Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Dubultslepkavība norāda uz iespējamām nepilnībām bruņojuma glabāšanā

Nedēļas nogalē notikusī dubultslepkavība, kurā gan nogalinātie, gan aizdomās par šo noziegumu turētā persona ir saistītas ar Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem (NBS), atkārtoti likusi uzdot jautājumus par to, cik rūpīgi tiek glabāti un uzskaitīti ieroči NBS. Atklājies, ka viens no nogalinātajiem kopā ar aizdomās turēto dienējuši uz NBS patruļkuģa, un pēc notikušā šeit sāktas pārbaudes par bruņojuma uzglabāšanas kārtību, Dienai atzina aizsardzības ministrs Vinets Veldre (TP).

Lai arī pagaidām netiek komentēts, vai slepkavībā tikuši izmantoti vai arī pie kādas no iesaistītajām personām atrasti NBS piederoši ieroči, šis notikums varētu mest jaunu ēnu pār armiju, kas pirms pāris nedēļām atzina munīcijas zādzību no militārās bāzes Ādažos.


Pirmdien tiesa apcietināja aizdomās par divu vīriešu slepkavību turēto Vadimu S. (23). Pagaidām Valsts policija (VP), kas izmeklē dubultslepkavību, neatklāj nozieguma iemeslus. "Ir versija, ka tie ir sadzīves motīvi," saka Valsts policijas pārstāve Sintija Virse. Neoficiāla informācija liecina, ka slepkavības iemesls ir nenokārtotas parādsaistības starp trim personām un tam neesot saistības ar dienestu NBS. Kā ziņots, abu ap 30 gadu veco vīriešu līķus ar šautām brūcēm galvā sestdien atrada automašīnā uz ceļa Zaļenieku pagastā. Ne viena, ne otra nogalinātā darbībās NBS līdz šim pārkāpumi nebija atklāti.

Viens no nogalinātajiem un aizdomās par slepkavību turētais dienēja uz NBS patruļkuģa Zibens. Noslepkavotais bija kuģa bocmanis un NBS strādāja deviņus gadus. Aizdomās turētais Vadims S. savā profilā draugiem.lv stāsta, ka strādā uz kuģa par iekārtu operatoru. "Noslēpumains kā nakts, bet jauks kā eņģelis," viņš pats sevi raksturo portālā. V.Veldre ir devis rīkojumu veikt pārbaudi par ieroču uzglabāšanu un uzskaiti Jūras spēkos. Kuģa Zibens apkalpes darbībā atklātas "īpatnējas lietas", atzina ministrs. Viņš atteicās no komentāriem par to, vai no kuģa pazuduši ieroči. Taču ministrs uzsvēra, ka pārkāpumi ir konstatēti.

Pagaidām VP neatklāj, ar kādu ieroci nogalināti abi vīrieši. Uz jautājumu, vai tas varētu būt NBS ierocis, V.Veldre atbildēja: "To es neteikšu." Uz šāda tipa patruļkuģiem izvietoti lielgabali Bofors, kā arī individuālie ieroči. NBS preses virsnieks Normunds Stafeckis stāstīja, ka atkarībā no apkalpes uzdevumiem individuālie ieroči var būt dažādi, visbiežāk tās ir triecienšautenes un pistoles. Slepkavības vietā atrastais ierocis bijis privāts un piederējis vienam no nogalinātajiem.

Tikmēr V.Veldre pauž neizpratni, kā otrs nogalinātais varēja būt ticis pie dārgās apvidus automašīnas Toyota Land Cruiser. Šis gaisa spēku virsnieks atvaļinājās no NBS tikai oktobrī. Kā labprātīgās aiziešanas iemeslus no NBS viņš minēja ģimenes apstākļus. V.Veldrem, kurš pats apsvēris šādas mašīnas iegādi, taču secinājis, ka nevar tādu atļauties, esot radušies jautājumi par to, cik lieli ienākumi bija virsleitnantam. Viņaprāt, NBS būtu rūpīgāk jāskatās, "ar kādiem auto braukā" karavīri.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

DIENA IEPRIEKŠ RAKSTĪJA:


Dubultslepkavībā iesaistīto armijnieku motīvus neatklāj (09.11.08.)

Veldre uzdod padziļināti pārbaudīt NBS munīcijas uzskaiti (24.10.08.)


Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skolotāja darbs vienmēr ir bijis stāsts par cilvēcību

Par skolotāja ikdienas darbu un viņa nozīmi jaunās paaudzes izglītošanā Guntars Gūte sarunājas ar Salaspils 1. vidusskolas skolotāju, izdevniecības Skolas Vārds matemātikas mācību līdzekļu autori...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas