Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Dombrovskis: samazinātā iemaksa 2.pensiju līmenī būs mazāk sāpīga nekā citi risinājumi

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Latvietis
L
Vārdu sakot - mūs turpina apzagt! Un nevajag, lācīt te gudri prātuļot par to, ko un kur novirza!!! Tieši tā arī ir - 2.lī'meņa pensijas tiek nacionalizētas un jēlīši turpina savu idiotisma uzvaras gājienu. Tajā pašā laikā solvitas par valsts naudu vizinās "tikties ar vēlētājiem" kopā ar artišokiem, kuri vispār neko nejēdz no ekonomikas.. Bet vēlētāju balsis taču jāzvejo...
RR
R
Vai nu tu esi atrauts no realitātes vai nu pilnīgi dezinformēts cilvēks. Tāpēc atgādināšu, ka 2008. gada nogalē Godmanis un Slakteri parakstīja vienošanos ar starptautiskajiem aizdevējim par 7 miljardu aizdevumu. Vienošanās paredzēja pakāpenisku budžeta deficīta samazinājumu līdz 2013, kad tam jāsasniedz 2%-3%.
RR
R
1. Mārtiņš Bitāns, Latvijas Bankas ekonomists "Proti, straujas izaugsmes gados budžetam būtu bijis jābūt ar pārpalikumu, bet laika posmā, kad ekonomikas izaugsmes temps ievērojami kritās, būtu pieļaujams budžeta deficīts" 2. Šogad vien Dombrovskis ir novirzījis 100 miljonus zinātnes attīstībai. Labāk nekā būvēt tiltus pa 120 miljoniem vai bibliotēkas pa 300 miljoniem!? 3. Dombrovskis ir izdarījis to, ko citi premjeri ir vilcinājuši līdz pēdējam - veikuši veselības nozares reformas pēc PB master plāna. 4. Augstais bezdarba līmenis nav Dombrovska darbs, bet tā samazinājums 1 gada laikā no 19% līdz 15% gan ir. Manuprāt, ar šo jāpietiek, lai tu beidzot aizvērtu muti :)
Real
R
Vai nevajadzētu aicināt miljonārus ziedot daļu savu uzkrājumu valsts budžeta glabsanai? ASV miljardieri esot čakli ziedotāji.
May
M
Nepietiek , ka apzaga reālos pensionārus !!! Tagad plāno apzagt tos, kuriem jau tā nākotnē maz cerību saņemt vispār jebkādu pensiju !!! Vai nevajadzētu saņemt drosmi un ieviest progresīvo nodokļu sistēmu, pensiju un pensiju kapitāla neaiskaramību. Kam un ko Vienotība un Co ir apsolījuši , ja tik tiepīgi turpina ,,izģērbt,, tautas maznodroīnātāko daļu ???Un liekulīgi aģitē balsot par sevi ...
Ieva
I
Dombrovskim tiešām tas nebūs smagi, jo kurš tad viņu vēlreiz vēlēs?
krabis
k
Ja vien varētu, arī es nemaksātu vairs nevienu nodokli - veselības aprūpes nekādas, 2.līmeņa pensiju iemaksām - cirpiens, komunālie maksājumi tikai pieaug...
//
/
Par prezdentālu republiku !
//
/
mazāk sāpīgi aplaupīt vai vairāk sāpīgi ??? es piedāvāju izbeigt aplaupīšanu reizi un par visām reizēm ! Par prezdentālu republiku !
Blu
B
Un kur palikušas strukturālās reformas valsts pārvaldes institūcijās?! "Mazāk sāpīgais risinājums" - mazāk sāpīgais kam? Miljardu no pensiju naudas jau notrieca - un ne čiku, ne grabu! Nu turpina tik tālāk tādā pat garā. Aizmirsuši 13. janvāri. Riebjas runāt! Nav par ko balsot gaidāmajās Saeimas vēlēšanās.
Jukums
J
Kāpēc tā, ka mūsu 3 bērni man aun sievai par pašu naudu bez valsts palīdzības( vai tad tā ir nauda 6 LVL (laikam) par galviņu ) jāuztur, ,bet pensijas man un mums visiem valsts garantēs? Kā tad tā -bezbērnu pārīši , kas dzīvi baudījuši un savām baudām , ne bērnu audzināšanai tērējuši, i tiem vecumdienās valsts to pašu pensiju ko man sarēķinās! Kā kad tā ka streipiņi & freimanīša & mozaikveidīgas stāstīs par savu izredzētību, ganīsies , bet vecumdienās viņu apgānītie tradicionālu bērni šiem pensijas pelnīs? Lai lai viņi iet ieskrieties ar savu pensiju, ibio
Smarža
S
Nu bet Dombrovski - kāpēc tu atkal plēst ādu nabagiem, nu paņem kaut ko no šķēles, šļešera, šļaktera un viņu draugiem. Paņem kaut ko zagļa lemberga ! vai tiešām es būšu spiesta emigrēt šo necilvēcīgo likumu dēļ ? visu jūs gribiet atņemt tiem, kas nespēj sevi aizstāvēt ! nu ir jāaicina cilvēki uz protestiem, uz saeimas ieņemšanu un valdības padzīšanu, ja viņi tautu lemj postam un nabadzībai
Krievs Latviešiem
K
Budžetu ar pārpalikumu vajadzēja veidot treknajos gados, nevis krīzes laikā. ------------------------------------ vajadzēja, protams vajadzēja! Cik saprotu no Jūsu komentāra, tagad vairs nevajag?
Krievs Latviešiem
K
tos pāri par 100 tūkstošiem potenciālo bezdarbnieku, kas tajās ministrijās sēž un neko citu nemāk kā adminstrēt ---------------------------- Ar tiem 100 tūkstošiem ir tā, ka viņi nebūs bezdarbnieki, jo tie paši ieredņi taču izveidoja Latvijā perfektu uzņēmējdarbības vidi, kur taisīt mazu biznesu ir ļoti izdevīgi - zemi nodokļi, attistības kreditēša, maza birokratija, godīgi iepirkumi, eksporta iespējas :) Ieredņi, mēs jūs gaidām jūsu izveidotajā ekonomikā - dibiniet uzņēmumus!
Sniper'sEye
S
Pagaidu risinājumu Ministru Kabinets. ( Vājās sistēmās nekas neesot stabilāks par pagaidu risinājumiem!) 1. Arī pensiju 2. līmenis tiek pārvērsts par bezprocentu kredītu (uz 2 gadiem?)! 2. Ie Ie nodokļa maksājumi avansā kā bezprocentu kredītresurss jau tiek izmantots. 3. Patentmaksājumi ir avansmaksājumi jau pēc definīcijas. 4. "Operatorus un fotogrāfus mēs audzināsim pirmos," atklāja Freidenfelds, Ministru Kabineta preses sekretārs, nosodot "mediju optikas bruņinieku" baskāju plastmasas jēzenes un šortus MK kabinetos ar kondicionieriem. Operatori un fotogrāfi, ņemiet vērā: publiskajā telpā Jūsu rakstošie kolēģi palaiduši garām, ka autoratlīdzību jomā ar klusu premjera Dombrovska izlikšanos nemanām un vienkāršoti ģeniālu finansu ministra Repšes vēziena plašumu kopš 1. jūlija vairs nav spēkā MK noteikumi nr. 793, kuri autoratlīdzību izmaksā reglamentēja attaisnoto izdevumu daļu Jūsu honorāros (tas, protams, attiecas arī uz Jūsu pavirši domājošajiem un mazlasošajiem rakstītājkolēģiem!) Kopš pirmā jūlija mediju vizuālistiem vairs nav 30% attaisnoto izdevumu daļas honorāra summā un Jūsu Iedzīvotāju Ienākuma nodoklis jau ir Ls 26 no katriem simts latiem līdzšinējo Ls 18,20 vietā! Ja to neņemsiet vērā paši, ja to neņems vērā mediju grāmatveži, rakstot deklarācijas par šo gadu nākamā gada pavasarī, Jūs piedzīvosiet lielu un nepatīkamus pārsteigumus. Interesanti demagoģiskā stilā gan finansu ministrija izplata baumas, ka VID-am (kas šogad ir pārslogots ar haotiskām prasībām nenormāli!) esot uzdevums izstrādāt jaunus attaisnoto izdevumu noteikumus, bet neviens nav dzirdējies ne par termiņiem, ne par termiņu izpildes realitāti: autoatlīdzību pelnītāji/saņēmēji VID-am, kuru vēlēšanas neskar, tiek uzrīdīti! Tad nu dokumentālās optikas bruņinieki, videooperatori un fotogrāfi, neaizmirstiet to, tikko Jūsu skatu meklētājos nokļust jebkurš, kas ar šiem pagaidu risinājumiem ir politiski saistīts! Atjautības ņemt to vērā, pamanot ģērbstila "mācītāju" Aivi Freidefeldu, nepietrūks Jums pašiem! Par nodokļu pārvēršanu bezprocentu kredītos, lai lāpītu budžetu, toties nokautu pensiju 2.l. uzkrājumus, par MK nr.793, kuros bija vismaz kāda cieņa pret darbu, nokaušanu, nesagatavojot vietā neko citu, Einaram Repšem kā Finansu ministram pienāktos atkāpties! Šajās rīcībās ir redzams šizofrēnisks un nekaunīgs haoss, nevis valsts glābšana. Pa-a-aldies par loģisku un pašcieņas pilnu rīcību L. Cigane (Lolita Čigāne?) un Dzeri! (Jaunajam Laikam tomēr nav profesionālu politresursu, -- pret šo tēzi daudzi iepriekš vairākkārt iebilda.)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas