Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 4. oktobris
Modra, Francis, Dmitrijs

Dripem nelikumīgās zvejas lietā aizdomās turētā statuss

Incidentā ar aizliegtu taimiņu zveju iesaistītajam valsts a/s Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs (LVRTC) šefam Laurim Dripem un viņa kolēģim Ērikam R. noteikts aizdomās turētā statuss kriminālprocesā, kas sākts par patvaļīgu zvejošanu. Kā Dienu informēja Cēsu policijas pārstāvis Jānis Goba, abi nopratināti kā aizdomās turētie un viņu liecībās atspoguļotas arī versijas par aizturēšanas apstākļiem.

L.Dripe saistību ar maluzvejniecību turpina kategoriski noliegt un uzsver, ka ne par ko smagi piekauts. Kriminālprocess sākts par faktu, ka pie Braslas zivaudzētavas saudzēšanas laikā nozvejotas trīs taimiņu mātītes. Pirmdienas vakara incidentā iesaistītie — L.Dripe un biedrības Mēs -— zivīm valdes priekšsēdētājs Juris Valainis, kurš kopā ar vēl diviem biedrības pārstāvjiem piedalījās LVRTC šefa aizturēšanā, atšķirīgi skaidro notikušo. "Mēs gājām gar upes krastu, nācām uz mājām, kad no krūmiem izlēca vīri uz sauca: "Stāt! Kājas plati." Mums lika gulties, man iesita pa sprandu, tad lika atkal celties, atkal gulties, sita ar kājām, lietoja gāzes pistoli. Mums nebija ne zivju, ne zvejas rīku, nekā, kas liecinātu par zvejošanu," saka L.Dripe, kurš esot lūdzis Cēsu rajona policiju sākt kriminālprocesu par smagu miesas bojājumu nodarīšanu. Pēc tam vīri atnesuši un viņam blakus nolikuši divas zivis, kuras "laikam ar telefonu nofotografēja". L.Dripes lauku mājas atrodoties blakus Braslas zivaudzētavai. Uz laukiem viņš devies, lai ar kolēģi konsultētos par mājas remontu. Nolēmuši noiet gar upi, apskatīties nārstojošās zivis. Bijis tumšs, gājuši ar bateriju. "Protams, ka tie čalīši tagad stāstīs, ka es kurpītēs un džinsos biju nevis savā mājā, bet iebridis upē!" J.Valainis uzskata, ka notiek Mēs — zivīm pārstāvju apmelošana, un saka — vīrieši zivis ķēruši ar uztveramo tīkliņu.Trīs taimiņi bijuši pie aizturētajiem, zivis, tāpat kā zvejas rīks, arī nofotografētas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI VĒL:


Inspektors: Dripe jau reiz aizturēts par maluzvejniecību

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Kas agrāk bija neiespējams, šodien ir digitāls

Par tehnoloģiju attīstību, e-paraksta pilngadības sasniegšanu un digitālo iespēju paplašināšanos Guntars Gūte sarunājas ar VAS Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs (LVRTC) valdes priekšsēdētāj...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas