Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā 0 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Dombrovskis neredz problēmas ĀM veselības polišu pirkšanā

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Ieva
I
Vispār jau jā- kāda jēga no polises, ja aprūpes vienalga nav....Vai arī tie pārlidojumi: visi tiešām lido, turklāt nezina kad un kur (jo kāda bīstamība Rietumu liepilsētās....Un arī tajās valstīs, kur, piemēram, ir daudz kājnieku mīnu- tā nu tie diplomāti pa mīnu laukiem klaiņo....Gan jau sēž viesnīcā, kas ir obligāti atmīnēta.
jote
j
...zinot algu apmērus ĀM , vai nebūtu taisnīgi iegādāties polises par saviem līdzekļiem, cerams ka viņiem palikiu ar'i ēšanai un kom.maksājumiem. Būsim visi uz vienādiem noteikumiem, bet ja nepatīk ejiet no darba prom!
AD
A
Tam nu gan NAV NEKĀDA pamatojuma. Salīdznāt visu Ārlietu ministrijas klerku darba "bīstamību" ar ugunsdzēsēju darba bīstamību ir vienkārši ciniski, lai neteiktu vairāk!
Mordreds
M
No vienas puses jau tas nekas slikts nebūtu. BET. Valsts instūcijām tika stingri aizliegts pirkt saviem darbiniekiem polises. Kā redzams, ne visiem. Otrs - šitā melīgā argumentācija: “Veselības apdrošināšanas nepieciešamību ārlietu dienesta darbiniekiem nosaka dienesta specifika, kas saistīta ar komandējumiem uz bīstamām valstīm un reģioniem, kā arī valstīm, kurās ir ārkārtīgi dārga vai neeksistējoša veselības aprūpe, biežiem pārlidojumiem, iepriekš neparedzamiem politiskiem un klimatiskiem apstākļiem un dienesta pienākumu veikšanu ārpus ministrijas un vēstniecību telpām". Kaut kas tāds varētu būt taisnība par kādiem 10 - 20 darbiniekiem maksimāli, bet šeit melo pēc pilnas programmas.
Lieki izdevumi
L
Ja ĀM iepirktas veselības apdrošināšanas polises (pakalpojumiem Latvijā), tad šis līgums būtu jālauž vai arī darbiniekiem šīs polises iegāde jāapmaksā no saviem līdzekļiem. Kura amatpersona šo iepirkumu organizēja?
No Orevela
N
VISI DZĪVNIEKI IR VIENLĪDZĪGI, BET DAŽI DZĪVNIEKI IR VIENLĪDZĪGĀKI PAR CITIEM.
No Orevela
N
Nezin kāpēc šķita, ka ferma ir kļuvusi bagātāka, dzīvniekiem pašiem nekļūstot bagātākiem ne par matu – izņemot, protams, cū­kas un suņus. Pa daļai tā varbūt iznāca tāpēc, ka te bija tik daudz cūku un tik daudz suņu. Nebija jau gluži tā, ka šie radījumi nemaz nestrādātu – savā veidā. Kviecējs nekad nepiekusa skaidrot, cik bez­galīgi daudz rūpju sagādājot fermas uzraudzīšana un organizācija. Lielu tiesu šī darba pārējie dzīvnieki savā dumjībā nemaz nebūtu spējīgi izprast. Piemēram, Kviecējs tiem pastāstīja, ka cūkām ik die­nas jāpieliekot neiedomājamas pūles, lai sagatavotu noslēpumainas lietas ar nosaukumiem “reģistri”, “ziņojumi”, “protokoli” un “memo­randi”. Tās esot lielas papīra loksnes, kas no vienas vietas jānoklāj ar burtiem, un, tiklīdz noklātas, tās sadedzinot krāsnī. Tam esot milzīga nozīme fermas labklājībā, Kviecējs teica. Tomēr barību nedz cūkas, nedz suņi ar savu darbu nesagādāja; un viņu bija ļoti daudz, un ēstgriba viņiem aizvien bija laba.
Lieki izdevumi
L
Ja dodas ārpus Latvijas tad nepieciešama ‘ceļojuma apdrošināšana’ nevis ‘veselības apdrošināšana’.
voldības polise
v
Dombrovskis kā min.prezidents ir nulle-tādēļ prasīt viņam kaut kādu viedokli ir vienkārši bezjēdzīgi.Domāju, ka viņšvispār visu redz tikai ciparos.Kas tai Latvijai uzlicis to fiziķu lāstu?Ko taupa taupītājs, to paņem laupītājs.Un vispār, lai tak aizrijas tie slimie.
Ieva
I
Polises ir nepieciešamas cilvēkiem, kas dara darbus, kuros patiešām var norauties: policistiem, izņemot tos, kas sēž pie papīriem, pastniekiem, īpaši lauku, ārstiem, īpaši neatliekamās palīdzības un ķirurgiem, taču tādam diplomātam vienīgais neparedzamais, kas var gadīties, ir autoavārija un noziedznieka uzbrukums!
Ieva
I
Bet tu pasaki konkrēti, ko tādu tie darbinieki dara? Cik dzirdēts, pat svešās valstīs iekļuvuši Latvijas pilsoņi ar palīdzību var rēķināties, ja notikums ir nonācis plašsaziņas līdzekļos, bet pārējie.... Un vīzu izsniegšanu gan jau var nokārtot arī ar elektronisko līdzekļu palīdzību, īpaši ja jau ir tāds elektroniskais paraksts!
puse patiesības
p
Nepopulārs viedoklis, bet es tomēr domāju, ka cilvēkiem ar "dienesta specifiku" polisēm jābūt. Tomēr, spriežot pēc cilvēku skaita, aiz šiem cilvēkiem slēpjas arī dažādi darboņi, kas nekur neceļo un kam praksē nekādas "specifikas" nav. Ar ko tad atšķiras Ārlietu ministrijas finanšu vai personāla speciālists, piem., no Zemkopības ministrijas tāda paša ierēdņa? Ar to, ka viņam ir pieejama polise un citi "specifiski" labumi, kaut arī veicamais darbs ir tieši tāds pats.
Kālab jāsponsorē
K
Valstij jālobē privātas apdrošināšanas firmas, ar kuru polisēm var atslaucīt, jo poliklīnikās tās neatzīst!?
Ieva
I
Tā kā tie parastie pilsoņi parasti dara/darīja/darīs pavisam konkrētus darbus Latvijas labā, savukārt ar ko īsti nodarbojas tie vēstniecību un konsulātu darbinieki, īsti nav skaidrs....Arī tas nav skaidrs, kāpēc tos vajag tik daudz, īpaši mūsu komunikāciju laikmetā
Blondīne
B
un tomēr tiem kas strādā ārzemēs ir jābūt darba apmaksātām polisēm - tie tādi kā komandējuma izdevumi.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas