Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 6. jūlijs
Anrijs, Arkādijs

Dombrovskis nepiekrīt Repšem par zemāko punktu

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
experts
e
pirms 3 meneshiem repshe izteicas ka "ar dievpaligu zemakais krizes punkts ir sasniegts
Piebilde
P
Zemākais punkts - no kuras vietas mēra ! Taču lai prognozētu augšupeju kādam jāgrie;z tā stūre pareizā virzienā, tikai kā neredz t'neredz ne to strūrmani, ne to kapteini.
Šampēteris
Š
Abiem ministriem jautājumu par zemāko punktu vajadzētu atrisināt publiski. Pilsētas laukumā. Nav jābūt psihologam, lai saprastu, kā tas sabiedrībai noņemtu radušos spriedzi.
komats
k
davai, labāk parādiet, kur ir G punkts!
pārdomas
p
Dombrovskis šķiet godīgs cilvēks, bet Repše ir augstprātīgs, mantkārīgs, varaskārs tips, kuram sen jau vajadzēja atrasties drošākā vietā pēc mantas konfiskācijas.
Ugis
U
A kā sauc tos, kas šos jautājumus pēta? Par pakaļu speciālistiem? Medicīnā laika ka proktologi.
aldis
a
Būtisks jautājums. Vai mēs esam vienkārši pakaļā vai galīgā pakaļā. Domas acīmredzot atšķiras.
atkārtošana zināšanu māte
a
piedodiet,es jūs vairs netraucešu.
zvirbulēns
z
Veselības ministrijas speciālisti Saeimas Sociālo un darba lietu komisijā šodien atkārtoti uzsvēra, ka papildus nepieciešamais finansējums nozarei šogad ir 44,8 miljoni latu, uz ko finanšu ministrs Einars Repše atbildēja, ka tas nav iespējams. "44 miljoni nebūs nekādā gadījumā. Par to pat var nesapņot!" sacīja finanšu ministrs. Pēc viņa teiktā ir atkārtoti jāpārskata finanses nozares iekšienē – "kaut vai atalgojuma līmenis slimnīcu direktoriem ir ļoti augts," viņš norādīja. Tāpat E.Repše vēlreiz uzsvēra, ka viņaprāt papildus nauda medicīnai meklējama privātajā sektorā, proti, ieviešot obligāto apdrošināšanu, kā tas ir auto apdrošināšanas gadījumā, kur šī sistēma strādājot ļoti labi. Pret obligāto apdrošināšanu šā brīža krīzes situācijā gan ir veselības ministre Baiba Rozentāle. Pēc viņas teiktā, tas cilvēkiem nozīmētu papildus nodokli vai maksājumu citā veidā. Re, te vēl kāds punkts :))) Jāatgādina, ka saskaņā ar Veselības ministrijas prognozēm, ja papildus nauda 44,8 miljonu apmērā netiks rasta, jau novembrī un decembrī finansējums pat neatliekamajai palīdzībai jau būs beidzies, jo šiem mēnešiem paredzētā nauda tiek tērēta jau tagad, sniedzot medicīniskos pakalpojumus.
gugu
g
Par Dombrovska vieglprātību, protams, liecina izteikums: "nav pamata spekulācijām par valdības sastāva izmaiņām un koalīcija ir pietiekami spēcīga". TP nevajag sakārtotu valsti. Tā ir visai būtiska pretruna.
Antons
A
Šis ir tāds murgs, kas citās valstīs nenotiek. Katra valdības amatpersona - premjers un finanšu ministrs runā savu un nav vienota teksta. Tagad varētu vēl Latvijas Bankas prezidents iejaukties un pateikt vēl kaut ko citu - tas tā, lai ienaidnieka nometnē (un pašu sabiedrībā) izraisītu vispārēju un galīgu sajukumu. Un tad vēl statistikas birojam vajadzētu nākt klajā ar kādiem juceklīgiem datiem. Un tālāk to visu nokomentēs Godmanis un Kehris - protams, katrs savādāk. Beigās no visas šīs ķīmiķošanas rezultāts ir viens vienīgs juceklis, kur neviens vairs īsti nezin, kas tad ir reālā situācija. Nu nenotiek nekur citur pasaulē tik juceklīgi, ka finanšu ministrs, premjers un centrālās bankas vadītājs nāktu ar dažādām interpretācijām un tekstiem. Paši rada haosu un pēc tam brīnās - a kāpēc mums reitingi tādi????
Mārtiņš
M
Repše no 1.videnes, labākie no 2.,Valdis no kurienes?
uldis
u
Mums pat banānu nav..
Cēsinieks
C
Zemāko punktu var nofiksēt tikai tad, kad ir augšupeja, tātad skatoties pagātnē..to tak māca pat vidusskolas ekonomikas stundās...Prognozēšana ir slidena un neuzko balstīta (pagātnes mums nav) Cien. fizmat. Repše no 1.Ģimnāzijas.
Papaijs jūrasbraucējs
P
"Protams, ka vainīgie tiks sodīti, taču, lai sakārtotu sistēmu, ir ļoti svarīgi 1.janvārī ieviest vienotu atalgojuma sistēmu valsts pārvaldē un pašvaldībās." - nu vot galīgi pēc šitā neizklausās, ka kāds saņems sodu. "Šo jautājumu var dažādi interpretēt. Ja runājam par recesijas dziļāko punktu, tas tas bija vai nu gada pagājušais ceturksnis, vai šis ceturksnis. Nākamā gada ceturtajā ceturksnī pēc Ekonomikas ministrijas prognozēm atjaunosies ekonomiskā izaugsme. Taču, recesijai turpinoties, absolūti zemākais punkts varbūt būs ar kādu nobīdi. Bet recesijas dziļākais punkts ir vai nu jau aiz muguras, vai nu tas ir pašreiz" - es ceru, viņš pats saprata, ko pateica, lai gan rodas sajūta, ka tur tāda spriešana "varbūt tagad, varbūt vēlāk , bez jebkādas sajēgas par notiekošo!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas