Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Dzīvot zaļi

Iepriekš nodevies medību izklaidēm darbalaikā, bet ticis cauri sveikā, Jelgavas novada domes priekšsēdētājs Ziedonis Caune staigāšanu pa plānu ledu pārgalvīgi turpina. Un kāpēc gan ne? Ja jau viens pašu (ZZS) ministrs savējos triecientempā savilcis visvisādās sev padotās valsts uzņēmumu valdēs un padomēs, bet cits dāsni ziedo valsts uzņēmumu naudu galvenokārt partijai pietuvinātajiem, tad - vai nu nepiesegs, ja kas noies greizi?

Kā redzam, šāds aprēķins bijis pareizs. Morāles antiekspertiem zaļzemniekiem iespēja paklusēt gan nav dota - kā nekā Raimonds Vējonis pašvaldību galvenais kūrētājs. Taču aizdomās par stirnu malumedniecību turēto savējo domnieku nekā vairāk kā sabārt par ētikas normu (vizināšanās ar pielādētu ieroci!) pārkāpšanu ZZS pieskatītā ministrija nemaz negrasās. Un, ja nelikumīgi nošautos dzīvniekus pamanījušie iedzīvotāji būtu tikpat vienaldzīgi vai viņu informētie mednieki tikpat bezatbildīgi kā politiķi, tad Caunes motorizētajām izklaidēm gailis kārtējo reizi pakaļ nedziedātu.

Taču nu nesmukums iemūžināts video: meliem par ieroča neesamību bija ļoti īsas kājas. Tomēr - ja ekspertīzē atklāsies, ka politiķis un viņa «vizināšanās» biedrs (mežzinis!) stirnas nav šāvuši, tad pilsonis Caune droši vien paliks amatā, lai turpinātu izbaudīt visus tā labumus, jo neba klaji meli ir pietiekams pamats demisijai.

Senāk «zaļš» mūsu valodā nozīmēja jautru, bezrūpīgu dzīvi, bet saistībā ar ekoloģiju - vēl arī rūpes par dabu, turpretim, pateicoties zaļzemnieku piekoptajai politikai, varētu ieviesties jauna nozīme - bezatbildīga, visatļautības pārņemta, savtīga, klaja uzspļaušana pārējās sabiedrības interesēm.

Taisnības labad gan jāteic, ka ne jau nu ZZS vienīgie grēkāži. Taču piekritīsit: «dzīvot zaļi» ar šādu nelāgu pieskaņu drīzāk ieiesies lietošanā nekā «dzīvot vienoti, saskaņoti, par labu Latviju» vai kā tamlīdzīgi. Maz gan ticams, ka bezrūpīgi dzīvojošie zaļzemnieki mainīs savu «zaļo» (tas ir, savējiem uz citu rēķina labumu nesošo, bet visiem citiem ne īpaši izdevīgo vai pat kaitējošo) dzīvesveidu, kamēr viņu saimnieks turpinās dzīvot zaļi, baudīdams daudzu vēlētāju mīlestību.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas