Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +7 °C
Apmācies
Trešdiena, 2. oktobris
Skaidris, Ilma

Eglītim mediji traucējot veikt reformas

“Atļaujiet mums lūdzu visus sarakstus publiskot tomēr jūlijā. Tiklīdz šodien kaut ko nosaucam, tā mūsu darbs sarežģījas un apgrūtinās. Mums būs vieglāk tikt galā ar reformām, ja mēs lieki netracināsim sabiedrību un nepārtraukti nenāksim, piemēram, uz šejieni atskaitīties un skaidrot,” tā intervijā LNT sacīja veselības ministrs Ivars Eglītis (TP). Jau ziņots, ka turpmāko četru gadu laikā slimnīcu skaits Latvijā tiks samazināts no 59 līdz 24. Tomēr, kuras slimnīcas likvidēt, pagaidām nav atklāts.

I.Eglītis atkārtoja, ka šīs reformas bija iecerētas veikt jau sen, taču līdz šim tas nav izdarīts. Viņš atkārtoja, ka reformas tiek veiktas, jo šobrīd esam orientējušies uz dārgu ārstēšanos slimnīcās, bet uz ambuatorajiem izmeklējumiem ir lielas rindas. Viņš apgalvoja, ka reformas laikā iegūtos līdzekļus novirzīs pacientu ārstēšanai ambulatori.

“Tie resursi, ko izdosies izcelt ārā, jānonāk ambulatoro dienestu attīstībai, jāpārliek nauda no vienām rokām otrās,” viņš teica. Uz jautājumu, vai būs ko pārlikt, ja naudu nozarei samazina principā, I.Eglītis atbildēja, ka “mēs nevarēsim to nedarīt”.

Viņš pauda viedokli, ka ārstiem, kurus skars reforma, būs jāpārkvalificējas. Latvijā trūkst ģimenes ārstu, minēja ministrs. “Es neuztrauktos par ārstiem, viņi darbu dabūs,” viņš uzskata.

I.Eglītis informēja, ka Veselības ministrijas administratīvo aparātu plānots samazināt par 300 cilvēkiem. Valdības ārkārtas sēdē piektdien kā piemērs nozares pārvaldei tika minēta Igaunija, kur šo darbu paveicot 950 cilvēku, savukārt Latvijā - 1300.

"Mums ir par miljonu vairāk iedzīvotāju un trīs reizes vairāk slimnīcu. Pēc reformas samazināsim darbinieku skaitu par 300, bet tad mēs esam viņiem tālu priekšā un droši vien, ka Igaunija būs tā, kas savējiem stāstīs – redziet, kā Latvijā realizē reformas.”


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Politika

Vairāk Politika


Rīgā

Vairāk Rīgā


Novados

Vairāk Novados


Kriminālziņas

Vairāk Kriminālziņas