Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Drošībnieks Gulbis atvaļināts no dienesta armijā

Bijušais drošībnieks Edgars Gulbis pirms laika atvaļināts no dienesta Nacionālajos bruņotajos spēkos (NBS) saistībā ar dienesta izmeklēšanā atklātajiem nelikumīgajiem darījumiem, pavēstīja NBS Preses virsnieks Normunds Stafeckis.

Dienesta izmeklēšanā konstatēts, ka E.Gulbis savās pašrocīgi rakstītajās autobiogrāfijās nav norādījis, ka pirms iestāšanās dienestā ir tiesāts par tīša nozieguma izdarīšanu, kā arī ir sniedzis nepatiesas ziņas par savu vidējo izglītību. Arī dienesta gaitas izvērtēšanas un atestācijas materiālos nav norādījis, ka tajās iekļautās ziņas par vidējo izglītību ir nepatiesa, tādējādi apzināti maldinot NBS un slēpjot apstākļus, kas viņam liegtu pildīt profesionālo dienestu.

Izmeklēšanas atzinumā secināts, ka "dienesta laikā E.Gulbis ar šādu rīcību apzināti, ilgstoši un pastāvīgi pieļāvis likumu un citu normatīvo aktu pārkāpumus, kā arī vairākkārt veicis darbības, par kurām paredzēta arī kriminālatbildība". Tādēļ, lai novērstu pārkāpumus, sekas, cēloņus un veicinošos apstākļus, E.Gulbim uzlikts disciplinārsods - atvaļināšana no aktīvā dienesta pirms noteiktā laika.

Izmeklēšanā netika konstatēts, ka E.Gulbis nebūtu pildījis viņam uzticētos dienesta pienākumus. Dienesta laikā viņš raksturots kā priekšzīmīgs karavīrs. Noskaidrots, ka E.Gulbis ir piedalījies sprādzienbīstamu priekšmetu neitralizēšanā.

Tā kā izmeklēšanā un atzinuma sastādīšanā izmantotas ziņas, kas iegūtas pret E.Gulbi ierosināto kriminālprocesu ietvaros, NBS plašāku informāciju nesniegs, jo tas ir izmeklēšanas noslēpums un nav izpaužama bez procesa virzītāja atļaujas, norādīja N.Stafeckis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skolotāja darbs vienmēr ir bijis stāsts par cilvēcību

Par skolotāja ikdienas darbu un viņa nozīmi jaunās paaudzes izglītošanā Guntars Gūte sarunājas ar Salaspils 1. vidusskolas skolotāju, izdevniecības Skolas Vārds matemātikas mācību līdzekļu autori...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas