Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

EDSO rekomendē atļaut piedalīties vēlēšanās neatkarīgiem kandidātiem

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
bulciņa
b
Ideja būtībā ir pareiza un taisnīga. Tomēr īsti nezinu, vai tā ir reāla, jo vajag augstu vēlētāju koncentrāciju, lai tiktu pāri 5%. Un, ja es atdodu balsi par zemsvītras margināļiem, faktiski tad stiprinu to virssvītras partiju, ko es nevēlos stiprināt. Tāpēc pie esošās vēlēšanu sistēmas par potenciāliem margināļiem nebalsoju. Tehniski, nevis ideoloģiski es pagaidām esmu pret. Bet principā par.
šeftmaņu pretestība
š
EDSO ieteikums ļaut piedalīties vēlēšanās neatkarīgiem no partiju māfijas kandidātiem ir apsveicams un atbalstams. Tikai tā Latvijā var atdzimt politiskā darbība vērsta uz valsts attīstību, nevis uz kabatpartiju šeftēm. Bet tas arī liecina, ka Latvijas pilsoņi ne tuvu nav pieauguši un vajadzīgas ārzemju aukles.
Jukums
J
Uzskatu, ka vēlēšanu sistēma, kur noteicošā loma ir tikai partijām un to saimniekiem, ir viens no galvenajiem neveiksmju cēloņiem. EDSO priekšlikums ir tikai viens no mēģinājumiem šo sistēmu mainīt.
Made
M
Pilnīgi piekrītu, ka problēma ir tieši sistēmā. Partiju saimniekiem ir pilnīgi vienalga kas ir tie cilvēki, kurus ievēl, galvenais, lai balsotāju vairāk. Bet deputātiem (lasi marionetēm) četri gadi kauna, toties pēc tam silta vieta kādā padomē.
  • 1
  • 0
ha
h
kas par indviduāliem deputātiem, jāsaka atklāti un līdz galam, edso piedāvā divpalātu parlamentu, kā citādi tad tie individuālie var tikt ievēlēti, es jau sen teicu ka tā vajag darīt, vēl arī tautas vēlētu prezidentu
J
EDSO iesējis partiju mafijām bailes! Ko nu, iztērēti līdzekļi, netiks pie siles, nevarēs atdot. Rebes jau saplānotas labam laikam uz priekšu, kā ar tām? Un kā ar valsts nozagšanu? Kāds nieks vēl palicis, nevarēs to pašu nieku, šausmas!
Dainis Grabovskis - TK brīvais sara
D
Nu tieši tāpēc, ka mums nav šīs iespējas, mēs esam izveidojušu brīvo sarakstu partijas "Tautas kontrole" paspārnē.
hvz
h
Pilnīgi atkrīt! Latvijā ir labākā un izsvērtākā konstitūcija pasaulē, jo te dzīvo visgudrākā tauta pasaulē, kas neļaus visādiem EDSO te cirst mūsu kokus un mācīt dzīvot, jo vispār mēs gribam mežos bekot un dziedāt Dziesmu svētkos un dancāt, nevis lai te ir visādas rūpnīcas, ott!
ruksis
r
EDSO var iet kakāt un nejaukties neatkarīgu valstu iekšējās lietās.
zvirbulēns
z
Lūk, liekēži! Kas šos uztur te, Latvijā, tak, ne Latvijas nodokļu maksātāji!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas