Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Svētdiena, 6. oktobris
Monika, Zilga, Zilgma

Dombrovskis: izdevumus samazināt vairāk liedz ministru iebildumi

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Banka Centralis
B
Es nesaprotu, par ko Rimševičam tik lielu algu maksā - vai par to, lai tēlotu gudro, kurā muļķi neieklausās? Milzīgas lata likmes, miljards Parex glābšanai, valsts finanšu krahs, bet viņš spēlē gudrinieku - un kas Latvijai no tā? Vai šī ir arī maksā par lata piesiešanu eiro? Bet kāda "piesiešana", kāda tur "lata stabilitāte", ja kredīti latos ir nenormāli dārgi, bet lats tiek devalvēts citā veidā - caur iedzīvotāju maksātspēju u.t.l.
Karamba
K
Premjērs ar finanšu Eināru tā arī vēl nav sapratis, ka samazināšana Nav strukturālas reformas..Jācer, Almunija atbrauks un apgaismos.. Sudraba jau šodien LR1 daiļrunīgi izteicās, ka diemžēl cilvēkam var paskaidrot tikai to ko tas ir spējīgs saprast... Nesaku, ka šie abi ir tie īstiem, bet vienkārši prāta spēju trūkums, jeb aprobežotība valdībā un t.s. valsts pārvaldē Latvijai ir tikpat postoši kā korupcija.
īsāk sakot >>>>&
ī
lai paši sev nogriež astes, izgriež liekos taukus un ierobežo turpmāko ūdens dzeršanu, peldoties baseinā LV kase. Tūlīt !
njaaa .... - ja šitādi ietu
n
ar milzīgu gribēšanu un galīgu nevarēšanu ..... vot, izrādes būtu - staigātu vadošie solisti gar skatuvi un uz publiku runātu : .... " mūsu vietējā partkomiķeta + arodbiedrība nolēma - ja nenodziedāsiet mūsu vietā tā, lai ārvalstu viesiem ložās neienāktu pratā biļešu naudas atprasīt, nedabūsiet savus mēteļus no garderobes atpakaļ ..."
fui
f
īpaši piekrītu Valsts ierēdņu algu klasifikācija no prezidenta līdz sētniekam un piesaiste minimālajai algai
Daži priekšlikumi valdībai
D
-Ieviest nulles deklarāciju -Ieviest nodokli no kapitāla pieauguma. Labākai kontrolei vēlams noteikt, ka darījumi jāveic elektroniski, ja summa pārsniedz kādus 1000 Ls. -Ieviest sistēmu (aizmirsu kā tas saucas), ka jāpierāda legāla līdzekļu izcelsme. -Valsts ierēdņu algu klasifikācija no prezidenta līdz sētniekam un piesaiste minimālajai algai
zz-top
z
valsti ir sagrābuši degradējušos un patēriņa kultūru slavinošu cilvēku grupiņa..paskaties kaut vai uz mūžīgi ņirdzošo bičevska vāji apmatoto ģīmi, vai to pašu blondīni-rozemtāli, tāpat ar stiprām fobijām sirgstošo repši...kur jūs redzat kādu normālu? cilvēks rumpis un cilvēks aforisms-segliņš, ko par galveno tiesnesi ielika-poļu slaucējas ārlaulības bērnu?kur jūs redzat kādu ķipa- Levits vai tml..viņus nedrīkst likt jo viņi ir "Godīgi", bandai viņi neder...
Mikija
M
Man ir saprotamas premjera bažas, ka kādas partijas ministru ietiepība var būt būt nepārvarams šķērslis budžeta apstiprināšanai, bet tomēr - vajag uzstāt uz doto solījumu izpildi un rīkoties pēc FM ieteikumiem. Vienošanos parakstīja visas koalīcijas partijas un tai ir jābūt sākuma tēzei. Kāpēc bija tik viegli samazināt visneaizsargātākās sabiedrības daļas garantētos ienākumus un kāpēc tagad tik liela bijība pret neefektīvo valsts pārvaldes aparātu? Doto solījumu nepildīšana, lai tikai neaizskartu neaizskaramo ierēdņu intereses - tas padara visu šo pasākumu par amorālu.
coldrex
c
Nodokļu celšana ir labākais variants,par noēdamās naudas samazināšanu,jo tā uzturēs apgrozījuma fonu un drošu ienākumu arī valstij.Nodokļu nauda ,ja to saprātīgi ievieto ir kā zāles/investīcija vajadzīgai attīstībai.
Clash
C
Samazinot naudas massu, samazināsies pateriņš, līdz ar to privātais sektoram būs jāreķinās ar pieprasījuma samazinājumu iekšējā tirgū, kā rezultātā tie mazāk pelnīs, mazāk maksās nodokļus, vai sliktākā gadījumā bankrotēs, kas jānovērš, kamēr pasuales ekonomika atgūsies. Kāpēc daudzas valstis, t.sk. kapitālisma citadele ASV dažādam metodēm stimulē iekšējo patēriņu, grūžot tā uzturēšanai miljardus dolāru. Cerēt tikai uz eksporta pienesumu krīzes laikā ir naivi, ir visiem iespējamiem līdzekļiem jānotur patēriņš kaut cik pietuvināts iepriekšējam līmenim. Tāpēc es saku, ka jāsamazina budže nepārcenšoties, bet tieši par tik, cik no mums prasa SVF. Es šai gadījumā nediskutēju par tēriņu lietderību, par to,lai disutē pie naudas sadales. Bet tas, ka jālaiž apgrozībā maksimāli iespējamā budžeta summa 2010 gadā,ir tā reize, kad nekāds budžeta deficīta pārizipildījuma arguments šādā krīzes situācijā nevar eksistēt. Mēs jau tā atteicāmies no devalvācijas ceļa, tad mums jāiet maksimāli pieļaujamā budžetadeficīta ceļš. Varoņdarbus budžeta deficīta samazināšanā varēs veikt tad, kad pasaules ekonomika būs atguviusies. Pat eiro ieviešana šais kara apstākļos vairs nevar būt par pašmērķi, kas jāsasniedz ar milzīgiem upuriem.
zz-top
z
mjā puiši, jūs aizraujaties ar ciparu staipīšanu, un mūsu dombrovskis ir tipisks ciparu staipītājs...nu ķipa tu maķenīt nozodz bet tā lai ar cipariem viss būtu kulē... nē mums vajag veci kurš rok un meklē kuri maitas zog...ķipa tādu kā zonderkomandu....re kur strīpnieks atkal mufļī ar iepirkumiņu, puiši jaciņās kurām uz muguras "MK", pie šā klāt un pa muti! trīs šādi gadījumi un viss - bailīgie gnīdas un līdēji paši muks prom atpakaļ uz latgali... ciparus lai stumda olssoni stokholmā, tur ja kāds pats atrod kļūdu skrien publiski šauties..
coldrex
c
Tā gluži nav,tomēr atbrīvojās zināms daudzums noēšanai domāto finansu un atbrīvojās kvalitatīvi cilvēku resursi,kuri uzsāk uznēmējdarbību., uznēmējdarbībā iesaistītā nauda rada pievienoto vērtību.
klusais
k
Te viss ir vienkārši stulbi , jo ir situācija , ka pati valdība sevi torpedē ar pretrunām un stulbākais ir tas,ka tas tiek darīts mākslīgi. Var jau lamāt VD , bet pret tādu cirvja politiku kā piekopj TP nav pretindes. Nu grib ļoti Šķēle mazāk samaksāt par Lozes projektiem nodevalvējot latu un viņam pie dirsas ,ka Latvijas sabiedrība cieš', džeks tak nopelnīs pāris miljonus. Nezinu cik jābūt aprobežotiem ,lai neredzētu TP āža kāju.
coldrex
c
Jā,Tautas partija valsts darbā un retingos ir pazaudējusi galvu un tādēļ par matiem vairs neuztraucās.Tagad TP ieņem vēl pozu priekš nākošā saeima un patreiz risina jautājumus pēc principa,jo sliktāk,jo labāk un tādas tautas un SVF problēmas un brīdinājumi viņus neietekmē.Varētu teikt vini nonākuši tādā anabiozes/pusdzīvā stāvoklī/pozā.
Ērglis
Ē
"Samazinājumu ceļš ir graujošs, tas automātiki samazina nodokļu ieņēmumus, un tā pa spirāli mēs laižamies arvien zemāk." Jēziņ, ja esi domājošs cilvēks, taču šo te taču nepiesauc. Tie NAV nodokļu ieņēmumi, vienkārši mazāk naudas tiek aplaista ap rinķi ārā un iekšā budžetā. Nevienā vietā pasaulē tas netiek uzskatīts par normālu argumenti. Reālie nodokļi ir tie, kas nāk no privātā sektora. No naudas, kas vismaz pa taisno nenāk no valsts budžeta.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas