Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Dzejnieks Bergmanis nosala pašā Rīgas centrā

Vainīgs lielais sals, alkohols, nejaušība vai līdzcilvēku vienaldzība? Iespējams, atbilde uz šo jautājumu aizies mūžībā līdz ar pašu dzejnieku un literātu Andri Bergmani, kurš sestdienas rītā nosalis no Vecrīgas nogādāts Paula Stradiņa slimnīcā, kur arī nomira. Piecos no rīta viņu guļam uz ielas pamanīja kāds garamgājējs - 64 gadus vecais A.Bergmanis bija vēl dzīvs, taču jau pamatīgi apsalis.

«Konstatējām apsaldējuma pazīmes, galvas traumu - brūci pieres daļā - arī sirds problēmas un diemžēl asinīs gandrīz četras promiles alkohola. Ar mediķiem viņš nevēlējās kontaktēties. Slimnīcā vīrietis mira,» stāsta Neatliekamās medicīnas centra vadītājs Valērijs Ratobiļskis.

Aizgāja nemanīts

A.Bergmaņa bijusī dzīvesbiedre dzejniece Amanda Aizpuriete stāsta, ka zinājusi, ka iepriekšējā vakarā viņš devies uz tipogrāfijas Preses nama saviesīgo pasākumu, lai tiktos ar bijušajiem kolēģiem. «Pēc līdzīgiem saietiem kāds no kolēģiem parasti viņam atradās blakus un ar savu automašīnu atveda mājās, acīmredzot tonakt tā nenotika. Nevienu negrasos nosodīt, bet situācija ir bezjēdzīga, ka cilvēks praktiski nosalst uz ielas.»

Publicists Ēriks Hānbergs, kurš arī bija starp pasākuma dalībniekiem, teicās atvadījies no A.Bergmaņa pēc pulksten 22, kad ar Ingu Jērumu un Māri Milleru devušies prom. Kolēģis palicis viens, bet viņu aicinājumam piebiedroties atteicies sekot. Cikos pats A.Bergmanis pametis pasākumu, Dienas aptaujātie vakara dalībnieki nezināja, neesot pamanījuši.

Vieta, kur vēlāk A.Bergmanis atrasts, nav nomaļa. Tā atrodas Vecrīgas sānā pretim autoostai, Vaļņu un 13.janvāra ielas krustojumā, blakus atrodas viesnīca Forums, pretī - GE Money Bank ēka. Pie tās redzamas arī novērošanas kameras. Tomēr, kā norāda Rīgas pilsētas pašvaldības policijas pārstāve Inese Tīmane, policijas novērošanas kameras Vaļņu un 13.janvāra ielas krustojumā nav izvietotas. «Piekrītu, ka kamerām tur būtu jāatrodas, jo tuvākās novietotas krustojumā ar Audēju ielu, bet Vaļņu ielu 47 šo kameru redzamības zona nesniedz.»

A.Bergmaņa ārstējoša ārste un arī ģimenes draugs Lilita Sukure Dienai stāsta, ka pēdējo reizi satikušies pirms nedēļas svētdienā, kad viņš atnesis viņai savu grāmatu Bohēma bija mūsu dzīvesveids.

Dīvaini runājis

L.Sukure ievērojusi, ka drauga emocionālais stāvoklis bijis tāds dīvains - viņš paziņoja, ka atnācis atvadīties, teikdams, ka tuvojas nāve. «Šīs Andra domas mēģināju atvairīt, un norunājām drīz doties kopīgā pastaigā pa Meža kapiem, jo viņam patika apciemot pazīstamu cilvēku atdusas vietas,» stāsta L.Sukure, taču, kā izrādās, tam tomēr nav bijis lemts īstenoties.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skolotāja darbs vienmēr ir bijis stāsts par cilvēcību

Par skolotāja ikdienas darbu un viņa nozīmi jaunās paaudzes izglītošanā Guntars Gūte sarunājas ar Salaspils 1. vidusskolas skolotāju, izdevniecības Skolas Vārds matemātikas mācību līdzekļu autori...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas