Laika ziņas
Šodien
Viegls lietus
Rīgā +9 °C
Viegls lietus
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Dombrovskis: baumām par Kampara nomaiņu nav pamata

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Kaspars Gasūns
K
Godīgi sakot, nekādus ekonomikas brīnumbērnus es līdz šim tur neesmu redzējis. Ielikt Bērziņu par veselības, Veldri par aizsardzības vai Slakteri par finanšu ministru bija adekvātāk? Šleseru vispār nedrīkstētu laist ministru kabineta tuvumā. Tā ka neredzu argumenta segumu. Gerhards pats bija ministrijas sekretārs. Vai Gerharda sniegums bija ievērojami labāks par Kampara? Manuprāt, Godmaņa valdības varēja tajā starpposmā starp Kalvīti un Parex pārņemšanu arī nebūt, un neviens nepamanītu - neviena nepopulāra vai lielāku piepūli prasoša lēmuma. Go with the flow.
Kaspars Gasūns
K
Redzi, viedokļi par to, vai ministram jābūt nozares profesionālim vai veiksmīgam menedžerim un politiķim, vēl arvien dalās. Domāju, ka pa daļai gan no viena, gan no otra. Turklāt, ja ministrs pats nav nozares specs, tad viņš ir ļoti atkarīgs no komandas - šajā gadījumā EM. Kampara politika kā vektors man patīk. Zinot, ka nekādus makroekonomiskos brīnumus Latvija no sevis izdzemdēt nespēj, viņš pēc iespējas veic mazus un vidējus soļus, kas patiesībā sen bija vajadzīgi un tik apspriesti. Cita lieta, cik veiksmīgi un cik daudz no teiktā tiek līdz galam realizēts. Mana pacietība šajā ziņā jau tuvojas beigām. Par tām prioritātēm, tā bija vienkārši lietu saukšana nepareizajos vārdos. Skaidrs, ka tas ir resursu taupības un optimizācijas pasākums - pie samazinātiem resursiem jānosaka prioritātes. Tik tālu pareizi, tikai nez kādēļ to nodēvēja par ekonomikas atkopšanās pasākumu. Laikam tādēļ, ka Latvijas manevra iespējas patiesībā ir tik ierobežotas, ka jebkas tiek aiz matiem pievilkts kā attīstības pasākums. Tie, kuri uzskata, ka Latvijas valdība pašlaik var nez ko darīt, lai strauji izceltu ekonomiku (turklāt bez iekrājumiem!), šķiet, būs pārlasījušies mīlas romānus ar laimīgām beigām un vēl tagad nav no tiem atgājuši. P.S. Ne Kampara anglene, ne viņa māte nav jautājumi pēc būtības - cik veiksmīgs ir viņa darbs kā ekonomikas ministram. Tikai tas arī būtu jāvērtē.
Kaspars Gasūns
K
Progresīvais nodoklis Latvijā pašlaik ir tehniski nereāls - to varēs iekasēt tikai no valsts darbā strādājošiem, jo privātais sektors MOMENTĀ nomuhļīs algas līdz vajadzīgajam ...99 līmenim. ;) Vienīgais tuvākais, ko var realizēt (un es domāju, ka to gan var, kaut atradīsies daudz "tehnisku" iebildumu) ir progresīvs NĪN. Tā ka vienīgais "liberālais" bastions valdībā ir TP, jo visi pārējie vienā vai otrā formā atzīst progresīva NĪN nepieciešamību. Pagaidām izskatās, ka labākais piedāvājums ir LNNK; ceru, ka tur ietvers arī nodokļa nemaksāšanas gadījumā šis nekustamais īpašums apliekas ar ķīlu līdz pirmajai īpašnieka maiņai. (Ekonomista Jāņa Ošleja priekšlikums.)
es
e
Visu laiku cienīju Jauno laiku,vienmēr un visur viņus aizstāvēju,bet tagad kā viņi izvairās no progresīvā nodokļa, pilnīgi viņus nicinu,kāpēc DOMBROVSKIS aizstāv bagātniekus,laikam pats baidās ka viņam atvilks naudu,nu ļoti nesmuki no viņa puses
Lelle
L
Hi,hi...pat vērtējuma zvaigznītes kļuvušas oranžas!!! Tagad gan var labi redzēt kam pieder Diena...
Lelle
L
Sveiks, čivinātāj! Izskatās, ka šobrīd grozies kā gribi, bet pakaļa tāpat pakaļā... "Slaboje zveno" tur nav vienīgais Kampars, bet vēl vesela virkne tauko, bet visvājākais posms ir desmitiem tūkstošu ierēdņu, no kuriem daudzi joprojām nezina par ko algu saņem. Tās blondās duras ar sociologu un psihologu diplomiem joprojām klaiņo pa ministriju un iestāžu gaiteņiem pakaļas grozīdamas un kafijodamas.
zuze
z
Jā, nu tad atkārtošu bez ātrrakstīšanā pieļautās kļūdas! Kampars nav kompetents.
He he...
H
Paklaau, kāpēc cepaties? Jo ilgāk kemperīts sēdēs EM, jo zemāks reitings būs jaunslauceņiem... He he... Jo ilgāk TP marinēs šo JL ļampampiņu, jo zemāks reitings būs taukpurniem... He he... Man abas lietas patīk, jo abi taukie JL+TP ir sūtāmi vēstures mēslainē!
klusais
k
Es parasti nerunāju ,ja nezinu. Ok , pieņemsim gudri, taču man svaigā atmiņā Stokholmas sviests ar angļu valodu - patiesi gudrs cilvēks varētu viennozīmīgi novērtēt savas valodas spējas un saprast - pietiek viņam tās vai nē , lai komunicētu oficiālā līmenī. Un vēl , ja par māti - ko ta pārējos dēvēt par muļķiem?
Laima
L
Ar steigu ir jāmaina ministrs,kas tikai muld,bet nedod priekšlikumus,kā atdzīvināt ekonomiku,kā Valsti izvest no krīzes,lai taču Dombrovskis noņem savas Rozā brilles.
bimbam
b
Kamparam aizmugure deretu kads labs specialists - padomnieks (bez pedinam!) ekonomikas jautajumos, kas varetu palidzet iezimet pareizo kursu. Lai nu ka, labak tomer Kampars neka Vekselmani, Raketes un citi nelabu smaku izplatosi agregati!
Left
L
Iemācies rakstīt, kompetence!
Left
L
Gan Artis, gan viņa māsa ir tiešām gudri, un māte var ar viņiem lepoties.
pote
p
Laba ideja, lai novērstu uzmanību no škandāla ap bērnu slimnīcu un Rozentāles nekompetenci ministres amatā.
Left
L
Blefs. TP blefs. AR šito avīzi Tautas Partijas DIENA tiešām viss skaidrs, nākošgad nepasūtu,ne privāti, ne uz firmu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas