Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +6 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Domburs LTV vadībai sūta kritisku vēstuli par plāniem priekšvēlēšanu laikā

Žurnālists Jānis Domburs ir nobažījies par Latvijas Televīzijas (LTV) plāniem priekšvēlēšanu diskusijas iekļaut vairākos esošajos LTV raidījumos, neveidojot atsevišķu priekšvēlēšanu debašu ciklu, un nosūtījis LTV vadībai kritisku vēstuli.

Gan viņš, gan mediju eksperti pauž bažas, ka LTV, nerīkojot Milžu cīņas, atkāpusies, lai atbrīvotu laukumu LNT, kuras šefs Andrejs Ēķis, kurš vienlaikus ir arī ar AŠ2 saistīto kustību Par labu Latviju! padomes priekšsēdis, jau publiski paudis gatavību pārņemt no LTV stafeti «milžu cīņu» rīkošanā, šodien raksta "Diena".

Pirms iepriekšējām vēlēšanām LTV veidoja īpašu priekšvēlēšanu debašu ciklu Milžu cīņas. LTV 1. kanāla direktore Baiba Šmite laikrakstam norādījusi - ja ar vārdu «milži» saprot politiķus, kas kandidē vēlēšanās, «milžiem» būšot iespēja piedalīties LTV diskusijās arī šogad. Augusta sākumā plānots sākt diskusiju sēriju raidījumā 100.pants, kur esot iecerēts aicināt gan politiķus, gan sabiedrības pārstāvjus, priekšvēlēšanu tematiku esot nolemts skart arī citos esošajos LTV diskusiju raidījumos.

Tomēr J. Domburs norāda, ka LTV izteikumi ir «traģiska acu aizmālēšana», lai nomaskētu to, ka sabiedriskajai televīzijai trūkst koncepcijas, kā strādāt priekšvēlēšanu laikā. Arī citi eksperti uzsver, ka priekšvēlēšanu debates nevar izkaisīt pa dažādiem raidījumiem - nepieciešams vienots raidījumu cikls. Citādi tas «saskaldīs ainu», uzskata biznesa augstskolas Turība asociētais profesors Ainārs Dimants. Savukārt Vidzemes augstskolas lektors Jānis Juzefovičs norāda - priekšvēlēšanu diskusiju iekļaušana esošajos raidījumos liecina, ka LTV Saeimas vēlēšanām pievēršas «garāmejot».

«Tā ir bezkaunība,» komentē J. Domburs, lēšot, ka 10 diskusiju cikls izmaksātu apmēram 50 tūkstošus latu, kas pret kopējo LTV budžetu nav tik liela summa. Portāla politika.lv galvenais redaktors Dmitrijs Petrenko vērtē, ka jautājums nav vis par naudu, bet par LTV prioritātēm.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas