciju ar šī brīža varas partijām, nosēdinot priekšā bezpartejisku premjeru? :)) Kura partija līdz nākošajām vēlēšanām būs gatava palikt bez savas sejas un pakļauties šim bezpartejiskajam premjeram? Te nav nekādas loģikas un tas tikai norāda uz to, ka JL šobrīd vēl nav gatava pilnībā uzņemties atbildību sastādīt valdību. Pie šādas opozīcijas, ja Godmaņa valdība krīt, tad vairs nav citas izejas, kā rīkot ārkārtas vēlēšanas, tikai ir viens jautājums - vai šis laiks ir tas labākais brīdis tādas rīkot.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas