Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Ebreji iebilst pret Saeimas vēlēšanu sabatā

Rīgas Ebreju reliģiskā draudze nosūtījusi vēstuli Saeimas Juridiskās komisijas priekšsēdētājam Marekam Segliņam (TP), Saeimas prezidijam un Centrālās vēlēšanu komisijas priekšsēdētājam Arnim Cimdaram, kurā iebilst pret Saeimas vēlēšanu rīkošanu sestdienā - ebreju sabata svētkos, kad saskaņā ar jūdaisma kanoniem aizliegts veikt jebkādu darbu.

Jūdaisms ticīgiem ebrejiem sestdienās ļauj nodarboties tikai ar lūgšanām un Toras studēšanu, bet aizliedz strādāt un piedalīties sabiedriskās dzīves pasākumos, tostarp vēlēšanās. Saskaņā ar jūdu reliģijas principiem sabats sākas piektdienas vakarā, kad saule riet, un beidzas sestdienas vakarā līdz ar pirmās zvaigznes parādīšanos.Turklāt vēlēšanu iecirkņu darba laiks 10.Saeimas vēlēšanās ir noteikts sestdien, 2.oktobrī, no plkst.7 līdz plkst.20. Ebreju sabats beidzas līdz ar pirmās zvaigznes parādīšanos, kas būs plkst.19.55, tas ir tieši piecas minūtes pirms vēlēšanu iecirkņu slēgšanas.Ebreju draudze vēlētos, lai vēlēšanu iecirkņu darba laiks tiktu pagarināts līdz plkst.20.30, vismaz to vēlēšanu iecirkņu darba laiks, kuri atrodas netālu no Rīgas sinagogas. Tiesa, aizskartas esot arī ticīgo ebreju intereses, kuri dzīvo Daugavpilī, Liepājā un citās pilsētās.Satversme nosaka, ka Saeimas vēlēšanas tiek rīkotas oktobra pirmajā sestdienā.Pret šo Latvijas Satversmes normu jau 2002.gadā iebilda Starptautiskā ebreju organizācija Antidefamācijas līga, kas aicināja pārcelt Saeimas vēlēšanas no sestdienas uz jebkuru nākamo svētdienu, lai tajās varētu piedalīties arī ticīgie ebreji, kas sestdienās ievēro sabata stingrās prasības.

Top komentāri

Sara
S
Zidiem ir pilnigi zudis jel kads beskaunibas mers. Izskatas,ka Hitlers bija parezi rikojies, atbrivojot Eiropu no zidiem. Lai visi zidi vacas prom uz Zidiju un tur nemas ar savu sabatu. Bus jau daudzi latviesi politkani , kuri zem ASV spiediena, protams, zidu parvalditas ASV valsts, meginas Latvija izdabat nekaunigajiem zidiem un pakartot Latvijas valsts sabiedrisko iedzivi zem zidu diktata. Zidi ir tik daudz nelaimju radijusi uz zemes virsmas un to turpina darit.....lidz atkal pamatigi norausies....
ubis
u
Zidi izspeke kremla karti, rikojas pec kremla punduru paveles aur Zidiju uz Rigu, un tas ir fakts, ka kremlis caur zidiem karto politku Latvija. Butu aplami, ja Latvijas politki piekaptos kaut vienam zidu spiedienam, jo tad ta bus kedes reakcija,,, Zidu nekaunibai un cinismam nav robezu.
!
!
"tachu neaizmirstiet ka latviesi vienmeer buus atbildiigi par savu liidzdaliibu holokaustaa taapeec noteikt iipasu balsoshanas kaartiibu ebrejiem buutu mazaakais kaa atliidzinaat pagaatnes netaisniibu" Tu esi psihiski nelīdzsvarots un apzināti jauc kolektīvo ar individuālo vainu. Un tāpec tu arī bez zvaigznēm izgaismo sevi kā nelietis. Seko līdzi tam, ko tu vervelē!
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas