Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +17 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Dubultmorāle

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
jurka
j
ir arī cita dubult morāle - latvieši karoja abās pusēs citi tagatd ir varoņi citi nē, Lūk dubult morāle paši nezinam savu vēsturi un gribam lai citi to zinātu.
HA
H
Ja cilvēkam piederīgie krituši, cīnoties pret nacistiem,... Vai patiešam? Vai kads šos izdevīgos melus parbaudīja?
Nez kāpēc
N
Ušaks kautrīgi klusē par saviem vectētiņiem ,kuri cīnījušies pret nacistiem.Ieejot GOOGLE ir atrodamas ziņas tikai par vecmāmi]nu ,kura esot bijusi krievu valodas skolotāja,bet neviens vectētiņš nav minēts.Vai tik nebūs bijuši no tiem ,kas atkāpšanās gadījumā šāva kareivjiem pakausī.
  • 0
  • 6
dihlofos
d
Biedram Ušakovam labāk patīk iet uz karātavu laukumu.Tam piemineklim("atbrīvotājiem"),trūkst gara virve,no pašas augšas,ar cilpu galā.
Ivars
I
Man uznaca raudiens...Abižots Zanders...Aizej aiz stūra un paraudi...Ši latviešu dziesma par to ka pie visa vainīgi krievi ir apnikusi...balti un pukaini latvieši sakot ar sarkaniem strelniekiem un beidzot ar vaffen SS leģionariem...
ko tad
k
vēl te sēdi tajā sliktajā Latvijā?Vilciens uz Pleskavu tak vēl kursē bez izmaiņām,ar lidmašīnu gan neiesaku,pārāk bieži tajā tavu sapņu zemē viņas nepagūst pacelties gaisā ,pirms eksplodē.Bet tev jau vēl vajag pagūt būt laimīgam pie savējiem.
  • 0
  • 4
to nu un
t
Iznīcināja latviešu gļēvums un komunistu režīms (kura aktīvi izveidotāji bija latvieši).
  • 5
  • 0
Nu un
N
Vēl mēģināsi apgalvot ,ka 1940.gadā Latvijas valsti iznīcināja marsieši nevis krievi?
  • 0
  • 5
Ika
I
Precīzi raksturota situācija. Pret savi prasa sapratni, bet pretējo nometni grib savdabīgā veidā paverdzināt, aizliedzot latviešiem savā zemē agrāk - svinēt, tagad - pat atcerēties. Grib noteikt, tieši kā mums vajadzētu atcerēties vai neatcerēties. Absurds.
Valdis
V
Mēs savu valsti veidosim bez padomju okupantiem un vinu dzemdētajiem salašņām treniņbiksēs! Neviena padomju okupantu salašņa mums nenorādīs, kur un kā mums svinēt savas atceres dienas.
Trollslayer
T
Un veel. 16. marts ir veteraanu atceres diena, kas, ja autors nezinaaja, tika netrauceeti svineeta rietumu demokraatijaas. 9. maijs ir totalitaaras valsts teritoriaalo iekarojumu slavinaasanas diena, kur tiek lietoti totalitaaraa komunistu reziima simboli un neesaati Stalina portreti. Es saprotu, ka politkorektam buut ir modiigi, bet arii politkorektums neatbriivo no faktu zinaasanas!
Trollslayer
T
autoram. Zandera kungs, juus palasiet par Vjetnamas karu kaut ko citu, nevis tikai padomju propagandu. Ja kaads saliidzina ASV piedaliisanos Vjetnamas karaa, kuraa agresori bija komunisti, un Hitlera Vaacijas agresiivos karus (ja nezinaajaat, amerikaanju armija Ziemelvjetnamaa taa arii neienaaca, toties Ziemelvjetnamas armija dziivojaas pa ASV sabiedroto Dienvidvjetnamu kaa pa savu kabatu) tad vinsh ir labaakajaa gadiijumaa neinformeets, sliktaakajaa ar komunistu izskalotaam smadzeneem.
Trollslayer
T
Man arii kaads piederiigais ir kritis ciinjaa pret nacistiem, bet taapeec es neskraidu apkaart ar sodien neeksisteejosas totalitaaras valsts karogu, taas valsts, kura kaadu citu manu piederiigo aizsuutiija uz gulagu.
?
?
Un cik tad ir tādu, "kuri skraida ar neeksistējošas totalitāras valsts karogu" - 0,01% no 9.maija svinētājiem vai varbūt vēl mazāk? Un no kurienes "Trollslayer" zina, ka tie ir SC biedri, nevis osipovieši vai PCTVL biedri? Varbūt tie ir Krievijas pilsoņi, kuri pēc definīcijas nevar būt SC biedri?
  • 6
  • 2
Trio
T
Piekrītu Zanderam. SC lielākā problēma gan latviešu, gan krievu auditorijas priekšā ir dubultmorāle -grib izpatikt abiem, lai gan ar ša'du pieeju tas nav iespējams.
treknis
t
Zandera kungam visupirms nevajadzētu runāt visu latviešu vārdā. Man 19.marts un "leģionāri' ir nepatīkami , jo viņi brīvprātīgi iestājās vācu armijā.Tas Valsts armijā , kura 700 gadus verdzināja mūs
redz!
r
Tāpēc, ka cilvēks neko nezin no vēstures, tāpēc atgremo kaut kādas citu domas, jo liekas, ka tā izdevīgāk muldēt!
  • 1
  • 0
Nez kāpēc
N
tevi tik ļoti neapmierina 19.marts?
  • 3
  • 0
Trollslayer
T
Seezh un striidaas galvaa sisti - Kursh bij likts uz kuru listi? Kuri taisnie, kuri greizie, Pareizie un nepareizie? Bet ti visi ir tur augsaa Karaviiru debesiis, Tur kur pavasara veeji Kakja laastus nenesiis.
  • 1
  • 0
nee
n
Briivpraatiigi legjionaa iestaajaas tikai saliidzinoshi maza dalja. Un 3. reihs muus neverdzinaaja "700 gadus".
  • 10
  • 4
Dubultmorāle
D
Diemžēl, latvieši prasti un ciniski sameloja krieviem pēc viņu atbalsta neatkarības atjaunošanā solot visiem labu dzīvi neatkarīgā Latvijā, vienlīdzīgas tiesības un pilsonību. Nonākot pie varas mēs latvieši paši kļuvām par dubultmorāles piekopējiem. Kāpēc Amērikā un citviet nav tādu problēmu un visi lepni pieceļas dziedot Amērikas himnu? Lietuvā par piemēru nav tādu problēmu un ekonomika viņiem daudz attīstītāka par mūsējo, bet lietuviešu valoda un kultūra nekur nav pazudusi! Nav dūmu bez uguns... rādot piemēru ieskatīties spogulī vajadzētu tieši latviešu nacionāļiem, tad varētu aicināt arī krievu nacionāļus izvērtēt savu darbību.
Var tikai
V
apbrīnot krievu drosmi un varonību ,ja viņi,neskatoties uz to ,ka latviešu čekisti un strēļnieki jau 1937.gadā Krievijā bija iznīcināti un ,tātad Krievijā bija iestājusies vispārēja drošība un labklājība,pēc 2.pasaules kara vesels miljons pameta Krieviju ,lai "nogruntētos"pie tiem šausmoņiem latviešiem ,kuru zvērisko fašistisko dabu jau bija iepazinuši.Bet nē!Viņi sakopoja visus savas varonības resursus un vēl šodien ne par ko nav pierunājami izbeigt tās mokas ,ko viņiem sagādā dzīve starp šitiem fašistiem un ekstrēmistiem,lai gan labais Putinonkulis nez cik reizes ir lūdzies-brauciet mājās!Nē un viss-reiz uzņēmušies to krustu nest-nesīs līdz galam.Varbūt kāds kādreiz novērtēs viņu nesto upuri.
  • 1
  • 4
Человек
Ч
"Lietuvā par piemēru nav tādu problēmu un ekonomika viņiem daudz attīstītāka par mūsējo" Svešajā rokā runga un viss pārējais vienmēr izskatās garāks un lielāks. Labi pārzinu lietuviešus, un kopumā ņemot Lietuvā ir labaka tauta, kaut tā ir ļoti naidīga pret poļiem un tik pat zaglīga kā latvieši. Ja jau pat par prezidenti rakstīja kādā no avīzēm, ka tā ir Klaipedas mafijas bijusi grāmatvede, tad nav dūmu bez uguns. Lietuvā ir tā pati korupcija un savējo bīdīšanas sistēma. Tā ka nav tik viennozīmīgi. Cita lieta, ka lietuvieši ir mazāk reflektējoša tauta, kā latvieši. Tā ka jebkurai tautai ir savi plusi un mīnusi, un kopumā ņemot visur ir viens un tas pats.
  • 2
  • 0
nelgam 15.00
n
zvēram Kononovam --------------------------- Salīdzinot ar latviešu čekistu un latviešu - žīdu šāvēju zvērīgumu, Kononovs ir nevainīgs zīdainis ....
  • 6
  • 3
Tam To tikai nevajag
T
Aizmirsi ,ka tie čekisti-latvieši bija Krievijas pilsoņi un samaksu par savu kalpošanu vienīgajiem -parizajiem saņēma 1937.gadā .Bet zvēram Kononovam(sarkanajam partizānim) par latviešu slepkavošanu Puķkins piesprauda ordeni.
  • 2
  • 4
to tikai nevajag
t
Mēs viņiem neko parādā nebijām. ------------------------ Vispār jau krievi latviešiem ir pateicību parādā par latviešu čekistu zvērībām ...
  • 6
  • 2
Tikai nevajag
T
cik krievvalodīgo % pret pamatiedzīvotājiem 1991,gadā bija Lietuvā un cik vēl joprojām ir pie mums?Nesalīdzini nesalīdzināmas lietas.Un vēl ,ja lietuviešiem tā niecīgā krievu % dēļ nav problēmu ar krieviem ,tad viņiem savukārt ir problēmas ar poļiem.Un tas ,ka komunisti represēja krievus viņu pašu valstī ,gan nedeva viņiem tiesības tāpat rīkoties svešā valstī.Mēs viņiem neko parādā nebijām.
  • 2
  • 5
elementāri
e
turpat 400 tūkstoši nobalsoja pret Latvijas neatkarību. --------------------------------- Un cik Latvijā tobrīd bija PSRS armijjas karavīru un virsnieku ar ģimenēm? Un pret neatkarību varēja nobalsot arī bāleliņu komunisti (kuru tāpat bija ļoti daudz) .....
  • 7
  • 1
dubultmorālei
d
Nezinu, kur tev latvieši kādam ko sameloja. Zinu tikai, ka 1991.gada 3.marta aptaujā ceturtā daļa, turpat 400 tūkstoši nobalsoja pret Latvijas neatkarību. Varbūt tomēr samelojās okupantu atvases, nevis Latvijas brīvvalsts pilsoņu pēcteči? Tā sakot, balsojām pret neatkarību, bet neatkarības labumus gan mums uz paplātes pasniedziet un latviešu valodu mācīties nelieciet, negribas.
  • 4
  • 5
Trollslayer
T
Arii Amerikaa ir taadi, kas laad un apmelo pasi savu valsti, piemeeram, Maikls Muurs. Bet ko amerikaanji saka par jebkuru savu esoso prezidentu, to labaak leediju klaatbuutnee neatkaartot :D Neviens nekad nav soliijis bez darba iedot atsleegas no Ferrari, villu kaapaas un miljonu Sveices bankaa. Demokraatija un tirgus ekonomika piedaavaa IZVEELI pasam dziivot taa, kaa tu veelies, vai nu piecelties dzirdot savas valsts himnu vai apmelot un noniecinaat savu valsti, vai nu pasam veidot savu labklaajiibu vai darba laikaa raudaat portaalos, ka tev steiki ar piedevaam pasi mutee neskrien.
  • 3
  • 5
Ieva to Zanders
I
"Nozīmīgs", protams, nav viennozīmīgs vārds, tāpat kā "Mums", taču, pirmkārt rodas jautājums, vai neatzīt okupāciju automātiski nozīmē arī noliegt pilnīgi noziegumus? Tos noziegumus pat ne katrs (ar visiem neesmu runājus) osipovietis noliedz. Tikai ar piebildi, ka Krievijā šāvuši un kāruši lielākos apmēros - var pastrīdēties par % no iedzīvotāju skaita, par to, ka viņu Krievija ir viņu darīšana, taču teroru atzīst. Otrkārt to okupācijas nozīmīgumu vismaz plašsaziņas līdzekļos ir jāmaina no puņķaini-asaraina un faktiem. Jā, bija, šāva, izsūtīja, dedzināja utt., tāpat kā Ādolfa rokaspuiši - neteiksiet taču, ka Ebreji un vēl dažādu mazāku grupu pārstāvji tāds štrunts vien ir? UN PAREIZO, VAI LABĀKO OKUPANTU VIENKĀRŠI NAV! Bet tagad- ko apspriež, un nemaz ne tik reti? Ka, ja mūs okupētu kaut tie paši zviedri.... Un par to, par ko lepojas tie vecūkšņi, kas pulcējas krietni tālāk no centra (starp citu, kur ir viņu "Lestene"?) - jā, ja pajautāsi, tad sāks seci lielīt kā atbrīvotāju, bet tas tāpēc, ka tā vienkārši atcerēties, par gadiem (atkarībā no tā, kad iesauca), ko pavadīji sūdos un dubļos līdz ausīm, lai beigās iznāktu tas, kas iznāca.....

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas