Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +2 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Dombrovskis: TP aiziešana opozīcijā būtu bezatbildīga

Tā būtu samērā bezatbildīga rīcība - tajā brīdī, kad jācīnās ar krīzes sekām, pēkšņi bēgt projām no valdības, tā izskanējušo informāciju, ka Tautas partija (TP) rudenī varētu lemt par iešanu opozīcijā, pirmdien Latvijas Televīzijas raidījumā 100.pants komentēja premjers Valdis Dombrovskis (JL).

"Manuprāt, tā būtu ļoti bezatbildīga rīcība."

Uz jautājumu, vai viņš būtu gatavs vadīt mazākuma valdību, V.Dombrovskis atteica, ka pašreiz ar šādām spekulācijām nenodarbosies, jo TP nav devusi nekādas indikācijas, ka tā ies prom no valdības. Premjers arī stāstīja, ka visas koalīcijas partijas ir paudušas gatavību veikt fiskālo konsolidāciju par 500 miljoniem latu nākamā gada budžetā, un "tas ir jautājums, cik lielā mērā partijas būs gatavas strādāt pie šīm saistībām".

Viņš teica, ka arī TP ir apņēmusies šos samazinājumus veikt, turklāt ir vairākas vienošanās, kas skar konkrētas jomas, piemēram, netiek veikts tālāks samazinājums veselības aprūpē un izglītības jomā.

Reģionālo lietu ministrs Edgars Zalāns pirmdien Neatkarīgajā Rīta Avīzē publicētā intervijā norādījis, ka JL pārstāvja V.Dombrovska vadītajā valdībā par strīdīgiem jautājumiem netiek pietiekami diskutēts, un premjera pārmetumi publiskajā telpā ministriem ir "nesmuki". Sākot strādāt jaunajam Ministru kabinetam (MK), no valdības vadītāja puses bijusi vērojama attieksme, "ka tas, ko saka Zalāns, ir slikti nevis tāpēc, ka ir nepareizi, bet tāpēc, ka to saka Zalāns, jo bija konkurents uz premjera amatu", vēsta BNS.

Tāpat E.Zalāns norādījis, ka par iespējamo iešanu opozīcijā tikšot spriests TP kongresā rudenī.

TP priekšsēdētājs Mareks Segliņš savukārt pārmetis JL autoritāru valdības stilu, bet sava partijas biedra E.Zalāna izteikumus par iespējamu TP aiziešanu opozīcijā vērtējis atturīgi. M.Segliņš aģentūrai BNS sacījis, ka TP valdē jautājums par partijas iespējamu aiziešanu no valdības nav izskatīts.

Viņš norādījis, ka E.Zalāns paskaidrojis to, kā jūtas vairāki TP cilvēki, redzot valdības darbu, kas veikts no "komandiera un priekšnieku pozīcijām" "Jaunā laika" izpildījumā. To TP novērojusi, piemēram, saistībā ar strauji veiktajiem budžeta grozījumiem, kas tikai naktī pēc vēlēšanām parādīti TP un paredzēja straujus samazinājumus, tostarp pensiju samazinājumus. Līdzīgi TP jutusies, kad pietrūcis partnerības, sagatavojot vienošanos ar Starptautisko valūtas fondu.

"Zalāna kungs vēlējās pateikt, ka svarīga ir partnerība, sadarbība kā demokrātiskā valstī, kur izveidota koalīcijas valdība," klāstīja M.Segliņš. Jautāts, vai gadījumā, ja partnerību TP un JL starpā neizdosies rast, vai nevarētu tikt skatīts jautājums par TP došanos opozīcijā, M.Segliņš atteicis - jebkurās savstarpējās attiecībās, ja neizdodas rast kopsaucēju, rodas grūtības.

"Jebkura valdība var nostrādāt četrus gadus, jebkura valdība var nokrist nedēļas laikā. Daudz svarīgāk šobrīd ir risināt tādus jautājumus kā finansējums veselības nozarei," uzsvēra TP priekšsēdētājs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas