Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Dombrovskis apstiprina, ka eiro ieviešana tiek plānota 2014.gadā

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
LASIS
L
Solīts makā nekrīt
aaARMAGEDONSs
a
"20. gs. sākumā Krievijas provincē Kragopolē sekta “Sarkanās Nāves Brāļi un Māsas" nonāca pie secinājuma, ka Pasaules gals gaidāms 1900. gada 13. novembrī. " "Pēc Tā Kunga liecinieku (The Lord"s Witnesses) domām, pasaules galam bija jāiestājas 2008. gada 21. martā. .... pēc citiem aprēķiniem - sākšoties 2001. gada 24. martā...numerologi bija aprēķinājuši, ka tas būs tieši 666 mēnešus pēc ANO dibināšanas 1945. gadā (pēc senebreju kalendāra)." Jehovieši - 1879. gadā sāka izdot avīzi “The Watchtower”, kas armagedonu paredzēja - 1914. gadā . Nenotika - Rasels mēģināja to izskaidrot un paziņoja, ka pasaules gals pienāks pēc diviem gadiem: ”Dievs vēl pagaidīs kādu mazu laiciņu.”" Un šitā pasaulē ar to GALU un termiņu atlikšānu, un tāpat tiem zicdirektoriem ar to eirevas viešanu. Pa PASAULES GALA līniju tuvākais ir sekojošais : "Līdz pasaules galam atlikuši četri gadi - Pasaule ies bojā 2012. gada 21. decembrī, kad beigsies maiju kalendārs. " $$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$ - tā kā mūsu baigstiprās naudas lietu appļurkstētāji var elpot mierīgi - VIŅU PROGNOZES IR daudzkārt MAZĀK PAR CITĒTAJĀM TICAMAS ja no sākta gala, pie kam, ja kas - TĀ KĀ pasaules galu sludinātāju nākošais termiņš ir pirms eiravas ieviešanas, nevienam no ieviešanas datumu stumdītājiem uztraukties nav par ko..
jrx
j
Lai tik ES iet bekot ar savu eiro. Latvijai tas vajadzīgs kā zaķim stopsignāls. Ieviešot eiro, būs iespēja kārtējo reizi legāli apzagt tautu.
zvirbulēns
z
Žetons!
ciniķis
c
viņi pat sakarīgi nespēja prognozēt šī gada notikumus, kur nu vēl 2014.gadu. Neviens nevar pateikt, kur 2014.aga būs tādi Rimšēvici, Jaunie un vecie laiki, Tautas partijas un tāda eiropas savienība.
Juris
J
Varbūt valdībai tomēr vajag izbeigt šo muļķīgo plānošanu un ar reālām lietām nodarboties ...tajā gadā nu tiešām euro nu neviens vairs nevēlēsies ...ja nevarat rīt uz brokast laiku ,tad labāk turiet muti ciet ,jo tā jūs pavisam smieklīgi izskatieties sabiedrības acīs ..:)))
Oskars
O
ĪSTENĪBĀ TAS TAD NOTIKSIES PĒC 14 dienām ,laikam nolēma APTĪRĪT lētosmiljonārus un LATS būšot ka RUBLIS ,jo krievi neprotot savādāk rēķināt (visu laiku LATUS piesaistījuši krievijas RUBLIM un tādēļ viegli iztīrija Latviju )
@
@
ES apstiprina, ka Latvijā ir iestājusies dziļākā miega un līdz ar to arī murgošanas fāze.
Clash
C
Deram, ka 2014.gadā Rimševičs kā šodien glūnes no visiem laikrakstiem un portāliem ar paziņojumu "eiro ātrākais varam ieviest 2019.gadā". Varbūt slēdzam šo tēmu?
klusais
k
Nākas vēlreiz atkārtoties,ka Rimševics kārtējo reizi skrien pakaļ vilcienam - vienkāršāk sakot ģenerē visādus paziņojumus aizmirstot par to ,ka pašam ir jāuzņemas liela daļa atbildības par situāciju banku sistēmā un līdz ar to arī finanšu sistēmā kopumā. Šie paziņojumi ir līdzīgi tiem ko visādi "gudrinieki "ģenerē par to kā stabilizēt valsti un izvest to no krīzes.
borcinsh
b
...tomer tas viss ir atkariigs no latvijas ekonomikas (kuras shodien nav!) : ar lielu PARADU ienakt € zone - "naves sods" LATAM (!) ...neviens ne runa par to ka: jasakt kaut ko razhot, lai garantet Valstim pelnu un atbriivoties no PARADAA !( "padomju-smadzenes" nelauj nestandarti domat !)
Parex
P
Cik dabūji par pierunāšanu 400 miljonu latu pārskaitīt no valsts kases?
Pajolītim
P
Tu taisies vēl sēdēt tik ilgi un visus muļķot?
am
a
Kad cienītais kungs (I.R.) solidāri :) samazinās savu algu vismaz par 20 % vai kā plāno skolotājiem par 50-57 % :))).
Devalvācija
D
Lats bija ir un bs stabils.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

VĒRTĒ EKSPERTI:

Kā vērtēt, ka eiro Latvija varētu ieviest vēlāk nekā izskanējis iepriekš - tikai 2014. - 2015.gadā?

SEB bankas galvenais ekonomists Andris Vilks


Valsts budžetu mēs plānojam trīs gadus uz priekšu un pašlaik sanāk, ka eiro mēs varētu ieviest 2013. gadā. Var arī gadīties, ka pievienošanās eirozonai notiek ātrāk. Ir lietas, kuras ir jāizdara – jāsakārto budžets un inflācija. Lai ātrāk varētu ieviest eiro, pirmkārt, ir izteiktāk jāmazina budžeta deficīts, otrkārt, jāskatās, kas notiek ar ekonomiku kopumā. Bet ar inflāciju, vajag pareizi noķert brīdi un kontrolēt situāciju.

Pēc 2012., 2013.gada ieviest eiro būs liels izaicinājums. Ar budžetu mēs varbūt būsim tikuši galā, taču straujāk atkal kāps cenas un tā būs liela problēma. Tas brīdis ir ļoti jūtīgs un limitēts.

Kad būsim tikuši galā ar budžetu, tad varētu rasties citas problēmas un tajā brīdī arī jāmēģina ieviest eiro, lai nebūtu grūtības inflācijas dēļ.


Swedbank galvenais ekonomists Mārtiņš Kazāks


2014.-2015.gads ir reāls skaitliks, jo pēc pašreizējām prognozēm izskatās, ka Latvijā budžeta deficīts 2011.- 2012. gadā varētu būt 6% procenti, kas nozīmē, ka mēs nebūsim izpildījuši Mārstrihtas noteiktos  kritērijus par 3% budžeta deficītu, kas nozīmē, ka mēs nepievienosimies eiro zonai iepriekš ieplānotajā termiņā. 3% budžeta deficītu, pēc pašreizējām prognozēm, mēs varētu sasniegt tikai 2012. gadā, kas nozīmē, ka 2013.gadā mēs saņemsim novērtējumu un labākajā gadījumā 2014. gada sākumā ļaus ieviest eiro. Slikti būs, ja Lietuva un Igaunija pievienosies eiro zonai ātrāk par Latviju, kas veicinās kaimiņvalstu attīstību un nostādīs tās labākās finansiālās pozīcijās attiecībā pret Latviju. Tās piesaistīs vairāk ārvalstu investīciju, kuras varētu palaist garām Latvija. Tas nozīmē, ka mūsu iespējas uz ilgtermiņa attīstību ievērojami samazināsies.

Ideālais modelis būtu šāds -  2011. gadā mēs panākam Mārstrihtas kritēriju pieprasīto 3% budžeta deficītu, 2012.gadā mēs saņemtam komisijas vērtējumu un  tad 2013 gadā Latvija  pievienojamies eiro zonai.


Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas