Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra
Dūklavs gan atzina, ka atvieglotie sadarbības nosacījumi, visticamāk, neattiektos uz lauksaimniecības nozari

Dūklavs atklāj, ka Krievija varētu piedāvāt atvieglotus pierobežas sadarbības nosacījumus

Krievija varētu piedāvāt atvieglotus pierobežas sadarbības nosacījumus ar Latviju vairākās jomās, aģentūrai LETA pēc pirmdienas tikšanās ar Krievijas vēstnieku Latvijā Jevgeņiju Lukjanovu sacīja zemkopības ministrs Jānis Dūklavs (ZZS).

Dūklavs teica, ka Krievijas vēstnieks Latvijā tikšanās laikā kā savas darbības galveno mērķi minēja darbu pie Latvijas un Krievijas ekonomisko saišu stiprināšanas. Tāpat puses tikšanās laikā pārrunāja abu valstu pierobežas sadarbības iespējas. "Cik sapratu, Krievijā ir pieņemts speciāls valdības lēmums par pierobežas sadarbību," teica Dūklavs, piebilstot, ka uz abu valstu pierobežu varētu attiekties atviegloti nosacījumi savstarpējām ekonomiskām saitēm.

Vienlaikus Dūklavs norādīja, ka atviegloti savstarpējās sadarbības nosacījumi, visticamāk, neattiektos uz lauksaimniecību, bet gan citām nozarēm - mežsaimniecību, kūdras ieguvi, transportu un tūrismu, piemēram, Krievijai piedāvājot atvieglotu vīzu režīmu. Plašāk savstarpējās sadarbības jautājumus plānots apspriest augsta līmeņa sanāksmē Pleskavas apgabalā, kas varētu notikt maija vidū.

Dūklavs sacīja, ka Krievijas vēstnieku Latvijā interesēja mežsaimniecības joma, tostarp Lukjanovs izrādīja interesi par stādāmo materiālu Latvijā. Tāpat Krievijas vēstnieks Latvijā izrādīja interesi par lopkopības attīstību Latvijā un pauda vēlmi apmeklēt Latvijas saimniecības.

Jau vēstīts, ka Dūklavs šodien tikās ar Lukjanovu, lai pārrunātu abu valstu turpmākās sadarbības iespējas lauksaimniecībā.

Ārkārtējais un pilnvarotais Krievijas Federācijas vēstnieks Latvijas Republikā Jevgēnijs Lukjanovs amatā akreditēts kopš 2016. gada 15.decembra.

 

Top komentāri

Merde
M
Dūklava saimnieks varētu ne to vien atklāt par Krieviju.
jā gan
j
Kolhoza priekšsēdētājs paliek kolhoza priekšsēdētājs ... Pucē kā gribi, bet LZS vadonis no viņa nesanāks.
Putina sulainis
P
Kādu vēl atvieglotu vīzu režīmu, tavārišč duklavss? V ai bijāt dzirdējis, ka visām civilizētām valstīm jau sen ir bezvīzu režīms, bet ES vēl ari Šengenas līgums? Tā ka nevajag te nevienam jūsu atvieglotos režīmus!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas