Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +8 °C
Daļēji saulains
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Dombrovskis: Paziņojot par nodokļu necelšanu, jāpauž arī gatavība samazināt budžeta izdevumus

Valdībai un sociālajiem partneriem nākot klajā ar publisku paziņojumu par nodokļu necelšanu, vienlaikus jāpauž arī gatavība samazināt budžeta izdevumus, lai nodrošinātu nepieciešamo konsolidāciju nākamā gada budžetā, piektdien Nacionālās trīspusējās sadarbības padomes sēdē (NTSP) sacīja Ministru prezidents Valdis Dombrovskis.

Šādu viedokli premjers pauda, reaģējot uz darba devēju un arodbiedrību pārstāvju ierosinājumu nākt klajā ar publisku paziņojumu par to, ka NTSP sēdē panākta vienošanās par nodokļu necelšanu. Darba devēju un arodbiedrību pārstāvji šādu ierosinājumu izteica, pamatojoties uz finanšu ministra Andra Vilka iepriekš minēto, ka nodokļi netiks celti.

Dombrovskis norādīja, ka nākamgad budžetā jākonsolidē no 150 līdz 180 miljoniem latu, un piebilda, ka ir jāatskatās pagātnē, kā iepriekš noritējušas NTSP sēdes budžeta jautājumā, proti, tajās nereti tika runāts par to, ka dažādās nozarēs finansējuma trūkst un tas jāpalielina. Premjers uzsvēra - ja tiek pausta apņēmība nemainīt nodokļus, tad jābūt arī otrai paziņojuma pusei - gatavībai samazināt valsts budžeta izdevumus.

Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības priekšsēdētājs Pēteris Krīgers savukārt teica, ka 150-180 miljonus latu iespējams iegūt no ēnu ekonomikas un sociālie partneri ir gatavi valdībai šajā jomā palīdzēt.

Latvijas Komercbanku asociācijas pārstāvis Teodors Tverijons savukārt rosināja, ka darba devēji ar arodbiedrībām varētu vienoties nodrošināt, ka gada vai divu gadu laikā aplokšņu algas kopējiem spēkiem tiks izskaustas. Tad nevajadzēs griezt budžeta izdevumus un būtu papildu līdzekļi.

Vilks jau iepriekš sacījis, ka nākamo triju gadu laikā nodokļi būs stabili un nelielas izmaiņas varētu skart tikai nekustamā īpašuma nodokli.

NTSP koordinē un organizē trīspusējo sociālo dialogu starp darba devēju organizācijām, valsts institūcijām un arodbiedrībām, lai saskaņotu šo organizāciju intereses sociālajos un ekonomiskajos jautājumos, tādējādi garantējot sociālo stabilitāti valstī. NTSP un tās apakšpadomes uz paritātes pamatiem veido valdības, Latvijas Darba devēju konfederācijas un Latvijas Brīvo arodbiedrību savienības izvirzītie pārstāvji.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas