Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 13. maijs
Ira, Iraīda, Irēna, Irina

Dombrovskis (RP): NĪN atvieglojumiem daudzbērnu ģimenēm jābūt konkrētai summai

Reformu partijas (RP) frakcija ceturtdien vienojusies, ka rosinās mainīt ideju par nekustamā īpašuma nodokļa (NĪN) atvieglojumu piešķiršanu daudzbērnu ģimenēm, "lai villās dzīvojošie nesaņemtu lielāku atlaidi nekā "hruščovku" iemītnieki", sacīja RP frakcijas priekšsēdētāja vietnieks Vjačeslavs Dombrovskis.

Politiķis skaidroja, ka pašlaik valdībā atbalstītie NĪN atvieglojumi daudzbērnu ģimenēm ļauj Jūrmalas villās dzīvojošām ģimenēm iegūt lielākas nodokļu atlaides, rēķinot kopējo naudas summu, nekā tām ģimenēm, kuras dzīvo "hruščovkās".

Līdz ar to RP pirmdien plāno nākt klajā ar priekšlikumiem šī jautājuma risināšanai. Viens variants paredzētu, ka NĪN atlaide tiek noteikta kā konkrēta summa, līdzīgi kā tas ir attiecībā uz iedzīvotāju ienākumu nodokļa (IIN) atvieglojumiem personām, kurām ir bērni. Tas ļautu visām daudzbērnu ģimenēm saņemt vienādu naudas summu neatkarīgi no NĪN apjoma, skaidroja Dombrovskis.

Otrajā variantā daudzbērnu ģimeņu atvieglojumi tiktu pārcelti no NĪN uz IIN, arī nosakot konkrētu atlaides lieluma summu, norādīja frakcijas priekšsēdētāja vietnieks. Viņš skaidroja, ka RP neapmierina pašlaik paredzētā pieeja, jo turīgās ģimenes varētu saņemt lielāku kopējās summas atlaidi nekā pārējās ģimenes. RP priekšlikumiem būs mazāka fiskālā ietekme uz budžetu nekā valdības pieņemtajam lēmumam, atzīmēja politiķis.

Ceturtdien RP frakcijā pārrunāts arī 2012.gada budžeta grozījumu jautājums un 2013.gada budžets. RP piedāvās veikt tehniskas izmaiņas šā gada budžeta grozījumos attiecībā uz profesionālās izglītības jomu. Savukārt saistībā ar 2013.gada budžetu RP plāno apkopot deputātu viedokļus, tajā skaitā par ministriju pieprasījumiem, un tos iesniegt Finanšu ministrijai līdz 10.augustam, sacīja Dombrovskis.

Kā ziņots, NĪN atvieglojumu daudzbērnu ģimenēm plānots piemērot no 2014.gada, paredz valdības atbalstītie grozījumi likumā par NĪN.

Grozījumi likumā par NĪN paredz nodokļa atvieglojumu 50% apmērā personām, kuru aprūpē ir trīs vai vairāk nepilngadīgi bērni vai bērni līdz 24 gadu vecumam, un personai vai tās laulātajam ar vismaz trijiem no šiem bērniem ir kopīga deklarētā dzīvesvieta.

NĪN nodokļa atvieglojumu paredzēts piemērot par dzīvojamo māju vai dzīvokli un tam piekrītošo zemi. NĪN atvieglojumu piemēros arī gadījumos, ja nekustamā īpašuma īpašnieks ir kāds no bērniem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Jaunnedēļ gaidāms mierīgs un silts laiks

Jaunnedēļ Latvijā ieplūst silta gaisa masa, kas noteiks gaisa temperatūras paaugstināšanos, daudzviet termometra stabiņam pakāpjoties līdz +20 grādu atzīmei, liecina Latvijas Vides, ģeoloģijas u...

Pirmdien gaiss vietām iesils līdz +19 grādiem

Agrā pirmdienas rītā Latvijas lielākajā daļā ir daudz mākoņu, saulaināks laiks saglabājas Latgalē, liecina meteoroloģiskā informācija.Pirmdienas pēcpusdienā gaisa temperatūra Latvijā paaugstinā...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas