Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +9 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Dombrovskis: ir jāaptur tendence politizēt uzņēmumu valdes

Premjers Valdis Dombrovskis (Vienotība) norādīja, ka ir jāaptur tendence politizēt uzņēmumu valdes.

Dombrovskis trešdien intervijā Radio 101 atzina, ka redzama negatīva tendence politizēt uzņēmumu valdes un tas būtu jāaptur.

"Negatīvā tendence, ko mēs redzam, ir mēģinājumi politizēt uzņēmumu valdes, un tas neapšaubāmi ir daudz sliktāk uzņēmumiem, ja profesionālu valdes locekļu vietā tiek meklēti kaut kādi politiskie ielikteņi. Šī būtu tendence, kas būtu vienkārši jāaptur un ir jāaptur, bet tas nenozīmē, ka uzreiz ir jāatgriežas pie uzņēmumu padomēm," uzsvēra Dombrovskis, komentējot satiksmes ministra Ulda Auguļa (Zaļo un zemnieku savienība) ierosinājumu atgriezties pie uzņēmumu padomēm.

Valdības vadītājs teica, ka uzņēmumu padomju likvidācija bija viens no viņa valdības uzdevumiem, jo tās tika uzskatītas par politizētām un bez praktiska pienesuma uzņēmuma darbā.

Jau vēstīts, ka Augulis iepriekš intervijā laikrakstam Latvijas Avīze (LA) sacīja, ka Latvijā nākotnē būtu jāatjauno valsts uzņēmumu padomes, taču padomes locekļu atalgojums varētu būt arī minimālās algas apmērā.

"Līdz šim mums valstij piederošajās kapitālsabiedrībās bija juridiskā pārraudzība, tomēr nebija finanšu pārraudzības. Valsts uzņēmumiem politisku iemeslu dēļ ir noņemtas padomes. Daudzviet padomju locekļiem bija pārāk lielas algas, tomēr visā pasaulē uzņēmumu pārvaldība notiek ar valdi un padomi. Nākotnē pie tā būs jāatgriežas. Jautājums ir par padomes locekļa darba slodzi un viņa atalgojumu, kas var būt arī minimālā alga," pastāstīja Augulis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas