Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā 0 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Dombrovskis: Sociālo partneru piedāvājumā ir būtiskas problēmas

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Oskars
O
Tādēļ , lai nebūtu problēmas VISU JĀDALA LĪDZĪGĀS DAĻĀS !!!!!!
:)
:
Dombrovskis: PVN paaugstināšana sevi nav attaisnojusi TVNET 2009. g. 11. martā, 08:10 Premjera amata kandidāts Valdis Dombrovskis uzskata, ka PVN likmes paaugstināšana nav sevi attaisnojusi. Nākotnē būtu jādomā par atgriešanos pie pazeminātajām PVN nodokļu likmēm. Valdis Dombrovskis šorīt intervijā Latvijas Neatkarīgās televīzijas raidījumā "900 sekundes" skaidroja, ka salīdzinājumā ar pagājušo gadu nodokļu ieņēmumi samazinājušies par 23 procentiem, tādēļ varot teikt, ka PVN paaugstināšana līdz 21 procenta robežai nav sevi attaisnojusi. Dombrovska valdība topošajā deklarācijā nepieturēsies pie Ivara Godmaņa valdības izstrādātā plāna, kas PVN likmi laika gaitā paredz paaugstināt vēl vairāk. Nākotnē būtu jādomā par atgriešanos pie pazeminātajām PVN likmēm, uzskata Dombrovskis, norādot, ka šogad tas gan nebūs iespējams. Pirmais valdības neatliekamais darbs esot budžeta grozījumi. Tuvākajā laikā jāvienojas par budžeta deficīta samazināšanu, lai arī turpmāk varētu saņemt starptautiskā aizdevuma līdzekļus, skaidro Dombrovskis. Izglītības, medicīnas un citu nozaru pārstāvji jau brīdinājuši par krahu, ja algas un finansējums tiks samazināts vēl vairāk. Tomēr premjera amata kandidāts norāda, ka, ņemot vērā pašreizējo ekonomisko situāciju, viņš nevar nosaukt nevienu nozari, par kuru varētu teikt, ka tai līdzekļi vairāk netiks samazināti. Runājot par topošās valdības stabilitāti, Dombrovskis uzsver, ka tas būs lielākoties atkarīgs no tā, cik partijas gatavas koncentrēties steidzamajiem darbiem ekonomikas stabilizācijai. Pagaidām liekoties, ka partijas tam esot gatavas. Valdība turpināšot arī valsts birokrātiskā aparāta mazināšanu. Neoficiāli tiekot minēts, ka tas jāsamazina līdz 2006. gada līmenim. Dombrovskis gan saka, ka ierēdņu masveida atlaišana nebūs risinājums, jo tas uzreiz radīs problēmas sociālajā budžetā - būs jāizmaksā kompensācijas, bezdarbnieku pabalsti. Tai pašā laikā ministrijas nopietni virzoties darbinieku skaita samazināšanas virzienā un progress esot redzams, piebilst Dombrovskis. Komentējot Saeimā gaidāmo balsojumu par Korupcijas Novēršanas un apkarošanas biroja iespējamā vadītāja Vilnīša iecelšanu amatā, Dombrovskis uzsver, ka Jaunais laiks nav mainījis savu nostāju un joprojām šajā amatā drīzāk atbalsta Jutu Strīķi, tomēr, ja Vilnītis amatā tiks iecelts, partija ar viņu esot gatava sadarboties. Balsojums par KNAB vadību būšot nevis koalīcijas balsojums, bet balsojums pa partijām.
:)
:
Pareizi - tāpēc prātīgi vīra ierēķina ienākumus no nodokļu celšanas, un pēc pusgada, kad liela daļa uzņēmumu būs ēnu ekonomikas zonā, vai bankrotējuši, varēs paziņot, ka nodokļu celšana bija kļūda :)
Nasing spešal
N
Kāpēc vispār tādi uzmetēji Gavrilovi un plānā galdiņa urbēji Krīgeri ir jāiesaista? Vai trūkst normālu eksportu, kuros ieklausīties?
kola
k
pēc duraka izskaties!
Mikus
M
Ierekjinat jau var kaut 100 miljonus no apkarotas enu ekonomikas, tikai pusgada tie pasi socialie parneri kauks , redziet ta valdiba pat nespej neko paredzet. Brizam socialie parneri tik lej udeni un poze presi, bez jebkadas atbildibas.
durnis
d
JĀ ,JĀ ... TIK VĒL NEAIZMIRSTI PSKP SAUKĻUS PIESAUKT... Slava mūsu partejām un mūsu dižajam vadonim !!! URRĀ ! Uz gaišo nākotni!!!
:)
:
Z/svētku prēmijas jānopelna :)
:)
:
Es par to cūku nebalsoju, un manā apkārtnē cilvēki arī nebalsoja, tikai nez kā viņš tika pie teikšanas. Aitas nobalsoja? Vai saskaitīja kā nākas?
JL Darba birža
J
Visi mani labie pakalpiņi - mudīgi, mudīgi pie darba. Šoreiz no visa spēka slavējiet Dombrovski un lamājiet sociālos partnerus.
:)
:
Tieši tā, Dombrovska kungs neklausās kviecējos, jo viņš pats ir pie siles, bet par viņa siles saturu gādā starptautiskie aizdevēji :)
cony
c
Principā lielākā daļa Latvijas cilvēku nupat nesen apstiprināja,ka uzticas Dombrovska valsts vadības stilam un koalīcijai kopumā un arī veidojot šo budzetu mēs uzticamies Vienotībai TBLNNK Visu Latvijai un ZZS spēkiem un tāpat kā SC sakām Ka Būs jau Labi,Būs viss labi,jo valsti vada gaišie spēki.Veiksmi sparīgam darbam vēlam Spīķerei,Premjēram un Prezidentam..Trīsvienība ir laba un uz progresu virzoša,tā turēt tālāk,kuģis tur pareizo kursu.
AD
A
Droši vien, ka Dombrovskim nebūtu nekas pretī iepludināt budžetā naudu, kas iegūta apkarojot ēnu ekonomiku, bet ...diemžēl neviens vēl līdz šim nav spējis IZSTRĀDĀT tik drošu šāda pasākuma veidu, kura autors spētu pierādīt - izmantojot šo manis izstrādāto pasākumu, tiek GARANTĒTI tādi un tādi ieņēmumi pie tādiem un tādiem izdevumiem tādā un tādā termiņā. Ar vienu vārdu sakot, droši uz priekšu, finansisti, ekonomisti, izgudrotāji! Jūs gaida slava!
lola
l
Manuprāt Dombrovskiem nav jāklausās šī kviekšana, jāvirza budžets! Atceraties ar ko beidzās Kalvīša klausīšanās kvicējos? Ar fiasko mums visiem! Nekas pārdzīvosim!
:)
:
Neiespējamā misija :)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas