Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Dūklavs: ZM ierēdņi būtu jocīgi, ja naudu netērētu, kā citi

“Bija tādi iepriekšējie gadi - tie treknie gadi, kad ar naudiņu rīkojās diezgan brīvi, laikam jau tās bija pietiekoši. Un daudzi tā darīja. Varbūt Zemkopības ministrijas ierēdņi tiktu uzskatīti par tādiem nedaudz jocīgiem, ja viņi darītu visu otrādi, kas atbilstu šīs dienas sapratnei par valsts naudas tērēšanu,” šādu viedokli otrdienas rītā pēc publiskotajiem Valsts Kontroles (VK) revīzijas rezultātiem par naudas tērēšanu valsts iestādēs pauda zemkopības ministrs Jānis Dūklavs. Viņš ministra amatā strādā aptuveni divus mēnešus.

VK revīzija atklāt, ka Zemkopības ministrija (ZM) pagājušajā gadā par parlamentārās sekretāres dienesta Ligitas Silaraupas transportlīdzekļa izmantošanu samaksājusi 14 982 latus. Auto lielākoties izmantots braucieniem no darba uz dzīvesvietu Aizkraukles rajonā un atpakaļ, vēstīja LETA. Kopumā 2008.gadā nobraukti 53 508 kilometru. Jau mēnesi parlamentārā sekretāre nebrauc uz mājām un uz darbu Rīgā ar dienesta auto, vienkārši viņai šīs mašīnas nav, apliecināja zemkopības ministrs. Viņš sacīja, ka jau stājoties amatā uzskatījis, ka tā darīt nav pareizi. No šī gada 9.aprīļa ZM ir atteikusies no transportlīdzekļa nomas parlamentārajam sekretāram.

Komentējot Valsts Meža dienesta 15 gadu jubilejas pasākumu, ministrs informēja, ka “visas maltītas ir bijušas par vienu naudu – par cilvēku pašu naudu, bet apbalvojumi un orķestris par valsts naudu”. Viņš atturējās paust, vai dienesta vadītāju Jāni Kinnu sagaida kādas sankcijas par svētkiem iztērēto naudu. Ministra J.Dūklavs uzskata, ka balvas darbiniekiem var pirkt par valsts naudu, bet par klāto galdu būtu jāmaksā pašiem darbiniekiem no savas kabatas.

Savukārt paskaidrojot, kāpēc avansā par ministrijas pasākumiem, kas notiks 2010.gadā nauda firmām jau ir pārskaitīta, viņš sacīja, ka, viņaprāt, šī nauda nav izniekota, jo ir pārskaitīta par konkrētām lietām un projektiem. Viņš gan piekrita, ka no valstiskā viedokļa nav pareizi naudu pārskaitīt uz priekšu par nepadarītu naudu. Stājoties ministra amatā, J.Dūklavam ierēdņi paskaidrojuši, ka nauda pārskaitīta jo līgumi ir noslēgti uz vairākiem gadiem. “Par naudas izšķērdēšanu te būtu nepareizi runāt, drīzāk par finanšu disciplīnu vai tā drīkstēja,” sacīja J.Dūklavs.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

DIENA IEPRIEKŠ RAKSTĪJA

Sudraba: valstī nelietderīgi iztērēti miljoni

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas