Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Dombrovskis: Segliņa izteikumi par budžeta semināru nekorekti

“Šī ir klaji tendencioza un neprecīza informācija. Segliņa kunga izteikumi par šo ir smagi nekorekti,” tā premjers Valdis Dombrovskis (JL) LNT raidījumā "900 sekundes" komentēja pārmetumus par izbraukuma budžeta semināra rīkošanu.

Valdības vadītājs apstiprināja, ka tas tiešām bija valdības seminārs par budžeta grozījumiem, taču noticis nevis viesu namā, kā bijis apgalvots LNT sižetā, bet gan  zemkopības ministrs Jānis Dūklavs (ZZS) bija uzaicinājis kolēģus pie sevis. Līdz ar to nevar runāt par kaut kādu viesu māju apmaksu no valsts budžeta. Par alus brūzi V.Dombrovskis apstiprināja, ka J.Dūklavs izmantojis iespēju iepazīstināt ministrus ar savu bijušo darba vietu  uzņēmumu “Piebalgas alus”, bet nekāda alus dzeršana tur neesot notikusi, vien iepazīšanās ar ražotni un neliela degustācija.

V.Dombrovskis atgādināja, ka Marekam Segliņam (TP) kā Tautas partijas biedram vajadzētu zināt, ka šādi izbraukuma budžeta semināri notika arī Aigara Kalvīša (TP) valdības laikā, un pie tam tie notikuši viesu mājās,  par kuru pakalpojumiem tiešām maksāts no valsts budžeta. “Mūsu gadījumā tā nebija,” uzsvēra premjers. Līdzīgs seminārs bijis arī Ivara Godmaņa (LPP/LC) valdības laikā, un tas noticis Kuldīgā, taču arī tad netika maksāts par viesu māju.

“Šī nav jauna prakse. Tā ir iepriekšējās valdībās izveidojusies prakse. Šis budžeta seminārs lielā mērā arī notika pēc Tautas partijas iniciatīvas,” sacīja V.Dombrovskis. Atbildot uz pārmetumiem par dienesta mašīnu izmantošanu, dodoties uz semināru, valdības vadītājs paskaidroja, ka ministri savā brīvdienā braukuši ne jau izklaidēties, bet vairākas stundas diskutējuši par budžeta problēmām, kas arī palīdzējis grozījumu pieņemšanā.

Piektdien vakarā LNT ziņas vēstīja, ka 3.maijā valdība budžeta grozījumus neoficiāli apspriedusi alus brūzī Piebalgas pusē, turklāt liela daļa ministru uz sanāksmi bija ieradušies ar dienesta automašīnām,. Sēdē nav piedalījušies ārlietu ministrs Māris Riekstiņš (TP), izglītības ministre Tatjana Koķe (ZZS) un tieslietu ministrs Mareks Segliņš (TP).

Raidījums citēja M.Segliņa teikto, ka "šādas sēdes ārpus Ministru kabineta telpām bez protokola, bez sagatavotiem lēmumprojektiem par, nu, var teikt neproduktīvām, tādām, kuras nenes nekādu slodzi, tātad par bezjēdzīgu laika pavadīšanu. Manuprāt, visi lēmumi Ministru kabinetam jāpieņem Ministru kabineta sēžu zālē, parlamentam jāpieņem parlamenta zālē, un, ziniet, tādas papļāpāšanas pie alus un ar gaļu, tas viss varbūt ir kaut kā jauki cilvēciski, bet pilnīgi noteikti nav nekādas slodzes". M.Segliņš to dēvējot par kaktu pasēdēšanu, ziņo LNT.

Doma rīkot sēdi kopā ar alus brūža apmeklējumu un ēšanu viesu namā radusies, pusdienojot valdības namā. Viesmīlību esot izrādījis zemkopības ministrs Jānis Dūklavs, tieši tāpēc sanāksme notikusi "saimnieka Dūklava Vecpiebalgas alus darītavā un kādā viesu namā". Iniciatīvu sarīkot pasākumu uzņēmies premjera Valda Dombrovska (JL) birojs, un ministriem par to tikušas izsūtītas īsziņas. Valdības sēde sākusies ar ekskursiju pa alus brūzi un miestiņa degustēšanu, ziņo LNT. Vēlāk viesu namā ministri sasēdināti pie gara galda līdzīgi kā valdības īstajās sēdēs.

Savukārt JL līdere Solvita Āboltiņa otrdien LNT ziņās tieca, ka neformālais seminārs par budžeta grozījumiem bija M.Segliņa partijas biedra, reģionālo lietu ministra Edgara Zalāna iniciatīva.  Viņu izbrīnot M.Segliņa reakcija. Kā norādīja politiķe, viņš budžeta apspriešanas laikā nekautrējas un nejutās neērti, pavadot daudz laika hokeja čempionātā Šveicē.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas