Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +7 °C
Daļēji apmācies
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

E-pastu par zemeņu kūku sūtīja Gudeles biroja vadītāja

E-lietu ministres Inas Gudeles (ZZS) biroja vadītāja Rigonda Balgalve-Abrama bija tā persona, kas pērn 11.jūnijā izsūtīja visiem sekretariāta dalībniekiem uzaicinājumu uz zemeņu kūku un glāzi vīna viesnīcas Valdemārs pagalmā, kļuva zināms Dienai no drošiem avotiem. R.Balgalve-Abrame, kas tiek raksturota kā ministres galvenā uzticības persona ministrijā, darbā tika pieņemta mēnesi pēc I.Gudeles kļūšanas par valsts galveno e-lietu pārzini. Ministra birojs ir ministra politiskā izvēle, un tā darbinieki parasti zaudē amatu līdz ar valdības maiņu vai demisiju.

Iepriekš kā vienīgā vaininiece svinību rīkošanā, maskējot tās kā semināru par e-pārvaldi pašvaldībām, tika saukta bijusī sekretariāta vadītāja Olita Magone, kas amatu pameta nelikumīgi izsniegto pasu skandāla rezultātā. Viņa Dienai kategoriski noliedza, ka rosinājusi svinību rīkošanu, sakot, ka iniciatīva sākotnēji nākusi no R.Balgalves-Abramas, un, kad O.Magone to noraidījusi, parādījies iesniegums ar ministres rezolūcija par izpildi. To O.Magone, pakļaujoties ministrei, apstiprinājusi.

Diena noskaidroja, ka uz tāmes par plānotajiem reprezentācijas uzdevumiem, kas glabājas sekretariāta grāmatvedībā, kā atbildīgā persona norādīta R.Balgalve-Abrama, bet I.Gudeles rezolūcijas uz tās nav. Iepriekš O.Magone Dienai pauda aizdomas, ka "dokuments tagad būs viennozīmīgi pazudis".

Savukārt uz O.Magones parakstītā rīkojuma par semināra organizēšanu norādīts, ka "atbildību par organizēšanu un naudas izlietojumu uzticēt" R.Balgalvei-Abramai un ministres palīdzei Andai Aleksejevai.

Noskaidrot R.Balgalves-Abramas, kas kopš trešdienas atrodas komandējumā Īrijā, viedokli Dienai pagaidām neizdevās, jo uz mobilā tālruņa zvaniem viņa neatbild.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas