Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +4 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Economist analītiķis: Grūti pateikt, kur tagad ir labāk - Latvijā vai Lietuvā

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
VA'
V
Nu ko, šo visu pārlasot rodas doma, ka tikai SC spēs šito visu latvju purvu nosusināt, un sākt efektīvi tirgot Eiropai LV kūdru.
marko polo
m
nevajag nekādas reformas, pietiktu, ka nemaisītu strādāt tā izbadējusies ieredņu armija ar ministriem profesionāliem tūristiem.
GIGIS
G
Redz, atbrauce Lūkassonkuls un salika punktus uz i. Es ceru, ka tagad visiem ir skaidrs par "gāzētājiem" un citiem ..irsējiem un bārdainajam Andrītim mute ir aizvērta.
Jukums
J
Dombrovskis varētu konkretizēt. Pašlaik ir tāda kā stagnācija - ekonomika tiek, kā es uzskatu, apzināti bremzēta. Pēc tam atkal sāksies šturmēšana - visi raus virsstundas kā mēneša beigās. Tāda normāla strādāšana paslaik nesanāk. Cita starpā, valdības uzdevums ir arī izmantot šo resursu, veicināt šo strādāšanu, bet tas taču nenotiek.
renrins
r
Tas ka ceļi mums ir sliktātie A- eiropā, tas ir fakts un tam piekritīs ikviens, kurš ir braucis ar savu autiņu uz R-eiropu. :) Starpcitu, būtu interesenati uzzināt cik lieu autonodokli maksājam mēs, leiši, igauņi un poļi. :) Nu par to korupciju un to, ka "investoriem tas nepatīkot" vēl var pastrīdēties, Mersedesa piemērs. Tas, ka ārzemnieki izpirks zemi un īpašumus Latvijā, es nebūt nepriecājos. Drīzāk vajadzētu stimulēt, lai vietējie iegādajas zemi un nodarbojas piem, ar lauksaimniecību. Tas ka Kalvītis pieļāva rupjas kļūdas ir fakts, bet kāda ir piem, zviedru banku atbildība? Kad naudu meta pa labi un pa kreisi un bāzās virsū ar visādiem patēriņa kredītiem? Bez tam vismaz šajā rakstā neredzu atbildi, kādēļ tad igauņiem ir labāk, nekā mums un leišiem? Bez tam, kas labāks ir Latvijā un kas Lietuvā? Gribējās kādu analīzi, lai var saprast.
Jukums
J
Secinājumi pēc šī raksta un komentāru izlasīšanas ir veseli divi: 1. Nekādā gadījumā nedrīkst balsot par PLL. 2. Dombrovska valdības darbs ir nepietiekams lai pārvarētu krīzi. Viņam pašam to ir jāsaprot un jārīkojas aktīvāk. Ja vien tiešām viņš patiesi vēlas lai arī Latvija kļūtu par normālu valsti, nevis par ekonomiski-anomālo un mafiozo zonu kā pašlaik.
xx
x
Dombrovskis teica, ka pietiks salidzinat - laiks kerties pie darba, lai panaktu Igauniju.
j. beam
j
Latvijas ekonomika sāktu augt, ja lielos korumpantus kā Šķēli un Šleseru saliktu cietum
zums
z
Lūkass ir žurnālists un Dombrovska padomnieces Silkalnas vīra Kotrela kolēgis un draugs un bija atbraucis viņus apciemot un apgaismot Silkalnu par situāciju Latvijā, resp. lai Dombrovskis vairāk skatās Ziemeļu - dienvidu dimensijā. Nezinu gan, kā lai skatās uz tiem padomiem, jo Lūkass iesaka salīdzināt situāciju Latvijā ar Igauniju, Dombrovskis pirms dažām nedēļām teica, ka pietiek salīdzināt Latviju ar Igauniju... Varbūt, tomēr ar Lietuvu?... :)
patiesība
p
Eksperti vēl un vēl reiz atgādina,ka Latvijas valsts uzsāka ļoti nedraudzīgu attīstības procesu tā laika LC vadībā vēlāk piebiedrojās TP un LPP.Respektīvi valsti veidoja Kampēju klubiņš.Jau vairākus gadus iepriekš ,investoriem ierodoties Latvijā un uzzinot,ka nenozīmīgi runāt ar oficiālo valsts pārvaldi,bet ir jārēkinās ar Lembergu,Šķēli,'"Sļeseru un vēl ar daudziem korumpētiem cūkām,steidzās uz viesnīcu un kravāja koferi visdrīzākai aizbraukšanai un nekādas investīcijas ar korumpantiem.Ekselentais Premjērs klusi izdarīja vajadzīgo pagriezienu un ja cilvēki viņu atbalstīs,tad attīstība un labklājība būs un drīzā laikā.
x
x
Ieklausies draugs uzmanigak, ko Economist saka. Loti konsekvents izdevums, kurs jau pirms Kalvisa/Slesera bridinaja par parak lielo optimismu un parak "kosmertiskam" reformam.
x
x
Nevis reformeja un reformeja, bet izlikas ka reforme. Ja ziguli parkraso un pieskruve spolerus vins par mersi neklust. Tadai masinai gazi spiest grida nebija prata darbs. Ta ari tas "vecas sistemas" noklemejas, jo nespeja musdienu atrumam lidzi turet.
tups
t
zxc 09:55 Mnjā sava vieta mums būs noteikti. Nodaļā ar virsrskstu - kā iznīcināt savu valsti un ekonomiku, un pārdot to pilnībā starptautiskajiem aizdevējiem un bankām. Turklāt labi padomi kā to izdarīt glupu un ambiciozu politiķu rokām. * * * * * * * * Mūsu tagadējais ārējais parāds pēc aizņemšanās nav nekas unikāls un vienreizīgs. Tāds un daudz lielāks procentuāli pret IKP ir praktiski visām eiropas valstīm. No tā parāda mēs nenomirsim, daudz lielāķa problēma ir privātpersonu kopējais parāds, kas sastāda ap 15 miljardu latu, kas ir 3x lielāk nekā valsts ārējais parāds. Normālā situācijā privātpersonu parādiem vajadzēja būt arī kaut kur 3x mazākiem. Kā zināms mūsu IKP pāri 50% sastāda iekšējais patēriņš. Lielākā daļa eksporta uzņēmumu, kā strādāja pirms krīzes, tā strādā arī tagad, bet tie kas strādāja uz iekšējo tirgu, ļoti daudzi aizgāja pa skuju taku. Protams, ka vainīga ir valdība, kas neirobežoja šo pārmērīgo kreditēšanu, bet tāpat ļoti lielā mērā pie krīzes vainīgi arī visi tie Latvijas iedzīvotāji, kas ņēma kredītus un audzēja burbuli, nezinot kā viņi varēs pēc tam atdot
anniņa
a
nebūt ne. varbūt ieslēdz loģisko domāšanu.,
Heh
H
:) 10:25 pirmkārt, E. Lūkas nav analītiķis, bet reportieris otrkārt, viņš nebija speciāli ieradies uz konferenci.. piedalās arī citos pasākumos ======================== Apmēram taka mūsu Strautiņš:)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas