Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +13 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Dombrovskis arī turpmāk EK vēlas strādāt ar ekonomikas un finanšu jautājumiem

Līdzšinējais Eiropas Komisijas (EK) viceprezidents Valdis Dombrovskis (JV) otrdien pēc tikšanās ar Ministru prezidentu Krišjāni Kariņu (JV) žurnālistiem pauda, ka arī nākamajā EK sastāvā vēlas strādāt ar ekonomikas un finanšu jautājumiem.

Premjers stāstīja, ka Dombrovskis šodien gaidāmajā valdības sēdē tiks nosaukts par Latvijas kandidātu nākamās EK komisāra amatā.

Pēc Kariņa teiktā, tikšanās laikā puses pārrunājušas virkni ar Eiropas Savienību (ES) un Latviju saistītus jautājumus. Pēc politiķu domām, viena no valsts galvenajām interesēm arī turpmāk būs Eiropas vienotais tirgus.

"Nevaram pieļaut, ka tās valstis, kuras atbalsta protekcionismu, ierobežo mūsu uzņēmēju iespējas konkurēt Eiropā. Mums ir svarīgi turēt atvērtas robežas. Tāpat svarīgs ir ES nākamais daudzgadu budžets, jo līdz šim Latvijas ekonomikas attīstība lielā mērā ir bijusi atkarīga no Eiropas investīcijām," stāstīja Kariņš.

Premjers piebilda, ka tikšanās laikā ar Dombrovski puses vienojās, ka arī turpmāk Latvijai EK interesē tas portfelis, kas saistīts ar ekonomiku, budžetu un finansēm.

Dombrovskis pievienojās paustajam, uzsverot, ka viņa pamata intereses EK ir turpināt darbu ar ekonomikas un finanšu jautājumiem.

Tāpat Dombrovskis atzina, ka viņš vēl nav izlēmis, vai pildīs eirokomisāra pienākumus līdz līdzšinējā EK prezidenta Žana Kloda Junkera pilnvaru beigām šā gada rudenī, vai tomēr šovasar stāsies jaunā Eiropas Parlamenta deputātu rindās.

"Šis jautājums ir dienaskārtībā, bet patlaban nekāda gala lēmuma nav, jo nav steigas. Nedēļu vai divas to izsvēršu un pieņemšu gala lēmumu," sacīja Dombrovskis.

LETA jau vēstīja, ka koalīcijas partijas pirmdien, 10.jūnijā, notikušajā sadarbības sanāksmē vienojās eirokomisāra amatam virzīt pašreizējo EK viceprezidentu Dombrovski.

 

Top komentāri

Egons
E
Pēc tikšanās ar Kariņu?
.
.
Kur viņš laiž iekšā nagus, tur sākas sūdi.
Tas ir labi
T
Lielākā daļa strādāt Eiropas Komisijā jau nemaz nevēlas!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kariņa liktenis premjeres rokās

Viens no Vienotības valdes locekļiem Cēsu mērs Jānis Rozenbergs intervijā Agnesei Margēvičai atzīst, ka situācija partijai ir ļoti sarežģīta un neko nedarīt tā vairs nevar atļauties.

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas