Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +8 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Dombrovskis: baumām par Kampara nomaiņu nav pamata

Runas par ekonomikas ministra Arta Kampara (JL) nomaiņu ir tikai baumas, kurām nav nekāda pamata, ceturtdien intervijā Latvijas Televīzijai teica premjers Valdis Dombrovskis (JL).

"Protams, opozīcija dara savu darbu, bet attiecībā uz koalīcijas partijām - Tautas partija (TP) ne reizi nav šādu jautājumu uzrunājusi," teica valdības vadītājs.

Aģentūra LETA, balstoties uz tās rīcībā esošo informāciju, trešdien vakarā vēstīja, ka, saglabājoties saspringtām attiecībām starp koalīcijas partijām, kā reālāka tiek apspriesta ekonomikas ministra Arta Kampara (JL) nomaiņa, bet finanšu ministra Einara Repšes (JL) pozīcijas ir krietni stabilākas.

Vairāki Tautas partijas (TP) un arī opozīcijā esošās partijas LPP/LC pārstāvji neoficiāli apstiprināja, ka, domstarpībām nemazinoties, Kampara demisiju varētu pieprasīt kāda no opozīcijas partijām, bet TP to varētu atbalstīt.

Politiķi norāda, ka viens no koalīcijas partneru attiecību pasliktināšanās iemesliem ir Repšes pārraudzībā strādājošā Valsts ieņēmumu dienesta vadītāja Dzintara Jakāna atstādināšana no amata. Tomēr, kā atzina kāds TP valdes loceklis, vienkāršāk un pat izdevīgāk būtu atcelt Kamparu, nevis finanšu ministru, jo ekonomikas ministra nomaiņai nepieciešams mazāk argumentu un par viņa darbību ir saņemta arī uzņēmēju kritika.

Kampars sacīja, ka viņam ir zināma TP vēlme, taču, "lai TP nemaz necer, ka mēs sanervozēsimies un iesim prom no valdības". Ministrs arī piebilda, ka TP vēlme nomainīt viņu var neīstenoties, jo pašā TP neesot vienprātīga atbalsta šādam solim.

TP priekšsēdētājs Mareks Segliņš uzsvēra, ka Valda Dombrovska (JL) valdība nekritīs un tai ir jāturpina strādāt.

(pievienots Valda Dombrovska viedoklis pirmajās divās rindkopās)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas