Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Dombrovskis nepiekrīt prezidenta kritikai par lēnu valdības darbu

Premjers Valdis Dombrovskis (Vienotība) nepiekrīt Valsts prezidenta Andra Bērziņa izteiktajai kritikai par lēnīgu viņa trešās valdības darba sākumu.

Ministru prezidents trešdienas rītā telekompānijā LNT pauda viedokli, ka valdības darbs vērtējams kā sekmīgs, jo pabeigta starptautiskā aizdevumu programma, notiekot darbs pie Nacionālā attīstības plāna iedzīvināšanas un uzsvari no krīzes vadības pārlikti uz Latvijas ilgtermiņa izaugsmi.

Dombrovskis atzīmēja, ka visus trīs gadus, kopš viņš ir premjera amatā, tiek regulāri spriedelēts par viņa iespējamu krišanu, taču tas nav noticis. Viņš šādu runu uzbangošanu tieši pašlaik saistīta ar trīs "veco oligarhu" interesēm, kuru ietekme ir samazinājusies un kuri meklē iespējas to tomēr noturēt. Koalīcija ir stabila, apgalvoja politiķis.

Runājot par Einara Repšes jauno organizāciju, Dombrovskis atzīmēja, ka pašlaik tā politiskas ambīcijas neizvirza. Dombrovskis ar smīnu vērtēja pašlaik no politikas malā pastumtā Aināra Šlesera izteikumus, ka tieši Repše varētu būt nākamais premjers. Politiķis domā, ka sacītais, visticamāk, varētu būt populistisks, zinot Šlesera un Repšes līdzšinējās attiecības un faktu, ka tieši Šlesers gāza Repši no premjera amata.

Kā ziņots, prezidents Bērziņš ir paudis viedokli, ka Saeimas atlaišana nav devusi pozitīvu rezultātu un arī turpmāk tas nebūs valsts problēmu risinājums, ko apliecinot Dombrovska trešā valdība, kura darbu sākusi visai lēnīgi.

Prezidents atgādināja, ka tuvojas termiņš - seši mēneši kopš apstiprināšanas, kad viņš bija solījis sniegt vērtējumu Dombrovska trešās valdības darbam. Bērziņš par valdības darbu bija visai skeptisks. Viņa skatījumā, seši mēneši ir bijuši par maz, lai jaunā valdība sevi parādītu, un jaunajiem cilvēkiem valdībā bijis nepieciešams ļoti ilgs laiks, lai saprastu, kā notiek darbs un ķertos pie problēmu risināšanas, kas ir būtiski krīzes apstākļos.

Oligarhu padzīšana nav rezultāts, jautājums ir - kas ir izdarīts sabiedrības labā, jaunās Saeimas un valdības paveikto vērtēja prezidents.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas