Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Dombrovskis: Ekonomiskā augšupeja izlabos trekno gadu kļūdas

Pārvarot Latvijas ekonomisko krīzi, varēsim teikt, ka trekno gadu kļūdas ir izlabotas un Latvijas izaugsme ir nodrošināta, šodien, atklājot starptautisko augstākā līmeņa vadītāju diskusiju "Big Business Day", sacīja premjers Valdis Dombrovskis (Vienotība).

Viņš Latvijas krīzes pārvarēšanu iedalīja četros posmos. Pirmkārt, 2009.gadā visi spēki tika veltīti valsts maksātspējas nodrošināšanai. Otrkārt, 2010.gadā noritēja darbs pie ekonomikas stabilizācijas un sildīšanas. Treškārt, 2011.gadā valdība cenšas piesaistīt ārvalstu investīcijas un noslēgt starptautisko aizdevuma programmu. Ceturtkārt, noris gatavošanās eiro ieviešanai 2014.gadā.

"Noslēdzot šos četrus posmus, trekno gadu kļūdas būs izlabotas, bet patlaban lielākais izaicinājums ir trešais un ceturtais posms, kad vēl nevaram izbaudīt ekonomikas attīstības augļus un nepieciešams ievērot finanšu disciplīnu," tā Dombrovskis.

Tāpat premjers norādīja, ka Latvijā un Igaunijā sabiedrība ir novērtējusi profesionālu pieeju krīzes risināšanai, uzticot savas balsis esošajam koalīcijas sastāvam. "10.Saeimas vēlēšanas uzskatu par būtiskāko sava darba novērtējumu kopš 2009.gada pavasara, kad uzņēmos pildīt premjera pienākumus," sacīja Dombrovskis.

Jau ziņots, ka šodien Rīgā notiek starptautiska augstākā līmeņa vadītāju diskusija "Big Business Day" par vadītāju lomu un biznesa attīstības iespējām pēc krīzes, biznesa portālu "Nozare.lv" informēja pasākuma organizatoru pārstāve Kristīne Atraste.

"Big Business Day 2011" pasākumā par radikālu inovāciju un tehnoloģiju attīstības nozīmi privātā un publiskā sektora izaugsmē nākotnē stāstīs mobilo aplikāciju izstrādes uzņēmuma "Latvisoft" valdes priekšsēdētājs Karstens Vandrups no Dānijas, par biznesa iespējām Austrumeiropā un Āzijā stāstīs Krievijas politiķis Boriss Ņemcovs un Āzijas biznesa klimata pētniece no Surijas universitātes Lielbritānijā Spindera Šalivala. Korporatīvās sociālās atbildības eksperts Ola Lohmans no Zviedrijas piedāvās savu skatījumu par sociālā un ētiska biznesa pamatprincipiem kā svarīgiem biznesa aspektiem nākotnē, akcentu liekot uz finanšu sektoru.

Par arvien pieaugušo sieviešu skaitu uzņēmumu vadošos amatos kā biznesa ieguvumu stāstīs starptautiska personālvadības uzņēmuma "Talentor" dibinātājs un dzimumu līdztiesību eksperts no Zviedrijas Larss Einārs Engstroms. Meistarklasi par radošas un inovatīvas kultūras un vides veidošanu nākotnes uzņēmumos vadīs "The Center for Creative Leadership" vadītājs Dons Prinss no Amerikas.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas