Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Dombrovskis: iestādes nogaida ar dienesta auto nodokļa maksāšanu

Iestādes gaida, kad precīzi tiks atrisinātas pretrunas saistībā ar dienesta auto nodokļa maksāšanu, trešdien intervijā LNT raidījumā 900 sekundes atzina premjers Valdis Dombrovskis (JL). Iepriekš Valsts kanceleja norādījusi, ka nevar maksāt šo nodokli, jo tad sanāk atzīt, ka tiek pārkāpts likums par valsts mantas izšķērdēšanas novēršanu.

Vaicāts, vai premjers var paziņot, ka līdz 1.februārim nodokli var nemaksāt, viņš norādīja: "Protams, tas ir nodoklis, kas ir jāmaksā reizi mēnesī, un, es domāju, ka šī problēma tiks atrisināta un nodoklis tiks maksāts." Problēmas risinājumu V.Dombrovskis paredz līdz 1.februārim.

Kamēr nav precizēts jaunais likums par dienesta auto nodokli, uzņēmumi faktiski no tā maksāšanas var izvairīties, vēsta Db.lv. Uzņēmumiem rodas neskaidrības ar nodokli, jo ir dažādi līgumi – līzinga līgumi, automobiļu īres no privātajiem uzņēmējiem, auto tiek izmantoti arī nepilnu darbadienu, un jautājums ir par to, kā auto nodoklis tiks piemērots šajos gadījumos. Tāpat nav skaidrības, vai nodokli vajadzēs maksāt, ja darba devējs sedz degvielas izdevumus. Žurnāls Saldo vēsta, ka uzņēmēji meklē iespējas "apiet" transporta nodokli, jo pagaidām tam nav skaidrojuma un tas ir brīvi interpretējams. Tā dara, piemēram, būvkompānija a/s RBSSKALS.

V.Dombrovskis skaidroja, ka Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam (KNAB) un Finanšu ministrijai (FM) ir atšķirīga interpretācija par dienesta auto lietošanu personīgajām vajadzībām, jo KNAB ņem vērā likumu Par valsts un pašvaldību mantas izšķērdēšanas novēršanu, kas savukārt liedz izmantot darba auto savām vajadzībām.

"Valsts augstākajiem ierēdņiem un ministriem ir iespēja braukt uz un no darba, savukārt līdz šim no KNAB puses nav bijis interpretācijas, ka tas pārkāpj likumu. Ja tomēr interpretācijas mainās, jābūt skaidrībai. Ja tie paši augstākie ierēdņi brauc uz un no darba, viņiem jāmaksā šis nodoklis," klāstīja premjers.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas