Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Dombrovskis, nevis Šlesers

Mūsu valstī, iespējams, darbojas pelēko kardinālu grupa, kas gatavo un plāno tiesībsargājošo iestāžu izmantošanu savtīgu varas mērķu īstenošanai, manipulē ar tiesībsargājošajām iestādēm, lai mēģinātu ietekmēt tautas gribu vēlēšanās, novāktu no ceļa politiskos konkurentus.

Tiesībsargājošo iestāžu iejaukšana politikā pie mums parasti tiek diskutēta no ētikas viedokļa. Diez vai paši pelēkie kardināli līdz galam saprot, ka apzināta manipulācija ar tiesībsargājošajām iestādēm, lai panāktu politiskas sekas vai ietekmētu ekonomiskus lēmumus, satur valsts nozieguma pazīmes.

Atklātībā nākuši dokumenti, kas lej gaismu uz to, kā Latvijas politikā tiek iejauktas tiesībsargājošās iestādes.

Tātad 2010. gada 22. septembris. Nedēļa pirms 10. Saeimas vēlēšanām. Premjers Valdis Dombrovskis vēršas pie ģenerālprokurora Ērika Kalnmeiera par airBaltic akcionāru sadarbības līgumu, ko 2009. gada 4. martā apstiprinājis bijušais satiksmes ministrs Ainārs Šlesers.

2011. gada janvāris. Ģenerālprokuratūra paziņo, ka pārbaude ir veikta, kriminālprocess ierosināts netiek, bet nezināmu iemeslu dēļ prokuratūras atzinums tiek noslepenots. Kādēļ? Atklātībā nākušie airBaltic līgumi atklāj, ka Aināra Šlesera parakstītais airBaltic akcionāru līgums ir atcelts jau 2010. gada 30. aprīlī. Šajā dienā noslēgts jauns akcionāru līgums un vēl divi līgumi, kas skar valsts un airBaltic attiecības, no valsts puses ieguldot uzņēmuma pamatkapitālā 15,6 miljonus latus. Tos visus ir akceptējusi Valda Dombrovska valdība, tikai būtiski, ka neinformējot sabiedrību, ka ir noslēgts pilnīgi jauns airBaltic akcionāru līgums.

Varbūt Ģenerālprokuratūras atzinums ir noslepenots tieši tāpēc, ka Valdis Dombrovskis nedēļu pirms vēlēšanām vērsies prokuratūrā par spēkā neesošu līgumu, iztēlojot to par spēkā esošu? Ja Valdis Dombrovskis to ir zinājis, viņš ir apzināti maldinājis gan prokuratūru, gan sabiedrību. Savukārt, ja nav zinājis, jautājums ir gan par premjera profesionalitāti, jo līgums skar nacionālo aviokompāniju, gan par to, kas ir maldinājis Valdi Dombrovski. Kas ir tie cilvēki premjera apkārtē, un kādi ir viņu mērķi?

airBaltic prezidents Bertolts Fliks šodien baidās atgriezties Latvijā. Cilvēks, kas piecu lidmašīnu kompāniju ir pārvērtis Eiropas nozīmes lidsabiedrībā ar 80 tiešo lidojumu galamērķiem, ar advokāta palīdzību paziņojis, ka tagad baidās par savu personisko drošību.

Jautājums par airBaltic pamatkapitāla palielināšanu šodien ir saistīts ar kontroli pār nacionālo aviokompāniju. Tas var beigties ar īpašnieku struktūras maiņu airBaltic, bet nelikumīga ietekme uz šo procesu var nozīmēt politisko korupciju premjera tiešā apkārtnē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas