Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

EDSO komisārs pievērš uzmanību lielajam nepilsoņu skaitam

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
urbis
u
Nu, nepilsoņi būs vienmēr, protams, ne jau tādā skaitā. Tomēr kaut kā jau vajadzētu to lietu pavirzīt. Bet komisārs jau pūš vecās Eiropas stabulē. Nu nav jau nekāda katastrofa notikusi, ka šeit viņu ir tik daudz, tieši otrādi, mēs viņus esam noturējuši grožos ar to, ka viņiem tomēr ir ierobežotas kaut kādas tiesības. Tā ņaudēšana par lielo nepilsoņu skaitu ir vienkārši liekulīga. Lai tas komisārs pats padzīvo Rīgā, pēc nedēļas mācēs krievu valodu. Un vispār, lai viņš iet pupās!
AV
A
Tikai pieaugušajiem šo procesu nevajadzētu apzināti bremzēt...
AV
A
Tas ir tik ciniski un aprobežoti - "LATVIJAI ir jātiek galā ar ļoti sarežģīto vēsturi. " Nē, kungs! Ne jau Latvijas valsts ir radījusi šo situāciju. To pieļāvušas lielās Eiropas valstis /pirmkārt, protams, Vācija/. Eiropai arī šīs kļūdas jālabo. Kā? Domājiet! Bet lai vēsturiskā netaisnība reiz beidzas!!! Pirms braukt uz kādu valsti /vēl jo vairāk - tā saucamajā inspekcijas vizītē/ vajadzētu gan painteresēties par šīs valsts vēsturi. Šim komisāram kaut kāda nojausma par mūsu pagātni it kā varētu būt, bet tūlīt redzams, ka tikai dekoratīva - bez dziļākas izpratnes. Tā nu viņa PIRMAJAM gājienam vajadzētu būt uz Okupācijas muzeju - varbūt kaut kas mūsu pagātnē viņam kļūtu skaidrāks. Ja par šodienas situāciju, tad, pirmkārt, mūsu valsts ir NEIEDOMĀJAMI PRETIMNĀKOŠA - naturalizācijas KVOTU NAV. VISI, kuriem vien ir vēlēšanās, var kļūt par pilsoņiem. Vajadzīgs tikai tāds mazs sīkumiņš - latviešu valodas zināšanas. Tās ļaus visā pilnībā apzināt tos procesus, kas notiek valstī un līdz ar to vēlēšanās savu izvēli izdarīt atbildīgi. Otrkārt, komisāram vajadzētu paskaidrot, ka praktiski VISĀS Latvijas lielākajās pilsētās cittautiešu īpatsvars ir neadekvāti liels - tas apdraud pamatnācijas intereses šajās pilsētās. Ja komisāra kungs to nesaprot, tad vajadzētu pavaicāt - vai viņam būtu pieņemami, ka, piemēram, Berlīnes ikdienas dzīves kārtību noteiktu turku kopiena, vai arī "toni" Parīzē noteiktu ieceļotāji no Āfrikas. Protams, viņam tas liksies absurdi, taču tad kāpēc uz šādas situācijas izveidošanos viņš aicina mūs!? Un vēl par skolām - nu nevajag domāt, ka krievu bērni ir debili. Savos pusaudža gados viņi IR SPĒJĪGI valodu iemācīties. Tikai pieaugušajiem šo procesu nevajadzētu apzinā
Antiņš
A
Tam Vollebekam vajag ar knutu un sūtīt uz mājām! Un lai nepilsoņus ņem līdz. Citādāk tie var vēl piedzīvot latviskas valdības nākšanu pie varas...Un tā var šiem uzprasīt - kā t' šie te tā, pārkāpjot Latvijas likumus, gadījās. Var iznākt tā, ka steigā jākravā būs mantas, kuras neļaus ņemt vairāk kā tik, cik bija šurp atbraucot... Vot kā var iznākt.
dduhh
d
Lai visi nepilsoni brauc majas.
Tikai mieru
T
Tikai mieru, Knut, pamazām liela daļ pārvāksies uz Tavu mītnes zemi un tad varēsi viņus visus bez valodas, bez kultūras, bez vēlmes to apgūt, bet kopā ar viņu Tambovas radiem integrēt līdz mūža galam, poņjal?
Avellano
A
Nu, bilde jau izcila piemeklēta. Pat tekstu nevajadzētu, pietiktu ar parakstu zem bildes "EDSO komisārs nacionālo minoritāšu jautājumos Knuts Vollebeks viesojās Rīgā un izteica savus ieteikumus".
AD
A
Nu, ko lai dara, ja komisārs ir STULBS?
lūriķis
l
Go back-wollback
ZJB
Z
Vajag izbeigt ar tām pelēkajām pasēm. Tas taisa tikai putru.
ZJB
Z
tik tiešām kaut kāda Danciga iznāk. Lai pieņem Krievijas pilsonību. Būs vienreiz skaidrība. Laika izvēlei bija pietiekoši. Un Krievijai kā kūdītājai arī būs mute ciet.
nazi
n
Ko darīt ??? Nevar taču vienkārši nošaut un izbarot cūkām, atliek vienīgi repatriācija.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Skolotāja darbs vienmēr ir bijis stāsts par cilvēcību

Par skolotāja ikdienas darbu un viņa nozīmi jaunās paaudzes izglītošanā Guntars Gūte sarunājas ar Salaspils 1. vidusskolas skolotāju, izdevniecības Skolas Vārds matemātikas mācību līdzekļu autori...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas