Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Dombrovskis atceļ Vilnīša rīkojumu par KNAB reorganizāciju

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (Vienotība) atcēlis Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) vadītāja Normunda Vilnīša rīkojumu par biroja reorganizāciju un pieļauj turpmāku KNAB priekšnieka rīcības vērtēšanu, informēja valdības vadītāja preses sekretāre Līga Krapāne.

Tā kā prokuratūra ir uzsākusi un turpina pārbaudi, un starpinstitūciju komisija pieļauj, ka prokuratūras pārbaudes gaitā iespējams būs nepieciešams paplašināt pārbaudāmo jautājumu un iesaistāmo personu loku, Ministru prezidents uzskata, ka līdz prokuratūras pārbaudes pabeigšanai, lemt par komisijas izveidi KNAB priekšnieka atbilstības amatam vērtēšanai, būtu priekšlaicīgi.

Līdz šim ne Ģenerālprokuratūras Krimināltiesiskā departamenta virsprokurora Arvīda Kalniņa vadītā starpinstitūciju komisija, ne Ministru prezidents no KNAB priekšnieka nav saņēmis biroja jaunā struktūras modeļa reglamentu un darbinieku amatu aprakstus. Ņemot vērā to, ka starpinstitūciju komisija konceptuāli atbalstīja tādu biroja struktūras modeli, kas paredz teritoriālās (reģionālās) struktūrvienības izveidošanu biroja korupcijas apkarošanas bloka ietvaros, un spēkā esošais modelis paredz funkciju dublēšanos, Ministru prezidents ir pieņēmis lēmumu atcelt KNAB priekšnieka 2010.gada 1.aprīļa rīkojumu par grozījumiem KNAB reglamentā.

Vērtējot KNAB izveidojušos konfliktu un tā risināšanas problemātiku plašākā kontekstā, Ministru prezidents uzskata, ka lietderīgi būtu sakārtot normatīvo bāzi attiecībā uz KNAB priekšnieka disciplināratbildību, radot skaidru un nepārprotamu normatīvo regulējumu. Ministru prezidents uzskata, ka, ņemot vērā KNAB īpašo statusu un nozīmi, jautājumiem par KNAB tiesisko regulējumu jābūt arī Saeimas darba kārtībā.

Valdības vadītājs pērn 22.novembrī parakstīja rīkojumu "Par starpinstitūciju komisiju". Darba grupu turpināja vadīt Ģenerālprokuratūras Krimināltiesiskā departamenta virsprokurors Arvīds Kalniņš. Tajā strādāja arī Saeimas Nacionālās drošības komisijas priekšsēdētājs Gundars Daudze, Satversmes aizsardzības biroja direktors Jānis Kažociņš, Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas priekšsēdētājs Ainars Latkovskis, Tieslietu ministrijas valsts sekretārs Mārtiņš Lazdovskis, Iekšlietu ministrijas valsts sekretāre Ilze Pētersone un Drošības policijas priekšnieks Jānis Reiniks.

Darba grupai līdz 10.janvārim tika uzdots izvērtēt KNAB biroja darbību.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas