Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +13 °C
Daļēji apmācies
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Durbes mērs: Jaunsleinim jākļūst par prezidentu

Durbes novada domes priekšsēdētājs Andrejs Radzevičs (TP), kurš ir bijis Saeimas deputāts un pašvaldību ministrs, piektdien Latvijas Pašvaldību savienības kongresā sacīja, ka LPS līderim Andrim Jaunsleinim būtu jākļūst par Valsts prezidentu. Valsts augstākās amatpersonas iespējās ir nepieļaut tādu likumu izsludināšanu, kas nav valsts, jeb šajā gadījumā — pašvaldību interesēs, _Dienai _paskaidroja A.Radzevičs.

Viņš norādīja, ka tas būtu visdrošākais ceļš, kā īstenot LPS līdera A.Jaunsleiņa runā izteiktos ierosinājumus partijām. A.Radzevičs arī norādīja, ka A.Jaunsleinis ir uzstājies ar prezidenta cienīgu runu kongresā.

Cēsu mērs Gints Šķenders (TP) aicinās savu partiju sagatavot dokumentu, kurā TP apņemtos īstenot nākamajā Saeimā LPS izteiktos priekšlikumus par valsts attīstības veicināšanu. Vairāki TP biedri, piemēram, Aizkraukles mērs Vilnis Plūme Dienai arī atgādināja, ka lielā mērā TP ir vienisprātis ar LPS vadītāju.

Valsts prezidenta Valda Zatlera pilnvaras amatā beigsies nākamā gada jūlijā pusgadu pēc Saeimas vēlēšanām. Nākamā Saeima izvēlēsies, kam uzticēt Valsts prezidenta amatu — atkārtoti Valdim Zatleram, vai kādam citam pretendentam. A.Jaunsleinis vairāk nekā desmit gadus vada Latvijas Pašvaldību savienību, no Zaļo un Zemnieku savienības viņš ir ievēlēts Ventspils novada domē, bet nav nevienas partijas biedrs.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas