Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Dombrovskis tiksies ar visām Saeimas partijām

Valsts prezidenta nominētā premjera amata kandidāta Valda Dombrovska pārstāvētā partija "Jaunais laiks" (JL) piektdien iecerējusi tikties ar visām Saeimā pārstāvētajām partijām, lai spriestu par galvenajiem valdības uzdevumiem, žurnālistiem pēc JL valdes un Saeimas frakcijas sēdes pavēstīja Dombrovskis.

Valdības izveidošanu Dombrovskis plānojot pabeigt divu nedēļu laikā, kā viņš pārrunās ar prezidentu vienojies.

Par ministru posteņiem jaunās koalīcijas partiju vidū varēšot izteikties tikai pēc šā "pirmā sarunu apļa". "Kamēr nav saņemtas indikācijas no šīm partijām par to, kuras jomas tās vēlētos pārstāvēt, tikmēr par ministru portfeļiem vēl nevaram runāt," viņš teica.

Dombrovskis arī uzsvēra, ka Finanšu ministrijai vajadzētu būt JL pārziņā. Reālākais kandidāts pašlaik esot Einars Repše. Par citām JL vēlmēm pagaidām Dombrovskis nevēlējās runāt.

"Sākumā iziesim cauri pirmajam sarunu aplim, tad runāsim," sacīja Dombrovskis, vienlaikus norādot, ka apzinās, "ka uz vairākiem portfeļiem pretendē vairākas partijas".

Uz jautājumu par koalīcijas aprisēm Dombrovskis vien atkārtoti pauda, ka valdībā tika aicinātas visas labējās opozīcijas partijas un partija "Pilsoniskā savienība" (PS) jau apliecinājusi gatavību iesaistīties šajā darbā, savukārt partija "Sabiedrība citai politikai" solījusi atbalstīt, neiesaistoties valdībā.

"Pozitīvi signāli saņemti arī no Tautas partijas, Zaļo un zemnieku savienības un "Tēvzemei un Brīvībai"/LNNK," apliecināja politiķis. Viņš apstiprināja, ka, arī partijai LPP/LC iesaistoties koalīcijā, izvirzījums par Satiksmes ministrijas nodošanu kādai no līdzšinējām opozīcijas partijām saglabājas. Tomēr, kurai - JL vai PS -, Dombrovskis pagaidām neatklāja.

Runājot par nepieciešamību jau patlaban vienoties par gaidāmajiem budžeta grozījumiem, Dombrovskis apstiprināja, ka šajās sarunās tie vēl varētu nebūt konkrēti priekšlikumi, bet vienota viedokļa rašana nodokļu politikā un jautājumā, uz kurām jomām attiektos finansējuma samazinājums.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI VĒL


SCP savs finanšu ministra kandidāts - Egons Liepiņš

ZZS piekrīt strādāt Dombrovska vadībā, TP vēl lems, LPP/LC ies, ja aicinās


Eksperte: Dombrovskis labā situācijā, jo valdība jāizveido ātri

Dombrovskis: budžeta deficīts jāsamazina par 700 miljoniem latu

VIDEO: Kāpēc Dombrovskis? Pamato Zatlers

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas