Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Dombrovskis: ekonomika vairs nebalstās uz lētu kredītu uzpūsta patēriņa

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Jānis
J
Ekonomikas vienkārši nav....Drīz nebūs arī cilvēku.Tā teikt,nav cilvēku,nav problēmu.
Arturs M
A
NEKAD nelietoju vārdu jonotība un jenoti,esmu PAR VIenotību!!Tu esi tik truls,ka pat svētkos nevari izdomāt sev niku,kālietot manu.Tu esi Nožēlojams. Bet Dombrovskim-Priecīgus svētkus!:)
duda
d
Mes leenaam noasinojam, bet Dombim par to pofig. Vina tabulaas taada raadiitaaja nav...
es
e
Un to viņš saka laikā, kad valsts maksā 8 Ls par bērnu un vairums pensionāri saņem pensijas, kas ir zem iztikas minimuma!!! Kauns!
Plutons
P
Salti M E L I, melo un pat nesarkst
...
.
Latvijā ir ekonomika?
IM
I
Atvainojos , galvenais plēsējs jau ar Lācītis nebija. Burbuli uzpūta un burbuli pārplēsa bankas. Lācītis tik izmanījās šiem pakalpot. Nekāds baigais jau tas burbulis ar nebija. To lielumu vairāk uzpūš bankas kā tā burbuļa plēsējas. Salīdzinot ar to kādi burbuļi sapūsti pa visu pasauli , pa Iriju , Grieķiju utt. , tad Latvijas burbulīts jau pavisam tāds necils. Bet nu nostrostēšanai un iebiedēšanai un miglas pūšanai jau noder. Kā Lācītis nostrostēts , iebiedēts un apmiglots , tā daudzi jo daudzi.
IM
I
Nav vairs nekustāmburbuļa? A kāds no tā labums ka vairs nav. Sekas kas palika no tās lielās plīšanas tak ir tas ļaunums , launums kas nekur nav izzudis. Tak nevajadzēja to burbuli tā plēst. Vajadzēja slāpēt. Bet te nu gan jāsaka , Lācītis nebij slāpētājs , te Lācītis bija plēsējs.
Blondīne
B
Vienīga taisnība, ka vairs nav nekustamāburbuļa. tas tiesām priecē, jo tas , kas ir tomēr balstās uz kaut ko reālu. taču bezdarbs nemazinās, mazinās reģistrētie bezdarbnieki.
IM
I
Ražošana aug , eksports arī. A kāds tam sakars ar Lācīti? Ražošana uz eksportu attīstās jo pārējās zemēs notiek atkopšanās no krīzes. Lācītis protams atkal kārtējo reizi pielaiko ne savus laurus. Lācītis atkal savā personā palepojas ar citu sasniegto. A kādi panākumi tad Lācītim pašam viņa atbildības sfērās , tā teikt? Bezdarbs kāds ir tāds bija , un ja bišķi sarūk tad no Lācīša neatkarīgu iemeslu dēļ. Perspektīva bezdarba normalizācijai nekāda. Nodokļi tik aug un aug , jau sen pāri mēram. Ar labu prātu savam sirdsmieram neviens tādus nemaksās. Tātad nodokļmaksātāju sirdsmiers pa galam , vismaz daudziem. A Lācītis joprojām tik tērē un tērē vairāk nekā spēj savākt nodokļos. Apetīte uz nodokļiem tāda ka grib ievākt ne tikai to ko kāds negrib maksāt , bet pat to ko vairs nespēj maksāt. Lācīša atbildības sfērā nekā iepriecinoša jau pāris gadus. Un tā jau ir Lācīša spēju un atbildības katastrofa , atkal kārtējo reizi netiek konkrēti runāts par savu atbildības sfēru , bet gan muldēts un piesavināts viss ko var savam premjera izskatam par labu piesavināt .
AV
A
Nemuldi nu durni, kur ir bads, kur trūkst maizītes? Nezinu nevienu tādu, toties zinu daudzu tipiskos kompleksainos un īgnos latviešus, kuri pusi dienas pavada netā, drukājot cik viss ir slikti :)
protams
p
un varēja nebalstīties jau no 2006.gada tik vajadzeja šo lekciju noklausīties. Vienkāršie cilvēki iesaistījās šajā tirgū. Es tolaik biju students, es arī ņēmu studentu kredītu un sāku pirkt akcijas un daudz ko citu. Mans draugs bija reliģiski noskaņots, mierīgs zēns. Viņam bija maza vienkārša istabiņa, kur pie sienas viņš sprauda zīmītes ar tirgus svārstībām, un bija tāda sajūta, ka mēs visi kļūstam arvien bagātāki. Gan jau, ka jums arī tā tas ir un tad nu ir jāuzmanās, jo "lielie zēni", baņķieri, arī spēlē šo spēli. Tika pārņemtas komercsabiedrības, bankas finansēja cilvēkus, kas uzpirka akcijas, un pēc tam pārdalīja tās un tirgoja tālāk. Es atceros, ka cilvēki pat nopirka beisbola komandas un visādas līdzīgas lietas, un likās, ka tas viss viņiem nes peļņu. Sajūta bija ļoti laba. Bet diemžēl tas tā nav ilgi. Savukārt nekustamā īpašuma tirgus bezzobainais regulējums ir ļāvis ieplūst Latvijā milzīgam neskaidras izcelsmes naudas daudzumam, kas ir ne vien nesamērīgi uzpūtis zemes un mājokļu cenas, bet arī devis prāvu ieguldījumu inflācijas pieaugumā. Resursu nepareizā pārdale ar nodokļu un budžeta starpniecību ir veicinājusi daudzu sociālo problēmu saasināšanos un paralizējusi vidusšķiras nostiprināšanos.
Jukums
J
To, ka ekonomika ne uz kā nebalstās, visi skaidri ir sapratuši jau, vēlākais, tikko pieņemtā budžeta gaismā. Ja tiešām kaut kas attīstās, tad mums būtu pavisam cits budžets. Pieņemsim, ka tiešām pietrūkst līdzekļu - to vēl var saprast, bet nekā nevaru saprast un pieņemt joprojām LC un TP kursa turpināšanu.
Nu nu
N
Nu, ja paskatās, kas šogad notiek lielveikalos, to krīzi kaut kā nemana :-) Apmeklētība krietni augstāka, nekā pagājušajā gadā. Tas, gan netraucē PLL štata rējējiem riet, ka viss tūlīt sabruks. Ražošana tiešām aug un eksports arī, patīk tas PLL štata rējējiem vai nē. Bet Kalvīša laika burbuļekonomikas "stūmēji" - nekustamo īpašumu spekulanti vēl aizvien pie sasistas siles...
Liene
L
Pašeksports - tas skan diži un vareni! Gan cipari labie, ko tiem aizjūras uzraugiem, kas domā, ka Latvijas simtlatnieks to simtnieku par dienas darbu saņem, "prezentierēt "... un /gan bezdarbs mazinās bez-maz pats no sevis... un / gan nauda valstī ienāk .... un / gan tad nu TIEM TUR, kas grūtos laikos grūti par tautas kalpiem vergojot, daudzās nulles aiz algas cipara saskaitīt, algu var pat palielināt. Latvija var! Zupper tauta! Un neviens no tautas saviem tautas kalpiem pat neprasa, ko, kur, kas ar to aizdoto naudu dara! Un nav jau arī jēga prasīt, jo ne jau visi tautas kalpi saprot, ko viņiem vietējā dialektā, ko zināmās aprindās dēvē "na-kakom-to-sobacjem-jezeke", tauta prasa.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas