Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +2 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Edvards Lūkass: Latvijas politika ir pārāk interesanta

Pievienot komentāru

0/1000 zīmes
Ontons
O
Apgrūtinoši bija lasīt tik KĻŪDAINI tulkotu interviju no angļu valodas!
Jūras Mandarīns
J
Svaigākajās aptaujās pavīd kārtējais Latvijas paradokss... Arī Lūkass piemin Latvijas valdības godbijību pret ārzemniekiem. Mājiens faktiski par attiecībām ar un attieksmi pret (par!) zviedru baņķieriem un banku lobēšanu. Aiz Dombrovska apaļajiem vaidziņiem paslēpusies Vienotības saraksta garā šleife, toties vakar sociologi ziņo, ka Vienotības elektorāta pamats ir pensionāri, -- tie, kas vecāki par 55 gadiem. Ne Dombrovskis, ne Vienotība, ne visa pašreizējā koalīcija, JL/Vienotība+TP+PLL+brāļu Jakrinu kabatas partija-TB/LNNK, kopumā nav definējuši, ka nodokļi nav naudas atņemšana visiem sastaptajiem un neaizmukušajiem, bet gan ekonomikas regulēšanas un ATTĪSTĪBAS instruments. Pensionāri šobrīd IT KĀ kļūst savtīgi, egoistiski, pensionāriem Dombrovskis un Vienotības aiz viņa PASOLĪJUŠI pensijas nesamazināt, pensijas ir lielākas par atlikušo darbņēmēju vairuma algām! Tad nu stulbi sanāk. Pensionāru -- politisko aitu -- elektorāts balsos par Dombrovski un Vienotību kā vilku, kas saslimis ar trakumsērgu. Ar trakumsērgu saslimušiem vilkiem, jenotiem un lapsām vajadzīgs veterinārs ar zālēm un plinti. Tagadējā valdība nodokļu politiku ir salaidusi grīstē un nodokļus sajaukusi ar naudas atņemšanu apšaubāmām vajadzībām.
Sniper'sEye
S
1. Uzaiciniet Lūkasu par Ministru Prezidentu! A) bezpartijisks; B) Latvijas problēmas lieliski pārzinošs un saprotošs; C) profesionāli domājošs un zinošs: D) garīgi un fiziski vesels: E) uzskatos un rīcībā tikpat patstāvīgs un pastāvīgs, materiāli pietiekami nodrošināts un nepārstāv partijjas, kas finansiāli atkarīgas no Latvijā bāzētiem sponsoriem ar nepārprotami savtīgām interesēm. 2. Čelovek, beidzot esi konstruktīvs un profesionāls. Precīzi esi norādījis, Meļķa sarunas ar Lūkasu tulkotāja neprofesionālismu, iespējams, arī "tautisko"/pseidopatriotisko folklorismu -- vēlmi izskaistināt un/vai biedēt bez vajadzības. Arī Edvards Lūkass šo -- latvijiešu un latviešu kā sovoku un post-sovoku -- īpašību jēdzieniski piemin, ierunājoties par ziepju operu interesantumu Latvijas politkā.
vinnijs
v
Intervija laba, tikai katram tomēr vajadzētu domāt ar savu galvu un vērtēt šo interviju plašākā kontekstā. Globalizēto pasaules mediju īpašniekiem arī mēdz būt savu uzdevumi - piemēram, sabiedriskās domas virzīšana kādā noteiktā virzienā. Parasti arī šī sabiedriskā doma vairāk tiek virzīta globālo spēku interesēs, nevis tādu pundurvalstiņu kā LV tautu interesēs.
x
x
Labs raksts un patikami redzet komentarus pec raksta "par lietu". Re ka kvalitativa zurnalistika veicina kvalitativus komentarus. Nebreciet zurnalisti ja pec jusu rakstiem komentaros lasat lamas un kengas... Gaidu kad varesu The Economist izlasit orginalvaloda.
kk
k
Ļoti interesants raksts, paldies! Bet tulkojumu gan būtu bijis labāk uzticēt profesionālim, daudz valodas negludumu un grūti lasīt.
I.Gr.
I
Lukasam taisniiba. Tie latvieshi,kas piekopj eenu ekonomiki, izvairaas no nodoklju maksaashanas apzog Latviju. Taadi vis nedriikst lamaat negodiigus politikjus, jo pash nav labaaki!
Человек
Ч
Сколько можно ошибаться: " tiktu nogalināti arī paši." правильно: " tiktu nogalinātiEM arī pašiEM."
Человек
Ч
Опять ошибки. "Amerikāņiem patīk Donalds Tasks un Boņislavs Komorovskis" Не "Таск", а "Туск". Как бы ни произносили его американцы, но это славянское слово, "тусклый", то есть "Туск", а на "Таск". И - имя "Бронислав" тоже славянское, означает "славный защитник", буквально произошло от слов "Броня" и "Слава", то есть латыши в слове "Бронислав" пропустили букву "р".
Человек
Ч
Как всегда в латышской журналистике, неправильный перевод и желание сгустить краски - последнее, впрочем, интернациональное журналистское явление. "rīcības plānošana kara draudu gadījumam (angl. – contingency planning, turpm. – konflikta plāns)" - Неправильный перевод, потому что contingency planning на самом деле не про войну - а вообще про непредвиденные обстоятельства: буквально "contingency planning" означает "планирование непредвиденных затрат, планирование чрезвычайных обстоятельств". То есть по-латышски можно было бы перевести как "ārkārto apstākļu paredzēšana". Но латыши же, что работают в Диене, очень боятся России, поэтому им важно выбрать выражения посерьезнее - пусть даже в ущерб правильному переводу.
C
Tu tiešām kaut ko citu izlasīji. Pārlasi vēlreiz.
100 latnieks
1
Eksperts zem iekšējās devalvācijas saprot stingro taupības režīmu ,darba samaksas samazinājumus,nevajadzīgu maksājumu pārtraukšanu tieši to,ko darīja mūsu valsts,kad to pārņēma Dombrovska valdība ,valsts maksātnespējas priekšvakarā.Respektīvi devalvēja mūsu rijību un naudas grābšanu no budzeta ar lāpstu.
.
.
...
ansons
a
Arī šis kungs atbalsta iekšējo devalvāciju kā labāko risinājumu Latvijas problēmām. Tiem, kam naudas nav, lata devalvācija kā tāda nevar satraukt, nav jau ko devalvēt. Satrauc tikai tos, kam ir lieli uzkrājumi latos vai paņemti milzīgi kredīti ārzemju valūtās. Vienkāršai tautai lata devalvācija būtu mazāk sāpīgais ceļš. -------------------------------------------- Man nav liels uzkrājums latos- tikai kāda 1,5 štukas, bet nu tomēr labāk lai man ir tās 1,5 štukas, nevis tagad būtu devalvācija un to samazinātu līdz kādai štukai... Saki, ka tas neietekmēs cilvēkus, jo nav jau uzkrājumu? Pusmēneša laika cenas veikalos būtu atkal pieskaņotas reālajai pirktspējai- t.i. celtos, un mēs būtu turpat kur bijām pirms tam. Arī komunalie maks. celtos, jo tas viss ir noregulēts līgumos, ka devalv. gadījumā cenas ceļas.. Devalvāciju vajag Škēles un Lemberga kungiem, kam ir visai nozimģs parāds laikam lata valūtā......
op5
o
patīkami palasīties

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas