Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Dombrovskis: pie ekonomiskās izaugsmes atgriezīsimies nākamā gada beigās

Pie ekonomiskās izgaugsmes atgriezīsimies nākamā gada ceturtajā ceturksnī, tas nozīmē, ka pakāpeniski sāks pieaugt nodokļu ieņēmumi un varēsim pakāpeniski sākt atjaunot lielāku finansējumu visām nozarēm, šorīt LNT sacīja valdības vadītājs Valdis Dombrovskis (JL), atbildot uz jautājumu par karavīru algām, jo šodien tiek atzīmēta Lāčplēša diena un šis gads ir Latvijas armijas 90.gadadiena.

Premjers uzskata, ka samazinātais finansējums aizsardzības nozarei, draudus Latvijas drošībai nerada. “Nē, nekādā gadījumā,” teica premjers.

Armijas amatpersonas atzinušas, ka arvien vairāk karavīru “iet prom” un armija sasniegusi sarkano līmeni. To vairs samazināt nevajadzētu, jo esošā alga karavīriem esot minimums, lai uzturētu ģimeni.  

“Aizsardzības finansējums nākamgad ir plānots 1,4% no IKP. Aizsardzības ministrija uzskata, ka ar šādu apjomu ir iespējams nodrošināt NBS sekmīgu pastāvēšana. Tiesa gan, koncentrējoties uz noteiktām aktivitātēm. Algu samazinājums ir skāris visas nozares,” atbildēja V.Dombrovskis. Viņš karavīrus aicināja nepamest dienestu. “Šis ir krīzes gads, bet tā pāries un tad varēsim atgriezties pie daudz normālākas situācijas.”

Viņš intervijā norādīja, ka koalīcija ir paudusi atbalstu vienotā atalgojuma sistēmas ieviešanai un nepiekrita, ka tas ir vāji sagatavots un pretrunā Satversmei. Taču viņš atzina, ka ir iesniegti daudzi grozījumi, kas tiks izskatīti.“Cik projekts ir stiprs un vājš, varam diskutēt. Man rodas iespaids, ka nereti aiz diskusijām slēpjas vienkārši nepatika par likuma būtība, jo daudziem ar šo likumu, tiek samazinātas algas. Skaidri redzam, ka likums izaisa neapmierinātību dēļ plānotajiem algu samazinājumiem.”

Uz jautājumu, vai viņam ir svētku sajūta, jo tuvojas 18.novembris, V.Dombrovskis atbildēja, ka valsts svētki, neraugoties uz pašreizējo situāciju, ir valsts svētki.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas