Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +16 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Dombrovskis un EP prezidents sadarbosies ES budžeta izstrādē

Otrdien Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (Vienotība) tiekoties ar jaunievēlēto Eiropas Parlamenta prezidentu Martinu Šulcu, vienojās par ciešu sadarbību Eiropas Savienības (ES) nākamās finanšu perspektīvas no 2014.-2020. gadam izstrādē, portālu Diena.lv informēja Ministru prezidenta pārstāvis Mārtiņš Panke.

V.Dombrovskis uzsvēra, ka Latvijai ir būtiski, lai arī nākamajā finanšu perspektīvā saglabātos pietiekams atbalsts kohēzijas politikai, kas vērsta uz reģionālo atšķirību samazināšanu Eiropā. "Pašreizējais Eiropas Komisijas priekšlikums ierobežot dalībvalstīm pieejamos kohēzijas līdzekļus ir pretrunā ar šo kohēzijas politikas mērķi," norādīja premjers.

Tāpat Ministru prezidents uzsvēra, ka gan Latvijai, gan pārējām Baltijas valstīm ļoti būtiski ir, lai no 2014. gada tiktu nodrošināta taisnīgāka pieeja lauksaimniecības tiešmaksājumu sadalē, jo pašlaik Latvijas, Lietuvas un Igaunijas zemnieki saņem viszemākos tiešmaksājumus.

"Kohēzijas politika ir veiksmīgākais ES integrācijas instruments un nav pieļaujama tā iznīcināšana. Tādēļ uzskatu Latviju un pārējās Baltijas valstis par EP partneriem, lai ES budžetu 2014.-2020. gadam veidotu sabalansētu un taisnīgu, un aicinu Latvijas valdību uz ciešu sadarbību šajos jautājumos," sacīja EP prezidents.

"Latvija un pārējās Baltijas valstis ir piemērs visai Eiropai un es apbrīnoju jūsu tautu disciplīnu un mērķtiecību, pārvarot smagās finanšu krīzes sekas," sacīja EP prezidents, runājot par Latvijas krīzes pārvarēšanu.

V.Dombrovskis norādīja, ka 2009. gada martā, uzņemoties Latvijas Ministru prezidenta pienākumus, pastāvēja nopietnas bažas par valsts maksātspēju. Veicot mērķtiecīgus pasākumus krīzes pārvarēšanai, valdība īstenoja izdevumu samazināšanu par 17,5% no IKP, vienlaicīgi ieviešot sociālās drošības tīklu, kura mērķis ir palīdzēt tiem iedzīvotājiem, kurus krīze skārusi vissmagāk.

"Caur smagu darbu un grūtiem lēmumiem Latvija ir atjaunojusi savu finansiālo stabilitāti. Tāpēc atbalstām stingrāku fiskālo disciplīnu Eiropā, un Latvija atzinīgi vērtē šajā Eiropadomes samitā panākto 25 valstu vienošanos. 2014. gadā, kad Latvija plāno ieviest eiro, vēlamies pievienoties stabilai un spēcīgai valūtai," uzsvēra Latvijas premjers.

Tāpat amatpersonas pārrunāja aktualitātes Latvijas un Eiropas Savienības attiecībās ar Krieviju, Baltijas valstu iniciatīvas enerģētikas jautājumos un citas tēmas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas