Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

DP darbiniekam par premjera vārdā sūtīto vēstuli - disciplinārsods

Drošības policija (DP), pabeidzot dienesta izmeklēšanu pret DP darbinieku, kurš premjera vārdā savai paziņai nosūtīja vēstuli, tā vēloties viņu izjokot, konkrētajam DP darbiniekam piemērojusi disciplinārsodu.

DP priekšnieka palīdze Kristīne Apse-Krūmiņa teica, ka dienesta disciplinārlietas izmeklēšanas laikā tika izvērtēti visi ar šo atgadījumu saistītie apstākļi, kā dēļ darbiniekam tika piemērots disciplinārsods.

Disciplinārsoda veidu Apse-Krūmiņa atteicās atklāt.

Informācija par DP darbinieka izdarībām nonāca arī līdz premjeram, kurš DP pieprasīja paskaidrojumus, taču tagad premjera preses sekretāre Līga Krapāne vien apstiprināja, ka paskaidrojums no DP ir saņemts, taču tas ir slepens, tāpēc komentāru nebūs.

Lai arī DP apsargā premjeru un pavada viņa auto, Apse-Krūmiņa iepriekš teica, ka konkrētā darbinieka dienesta pienākumi nav bijuši saistīti ar premjeru.

Laikraksts "Diena" nesen vēstīja, ka Kristīne Alberte savā pastkastītē atradusi vēstuli, kuras sūtītājs bijis Ministru prezidents. Alberte apsveikta ar titula "Latvijas māmiņa" iegūšanu un "Ministru kabineta vārdā" viņai izteikta pateicība.

Vēstules beigās minēta norāde par gaidāmajām vēlēšanām un aicinājums tajās izdarīt "pareizu izvēli", vēstules parakstītājs pieteikts ne tikai kā Ministru prezidents, bet arī kā apvienības "Vienotība" premjera amata kandidāts.

Kad vēstule jau nonāca "Dienas" rīcībā, noskaidrojās, ka tās sūtītājs ir DP darbinieks Ēriks Cinkus - viņu Alberte raksturo kā paviršu paziņu, ko dzīvē redzējusi pāris reižu. Viņš privātu iemeslu dēļ gribējis izjokot Alberti. Cinkus apgalvo, ka Kristīne viņam esot diezgan tuva paziņa, kuru vēlējies izjokot.

Uz jautājumu, kā viņam izdevies iegūt identiski noformētu aploksni, kāda tā ir premjera oficiālajos sūtījumos, viņš atbildēja, ka tā tāpat kā vēstules noformējums "ir brīva improvizācija par tēmu", taču paraugus jebkurš varot atrast internetā. Viņaprāt, šajā jokā nav nevienas nozieguma pazīmes.

Cinkus nenoliedz, ka rīkojies neētiski, un, uzzinot, ka vēstule nonākusi mediju rokās, notikušajā atzinies DP vadībai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas