Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Dombrovskis valdībā saglabātu daļu pašreizējo ministru

Ja pašreizējam Ministru prezidentam Valdim Dombrovskim (Vienotība, JL) būs iespēja pēc vēlēšanām veidot arī jauno valdību, viņš labprāt turpinātu darbu ar daļu esošo ministru, kuru vārdus gan neatklāj.

«Es pašreiz konkrētus ministrus nesākšu apspriest. Gadījumā, ja turpinās darbu esošā koalīcija, es domāju, ka viena liela daļa no esošajiem ministriem arī varēs turpināt darbu,» sacīja Dombrovskis.

Viņš gan tieši neatbildēja uz jautājumu, kāpēc vien ar daļu un vai tas saistāms ar kāda neattaisnoto uzticību. «Tur būs vairāki faktori. Es nevēlos ne īpaši izcelt, ne arī kritizēt kādu atsevišķu ministru, bet vēlēšanas, protams, parādīs gan nākamo koalīcijas sastāvu, gan arī nākamo ministru sastāvu,» atzina premjers.

Lūgts komentēt Valsts prezidenta Valda Zatlera pausto, ka īstie premjera amata kandidāti parādīsies tikai pēc vēlēšanām, Dombrovskis teica: «Manuprāt, prezidenta kungs ar to domāja, ka vēlēšanu rezultāti parādīs, kuriem premjera amata kandidātiem ir reālas izredzes kļūt par premjeru. No šā viedokļa Vienotība strādā pie tā, lai vēlēšanās uzvarētu un turpinātu vadīt valdību.»

Tāpat premjers visai atturīgi runāja par iespējamiem koalīcijas variantiem pēc vēlēšanām. «Galīgo koalīciju noteiks vēlēšanu rezultāti. Un līdz ar to mēs pašreiz neizslēdzam citādus koalīcijas modeļus. Bet, ja atbilstoši pašreizējām sabiedriskās domas aptaujām, esošā koalīcija nākamajā Saeimā varētu gūt vairākumu, tad tas, manuprāt, ir pamats tam, lai koalīcija turpinātu darbu. Tātad varētu strādāt - Vienotība, ZZS, Visu Latvijai!-TB/LNNK.»

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas