Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +16 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 3. jūlijs
Verita, Everita, Benita, Emerita

Dombrovskis: lielāki izdevumu samazinājumi var novest budžeta izstrādi strupceļā

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Edgars
E
Būtu laix nolikt pilnvaras Dombrovski, nesanāks no tevis nekāds vadītājs pārāk mīksts esi.
Lelle
L
Tu gan runā muļķības!!! Tas viss atkarīgs kā tautai pasniedz, bet tautai bāž batonu ausī. Piem: medicnas lauciņā: Veselības ministrijai izdala šausmīgos miljonus, bet reāli līdz slimnīcai un pacientam nenonāk labi ja puse, jo lauvastiesu norij slimnīcu uzpūstās administrācijas ar vadoņiem, kuriem algas lielākas kā prezidentam un kurus nu nekādīgi nevar pieskaitīt pie veselības aprūpētājiem, tātad tā ir valsts apzināti radīta parazītu kasta, kurai nav sakara ar tiešo md.aprūpi. Šādu piemēru daudz un tas notiek visu ministriju pakļautības iestādēs, bet cīpariņus sabīda pa ailītēm kā vajaga un stāsta mums ka valsts aprij tikai 10%. Visus 30% aprij joprojām nevis 10%!!!
dzeris - Clash
d
Tad Dombrovskis melo, valsts aparāta uzturēšanai šogad tērēts ap 9% no IKP, nākamgad valdība SVF sasvā memorandā sola tam tērēt tikai 7% no IKP. Ja IKP tuvu 10 miļjardiem latu, tie ir 700 miļj., un tas ir divreiz vairāk, kā tam tērē ES vidēji, tur tam tērē tikai 3% no IKP, tā ka samazinot tēriņus valsts aparātum uz pusi, ietaupītu ap 350 miļj.
Kaspars Gasūns
K
Ļoti galēji un patiesībā tēzi nebalstoši piemēri. Jā, un latviski tas "billion" tulkojas kā "miljards".
Clash
C
Likvidējot visu valsts pārvaldi kā tādu ietaupījums būtu tikai 10% no tās summas, kas ir jāietaupa (Dombrovska vārdi ne mani). Tā ka nepārspīlē par tām iespējām taupīt uz valsts aparāta. P.S. Tas nenozīmē ka esmu pret funkciju pārskatīšanu un reformām valsts pārvaldē, bet tā nebūs panaceja ekomnomiskās krīzes pārvarēšanai.
Lelle
L
Dienas portālā pat tika aicināti visi vertēt tās funkcijas, bet tas bija tikai dažas dienas! Es arī dažas izvērtēju, bet Tu, tāpat kā daudzi citi, pat to neesi pamanījis.
Lelle
L
Izrādās, ka JL ir ļurbas, kuri locās oranžo kretīnu priekšā. Kad JL nāca pie varas, domāju, ka tiks darīts viss par nozagto miljardu atgriešanu valstij, par progresīvā nodokļa ieviešanu, par milzīgo noguldījumu(arī ārzonās, ja tie nākuši no Latvijas) aplikšanu ar nodokli, par NĪN ieviešanu n-to dārgo īpašumu turētājiem. Cjuššš vien sanācis... Un es vēl balsoju par JL...atā, atā kreīniņi...
dzeris - Lelle
d
Vai tad nezināji, ka ar to nodarbojas Valsts kanceleja, kuru pašu pirmo jālikvidē?
Lelle
L
Visu laiku domāju par to valsts funkciju izvertēšanu. Lielākā tautas daļa par tādu vētēšanu nemaz nezināja un to izvērtēšanu faktiski veica vieni ierēdņi par otriem ierēdņiem pēc principa:kas kaķim asti cels, ja ne pats. Dzirdēju, ka iestāžu vadonīši, kuriem pašiem pakaļas svilst(jo algas lielākas ka prezidentam), likuši saviem padotajiem pat uz internetkafejnīcām doties un likt max vērtējumu saviem parazītiskajiem kantoriem. Ja nemazinās tos parazītu barus, tad naudiņas no aizdevējiem arī vairs nebūs.Uzņēmēji jau arī nav nedādas slaucamas govis, ka visu laiku turpinās uzturēt to nenormālo un korumpēto valsts pārvaldi.
Gundars
G
Kad tad beidzot tās privātās lidmašīnas un jahtas ar nodokli apliks?
??
?
Kā lai to saprot,ka pat Brunejas sultanātā visiem valsts iedzīvotājiem ir pieejama bezmaksas veselības aprūpe un Marokas karalistē lauksaimniecībā gūtie ienākumi netiek aplikti ar ienākuma nodokli?
U
U
"TP līderis progresīvo ienākuma nodokli novērtēja kā "absolūtu komunismu ar sociālisma iezīmēm",akcentējot,ka viņa partijai šāda ideoloģija nav pieņemama>" Sk."Segliņš: TP nekad neatbalstīs progresīvā nodokļa ieviešanu",TVNET,28.jūlijs,2009.
Neapstāsimies pusceļā!
N
Bezvīzu režīmu ar ASV esam panākuši! Vēl tikai atliek ieviest ASV (Lielbritānijas,Francijas),mažoritāro vēlēšanu sistēmu un ASV progresīvo ienākuma nodokli (ASV kopš 1917.gada!)!
dzeris
d
Nevajag jau progresīvo, ieviestu kaut proporcionālo, nevis regresīvo. Clash - pareizi jau ir, tikai, ja liela daļa tā budžeta deficīta ir tikai tāpēc, ka valsts nespēj samazināt savu pārlieku lielo ierēdniecību, kura vienkārši apēd to naudu, neko derīgu nepaveicot, diezin vai tas ir pareizi. Varētu jau palielināt tās naudas daudzumu apgrozībā kādā valsti derīgākā veidā, nekā maksājot lielas algas dažādiem preses sekretāriem u.c. superlielā un superneefektīga valsts aparāta liekēžiem, kaut vai tiem pašiem skolotājiem un medmāsām neņemt nost.
>runā Rīga
&
Sīkāk,sk."Progresīvo ienākuma likmi neatbalsta",Lauku Avīze,9.janvāris,2003.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas