Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +12 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Draudzības dienā Dardedze aicina runāt par vardarbību skolās

Piektdien centra Dardedze pārstāvji pašu pasludinātās Draudzības dienas, 12.novembra, ietvaros devās uz vairākām Latvijas skolām, lai apspriestu vardarbības problēmu ar jauniešiem un viņu skolotājiem.

Draudzības diena radusies pirms trīs gadiem, pēc centra Dardedze iniciatīvas, reaģējot uz augošo vardarbības problēmu Latvijas skolās. Centra pārstāve Ilze Zariņa norāda, ka nereti skolās rodas situācijas, "kad tiek pārkāpta robeža un ir jāreaģē. Skolēni tiek apsmieti, apsaukāti, atstumti. Dažkārt skolotāji strīdu situācijās jūtas tik bezspēcīgi, ka rodas nepieciešamība pēc padoma no ārpuses."

Iecietības stundas ir kļuvušas ļoti populāras. I. Zariņa norāda, ka Dardedze pagājušā gada Draudzības dienas ietvaros apciemoja aptuveni 50 skolas. Arī šogad centra Dardedze pārstāvji devās uz skolām, lai apspriestu vardarbības problēmu ar jauniešiem un viņu skolotājiem. Pusaudžiem bija iespēja diskutēt ar centra speciālistiem, kā arī izveidot klases draudzības memorandu. Tajā jaunieši ierakstīja savus ierosinājumus un apņemšanās, lai uzlabotu klases dzīves atmosfēru. Savukārt skolotājiem bija iespēja no psihologiem uzzināt, kā atpazīt vardarbīgas situācijas un kā uz tām savlaicīgi reaģēt.

Fokuss šajā dienā tiek likts uz pusaudžiem. "Taču arī citi pārējie Latvijas iedzīvotāji tiek aicināti kļūt par daļu no šīs dienas, jo ar savu rīcību un attieksmi varam būt par piemēru bērniem un jauniešiem", skaidro centra pārstāvis Mārcis Pļaviņš.

Kampaņas beigās no klašu kolektīvu iesūtītajām kopbildēm tiks izveidota draudzīgo klašu bilžu kolāžu. Interesantākās, trakākās vai draudzīgākās kopbildes īpašnieki galvenajā balvā iegūs fotosesiju profesionāla fotogrāfa pavadībā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas