Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Dumpis: mums patiesībā viss ir nācis ļoti viegli

"Manuprāt, mēs tikām mazliet apmulsināti ar dažādiem spīguļiem, jaunām mašīnām un savrupmājām. Tagad, kad mums atkal nav tik daudz naudas, mēs kliedzam, ka viss ir slikti. Bet, objektīvi skatoties, mums patiesībā viss ir nācis pat ļoti viegli. Kaut vai neatkarība. Mums jau tikai šķiet, ka izcīnījām to dziedošajā revolūcijā, bet patiesībā Padomju Savienība vairs vienkārši nevarēja pastāvēt," šodien intervijā Neatkarīgajai rīta avīzei saka Nacionālā teātra aktieris Uldis Dumpis.

Aktieris par spīti valdības pieņemtajam lēmumam samazināt strādājošo pensionāru pensijas 70 procentu apmērā tāpat kā pārējie Nacionālā teātra pensionētie aktieri nolēmis rudenī atkal atgriezties uz teātra skatuves.

U.Dumpis atzīst, ka viņam satraucoši šķiet tas, ka pie pirmajām grūtībām cilvēki jau nolaiž rokas. Savukārt kā Latvijas pilsonim viņam esot kauns par to, ka mūsu valsti Eiropas Parlamentā pārstāv Alfrēds Rubiks – cilvēks, kurš šo valsti nevēlējās pieļaut. “Es nesaprotu, kā tas varēja notikt. Man negribētos tam ticēt, bet izskatās, ka esam tauta, ar ko var viegli manipulēt. Mums vajadzētu iemācīties skatīties divus soļus tālāk. Ja iemācīsimies to darīt, tad, iespējams, viss mainīsies uz labo pusi," pārliecināts U.Dumpis.

Aktieris arī jaunajā sezonā turpinās darbu seriālā UgunsGrēks. Par palikšanu teātrī viņš saka, ka "zināmā mērā tas ir solidaritātes lēmums ar teātri. Tas ar mani ir rēķinājies, ka būšu arī nākamajā sezonā. Lomas ir sadalītas, un es negrasos tagad ar lepni paceltu galvu aiziet. Ko tad es citu darīšu? Aktieri jau velk līdz pēdējam... Ja jāsaka godīgi, es šo valdības lēmumu neuzņēmu pārlieku emocionāli. Iekšēji jau biju gatavs tam, ka kaut kādas reformas būs gaidāmas". U.Dumpis cenšoties visu uztvert optimistiski, bet varot saprast arī tos cilvēkus, kas šo situāciju tik mierīgi neuztver. “Paši jau tādu sabiedrību esam izveidojuši. 18 gadus no medijiem to vien esam dzirdējuši, ka Latvijā viss ir slikti. Nemitīgi tiek zākāta valdība un notiek sacensība: kurš vairāk slikta atklās. Manuprāt, ir panākts tas, ka politikā gudri cilvēki vairs neiet. Tiklīdz parādās kāds cilvēks, viņš tiek izķidāts no galvas līdz kājām, bet uzsvars vairs nebūt netiek likts uz to, ko viņš dara vai nedara, bet gan uz to, cik viņam māju vai mašīnu pieder,” domā U.Dumpis.



Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas